Žaisdami namuose uteniškiai sužaidė fantastišką pirmąjį kėlinį, kuriame susikrovė milžinišką pranašumą (29:6), tačiau jau antrojo kėlinio viduryje „Alba“ krepšininkai pradėjo mažinti atsilikimą ir lemiamo ketvirčio eigoje komandas skyrė vos du taškai (71:69).

Galiausiai paskutinę minutės pertraukėlę išnaudojęs Žydrūnas Urbonas paruošė planą, kurį išpildę „Juventus“ krepšininkai šventė pergalę (87:74) ir atsakomosioms rungtynėms atsivežė 13 taškų atsargą.

„Rungtynes pradėjome ypatingai gerai, manau, kad buvome pasidarę išvadas po rungtynių su „Šiauliais“. Turėti 25 taškų persvarą prieš tokią komandą – beveik puiku. Šią persvarą mes įgijome per pirmąjį kėlinį, tačiau reikia suvokti su kokia komanda mes žaidėme.

Mes esame žmonės ir natūralu, kad žaidėjai šiek tiek atsipalaidavo, pasąmonėje pajautė, kad kaip nors tą skirtumą išlaikysime, bet čia atvažiavo komanda, kurios sudėtyje vienas NBA „draftuotas“, kitas Prancūzijos aukščiausioje lygoje, yra rinktinės žmonių. Nėra ką kalbėti, čia puiki komanda. Ne veltui jie buvo pirmi grupėje ir ne veltui jie išėjo į atkrintamąsias varžybas“ – pirmąsias rungtynes Utenoje apibendrino „Juventus“ vyr. treneris.

„Jie po truputi pradėjo tirpdyti atsilikimą, o mes pradėjome klysti kvailose situacijose. Kai nori susiimti – nebeišeina, vienas į kitą žiūri, į trenerį žiūri.

Treneris bando išjudinti – nebeišeina. Na tada priėmėme labai elementarų sprendimą – pradėjome žaisti labai paprastai, tą ką ir jie darė, davėme laisvo krepšinio du prieš du ir vienas prieš vieną ir tas pasiteisino – mes grąžinome šiokią tokią persvarą.

Turima persvara, jokiu būdu, nenuramina žaidžiant su tokia komanda išvykoje, bet teikia vilčių“ – pratęsė komentarą Ž. Urbonas kalbėdamas apie varžovų atsigavimą pirmosiose rungtynėse ir susigrąžintos persvaros svarbą atsakomosiose.

Pirmose tarpusavio rungtynėse uteniškiams nemažai problemų sukėlė varžovų sugrįžimą iniciavęs ir 11 taškų vien per antrąjį kėlinį sukratęs amerikietis Kasey Hillas. Iš viso gynėjas Utenoje pelnė 18 taškų, pridėjo 4 atkovotus kamuolius ir 3 rezultatyvius perdavimus.

Naudingiausiai varžovų stovykloje rungtyniavo Peteris Lorantas įmetęs 16 taškų, sugriebęs 9 atšokusius kamuolius, atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 20 naudingumo balų.

Uteniškius į pergalę vedė aikštelėje siautęs ir rezultatyviausiu žaidėju komandoje buvęs, 25 taškus pelnęs Kenny Gainesas. Jam puikiai talkino LaRonas Dendy surinkęs 17 taškų, atkovojęs 8 kamuolius, atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus ir vainikavęs savo pasirodymą 28 naudingumo balais.

Į Vengriją su komanda atvyko ir Karolis Guščikas bei Laurynas Samėnas, tačiau komandai atsakomosiose rungtynėse jie padėti negalės. Abu žaidėjai yra traumuoti, tačiau dėl FIBA Europos taurės turnyro taisyklių mačui privaloma registruoti 10 žaidėjų, tad siekiant išvengti baudos šie krepšininkai ir buvo atsivežti.

Ne itin sėkmingai „Juventus“ klubui susiklostė ir kelionė į Vengriją. Dėl lėktuvo techninių problemų vėlavo skrydis į Varšuvą, o to pasėkoje uteniškiai nespėjo į lėktuvą, kuris skrido į Budapeštą. Dėl šios priežasties kelionė gerokai užsitęsė ir ryte Uteną palikę „Juventus“ krepšininkai į viešbutį atvyko tik po 18 valandos vakaro.

Pirmadienį vakare buvo surengta trumpa treniruotė. Dar viena panaši vyks antradienio ryte, o 19.00 val. (Lietuvos laiku) prasidės mačas, kuriame „Juventus“ klubui teks atlaikyti Vengrijos čempionų spaudimą ir kovoti dėl kelialapio į ketvirtfinalį.

Sėkmės atveju kitame etape Ž. Urbono auklėtinių lauktų Minsko „Cmoki“ ir Avelino „Sidigas“ poros nugalėtojas. Pirmoji šių klubų akistata Italijoje baigėsi lygiosiomis (70:70).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)