Po pirmo kėlinio 25:21 pirmavo Sėkešfehėrvaro „Alba“, o po pirmosios mačo dalies šeimininkai buvo priekyje 6-ių taškų persvara (46:40).

Trečią kėlinį varžovai pradėjo dvitaškiu, tačiau svečiai atsakė 9-iais taškais iš eilės ir persvėrė rezultatą savo naudai – 49:48. Įpusėjus kėliniui po Simo Buterlevičiaus dvitaškio „Juventus“ pirmavo 52:50.

Iki lemiamo kėlinio likus 2 min. svečiai iš Utenos pirmavo 58:54, bet Alhaji Mohammedo 6-i iš eilės taškai leido šeimininkams išsiverži į priekį (60:58).

Prieš lemiamą kėlinį „Alba“ pirmavo 63:58.

Ketvirtame kėlinyje šeimininkų persvara nebuvo didesnė nei 6-i taškai, o likus pusantros minutės „Alba“ pirmavo 78:74. Per likusį laiką šeimininkai stebuklo nesukūrė ir Utenos „Juventus“ pateko tarp stipriausių FIBA Europos taurės aštuonių komandų.

„Juventus“: Simas Buterlevičius 20, Kennethas Gainesas 14, Mindaugas Kupšas 12 taškų (9 atkovoti kamuoliai).

„Alba“: Kasey Hillas, Alhaji Mohammedas ir Trevisas Simpsonas po 14 taškų.

Kitame etape Žydrūno Urbono auklėtinių laukia Minsko „Cmoki“ ir Avelino „Sidigas“ poros nugalėtojas. Pirmoji šių klubų akistata Italijoje baigėsi lygiosiomis (70:70). Atsakomasis šių ekipų mačas vyks kovo 14-ąją.

***

Žaisdami namuose uteniškiai sužaidė fantastišką pirmąjį kėlinį, kuriame susikrovė milžinišką pranašumą (29:6), tačiau jau antrojo kėlinio viduryje „Alba“ krepšininkai pradėjo mažinti atsilikimą ir lemiamo ketvirčio eigoje komandas skyrė vos du taškai (71:69).

Galiausiai paskutinę minutės pertraukėlę išnaudojęs Žydrūnas Urbonas paruošė planą, kurį išpildę „Juventus“ krepšininkai šventė pergalę (87:74).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)