„Su visa pagarba Kėdainių komandai, nemanau, kad šiame lygyje kas nors galėtų mus išmušti iš vėžių“, – pareiškė treneris, dėl iš rankų ketvirtame kėlinyje išsprūdusios rungtynių kontrolės apkaltinęs atmestiną žaidėjų požiūrį į dvikovą su vienais Lietuvos krepšinio lygos (LKL) autsaiderių.

Istorinį sezoną Eurolygoje žaidžiantys Lietuvos čempionai pirmadienio vakarą Kėdainiuose pradėjo maksimaliomis apsukomis: antro kėlinio pradžioje svečiai pirmavo 33:8, bet tuomet svarstyklės ėmė svirti į priešingą pusę.

Galiausiai 39-ą minutę „Nevėžis“ net turėjo progą persverti rezultatą.

„Gera pradžia, o paskui nustojome žaisti. Galbūt pagalvojome, kad jau viskas atlikta, ir kėdainiečiai kibo mums į atlapus. Manau, šioje sezono stadijoje nesugebu žaidėjų motyvuoti kovoti LKL. Jie pasidarė per didelės žvaigždės, kad žaistų LKL, ir čia yra mūsų didžiausia problema“, – raukėsi Š. Jasikevičius.

Tuo metu kėdainiečių vairininkas Ramūnas Cvirka atkreipė dėmesį į agresyvią oponentų aukštaūgių kovą „po lenta“.

„Neatspėjau rinkdamas žaidėjus starto penketui. Nepataikėme kelių metimų nedengiami, blogai judėjome gindamiesi, todėl kritome į duobę. O antroje rungtynių pusėje mums sutrukdė pralaimėta kova dėl atšokusių kamuolių. Kai rezultatas buvo apylygis, varžovai po lenta kelis kartus nustūmė mūsų žaidėjus, ir tai buvo kertinis momentas“, – teigė specialistas.

„Žalgiris“ (22 pergalės/3 pralaimėjimai) LKL turnyro lentelėje vienu laimėjimu lenkia Vilniaus „Lietuvos rytą“, Kėdainių komanda (6/19) lieka priešpaskutinė 9-a. Nuo aštuntoje pozicijoje esančios Alytaus „Dzūkijos“ ji atsilieka dviem pergalėmis, o autsaiderį Prienų-Birštono „Vytautą“ lenkia viena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)