Tinklalapis „nklyga.lt“ apžvelgia visas keturias aštuntfinalio poras. Šiame etape bus kovojama iki trijų pergalių, o namų aikštės pranašumą turės 5-8 vietas užėmusios ekipos.

Kauno „Žalgiris“ – Kauno KTU

Aštuntfinalyje matysime vienintelį įmanomą miesto derbį Mezon NKL pirmenybėse tarp Kauno „Žalgiris-2“ ir Kauno KTU krepšininkų.

„Žalgiris-2“ reguliariame sezone užėmė penktąją vietą ir į aštuntfinalį pateko kaip geriausia šio etapo komanda. Kauniečių vieta sprendėsi paskutiniame ture, kuomet jie, žaisdami be Roko Jokubaičio, Gyčio Masiulio, Martyno Sajaus ir Vitalijaus Kozio, sugebėjo 81:78 patiesti Molėtų „Ežerūną“.

Tuo metu KTU ekipa įšoko į nuvažiuojantį atkrintamųjų varžybų traukinį, kuomet lemiamoje dvikoje 88:65 susitvarkė su Joniškio „Delikatesu“. Pralaimėjimas būtų nubraukęs KTU šansus žaisti atkrintamosiose varžybose.

Jaunieji žalgiriečiai NKL reguliariame sezone iškovojo 21 pergalę, o KTU – 8. Abi ekipos sėkmingiau žaidžia namie – „Žalgiris“ savo aikštėje laimėjo 12 rungtynių iš 20 (svečiuose – 9 iš 19), o KTU – 5 iš 15 (svečiuose – 3 iš 19).

Tarpusavio dvikovose visas pergales pasiekė „Žalgiris-2“, tačiau tik pirmasis laimėjimas buvo iškovotas lengvai (84:64). Antroje akistatoje žalgiriečiai namuose triumfavo 76:74, nors dar ketvirtojo kėlinio viduryje atsiliko dviženkliu skirtumu. Trečiajame rate KTU svečiuose nusileido 84:87.

Žalgiriečių gretose rezultatyviausiai žaidžia Gytis Masiulis (18,3 taško), Martynas Sajus (12,6) ir Matas Jogėla (11,5). KTU gretose išsiskiria Matas Sapiega, vidutiniškai renkantis arti dvigubo dublio rodiklius – 10,6 taško ir 8,5 rezultatyvaus perdavimo.

Vilniaus „Perlas“ – Mažeikių „Ereliai“

Aštuntfinalio pora, kurios komandos reguliariame sezone tarpusavio dvikovose pasiekė pergales namuose.

Sezono metu kardinaliai sudėtį pakeitę Mažeikių „Ereliai“ su 17 pergalių ir 22 nesėkmėmis finišavo 11-oje vietoje, o Vilniaus „Perlas“ iškovojo 19 pergalių ir patyrė 20 nesėkmių bei užkopė ant šeštosios vietos. Tai vilniečiai padarė tik paskutinę reguliariojo sezono dieną, kai laimėjo po pratęsimo ir su dar trimis komandomis surinko po lygiai pergalių. Tik dėl geriausio tarpusavio rungtynių santykio sostinės žaidėjai šoko iš 10-osios į šeštąją poziciją.

Šių komandų akistatose pirmajame mače „Perlas“ namuose laimėjo 97:82, o jau kitą dieną Mažeikių krepšininkai savo tvirtovę apgynė 72:66.

Trečioji šių klubų kova įvyko vasario 10-ąją, kuomet „Ereliai“ buvo gerokai atnaujinę savo sudėtį. „Perlas“ šių ekipų mačuose namuose liko sausas – laimėjo 80:71.

Iš pagrindinių krepšininkų „Erelių“ komandoje nuo sezono pradžios liko tik Aurimas Urbonas ir Tomas Zdanavičius. Vėliau prie komandos prisijungė vyriausiuoju treneriu tapęs Arvydas Straupis, taip pat žaidėjai Nerijus Barauskas, Tadas Pažėra, Haroldas Saprykinas, Tomas Rimša, Antanas Bertašius ir Torrance’as Rowe’as.

Tuo metu „Perlas“ visus pagrindinius žaidėjus turi nuo sezono pradžios, o pirmaisiais smuikais groja Deividas Sirvydis (vid. 12,6 taško), Arnas Beručka (11,1) ir Martynas Maskolaitis (10,6).

„Erelių“ komandos gynėjas Tadas Pažėra šį sezoną pasižymi 13,3 taško vidurkiu, o Aurimas Urbonas renka po 12,8 taško, 6,6 atkovoto kamuolio ir 4,6 rezultatyvaus perdavimo.

Molėtų „Ežerūnas“ – „Tauragė“

Patirtis prieš jaunystę. Taip galima pavadinti aštuntfinalio akistatą tarp septintoje vietoje likusio Molėtų „Ežerūno“ ir dešimtąją poziciją užėmusios „Tauragės“.

Molėtiškius į priekį veda 20-mečiai Karolis Lukošiūnas (vid. po 17 taškų) ir Jonas Zakas (13,3 ), taip pat pirmąjį sezoną lygoje žaidžiantis 24-erių Ignas Lukošius (10,3) ir 18-metis Arnas Adomavičius (10,2).

Tauragės komandoje rezultatyviausias yra po 15,1 taško įmetantis Paulius Morkeliūnas, 13,7 taško pridedantis 22-ejų Rytis Pipiras, kuris NKL žaidžia ketvirtąjį sezoną, po 11,5 taško renkantys 32-ejų Tadas Sebežiovas ir 30-ies Liudas Radavičius bei po 11,3 taško sukaupiantis 29-erių metų Aivaras Kvedaravičius.

Kol kas šių komandų dvikovose laimi jaunystė – „Ežrūnas“ triumfavo pastarosiose dvejose šių ekipų akistatose, o Tauragės krepšininkai laimėjo pirmajame mūšyje svečiuose 85:76.

„Telšiai“ – „Jonava“

„Jonavos“ ir „Telšių“ komandos tarpusavyje susikovė paskutinėse reguliaraus sezono rungtynėse, o Nerijaus Zabarausko auklėtinių pralaimėjimas Telšiuose 75:84 lėmė, kad šie klubai susikaus Mezon NKL aštuntfinalyje.

Reguliariame sezone abi komandos iškovojo po 19 pergalių ir patyrė po 20 nesėkmių. Šios ekipos turnyrinėje lentelėje liko viena šalia kitos – namų pranašumą turėsiantys telšiškiai užėmė aštuntąją poziciją, o „Jonava“ liko devinta.

Visose šių komandų tarpusavio dvikovose triumfavo namuose žaidusios ekipos. Lapkričio pradžioje „Telšiai“ savo aikštėje laimėjo 69:62, o kitoje dvikovoje gruodžio 8-ąją Jonavoje šeimininkai įsirašė tašką tik per pratęsimą 105:103.

„Telšiai“ šį sezoną geriau žaidžia namuose (13-7), o „Jonavos“ krepšininkai yra penkti lygoje pagal išvykoje pasiektas pergales (9-11).

Baigiantis reguliariam NKL sezonui „Telšių“ komandoje vyriausiąjį trenerį Augenijų Vaškį pakeitė Povilas Šakinis. Su juo telšiškiai pasiekė visas tris pergales. Prieš pat atvykstant treneriui, „Telšių“ ekipą papildė ir įžaidėjas Ignas Razutis.

Tuo metu Jonava paskutinėmis savaitėmis naujokų neregistravo, tačiau sulaukė pasveikusių žaidėjų. Praėjusią savaitę ant parketo išbėgo pusantro mėnesio nežaidęs Nnaebuka Anyaorah (vid. 14,1 taško) ir mėnesį nerungtyniavęs Dovydas Redikas (vid. 13 taškų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)