Vidutiniškai po 22,4 taško Eurolygoje pelnantis ir po 19,7 naudingubo balo renkantis Maskvos srities „Chimki“ lyderis mintimis apie M. Kuzminsko žaidimą pasidalijo savaitgalį Rusijos žiniasklaidoje publikuotame interviu.

A. Švedas, kaip ir M. Kuzminskas, kurį laiką žaidė NBA (rusas – 2012-2015 m.), o paskutine jo karjeros stotele buvo Niujorko „Knicks“ klubas, kurį šį sezoną, nebegavęs žaidimo laiko, turėjo palikti lietuvis.

Iš arti matyti žaidžiantį M. Kuzminską rusas galėjo praėjusios savaitės Eurolygos mače, kai „AX Armani“ išvykoje 86:77 palaužė Chimkų krepšininkus, o lietuvis per 30 min. pelnė 15 taškų ir atkovojo 5 kamuolius.

„Mindaugas žaidė daug, padėjo komandai gynyboje, atkovojo daug svarbių kamuolių, atliko daug juodo darbo. Tai – labai pajėgus žaidėjas.

Aš puikiai jį žinau dar nuo Mindaugo žaidimo „Žalgiryje“ ir „Unicaja“ gretose laikų Europoje. Vėliau jis išvyko į NBA. Pirmas Mindaugo sezonas Niujorko „Knicks“ buvo tikrai geras. Tačiau po to treneris jam tiesiog nebeskyrė laiko aikštėje. Man atrodo, kad sugrįžęs iš NBA lietuvis dar ne iki galo adaptavosi prie europietiško krepšinio“, – pagyrimų lietuviui negailėjo A. Švedas.

Paklaustas, kiek laiko įprastai trunka tokia adaptacija, A. Švedas tvirtino, kad kiekvienam žaidėjui prireikia skirtingo laiko tarpo.

„NBA – visai kitas žaidimo stilius. Ten krepšinis žymiai greitesnis. Kai kam adaptacijai prireikia 2-3 savaičių, o kai kas užtrunka ir visą pusmetį“, – tvirtino rusas.

M. Kuzminskas Milano komandoje rungtyniauja nuo sausio mėnesio. Eurolygoje lietuvis vidutiniškai pelno po 11,3 taško, atkovoja po 2,2 kamuolio ir surenka po 9,4 naudingumo balo. Aikštėje jis praleidžia po 22,8 min.

Praėjusį sezoną NBA lygoje Mindaugas vidutiniškai žaidė po 14,9 min., pelnė po 6,3 taško ir atkovojo po 1,8 kamuolio.

Šį sezoną po permainų „Knicks“ sudėtyje treneris Jeffas Hornacekas vietos ant parketo lietuviui neberado, todėl klubas nutraukė sutartį su 206 cm ūgio 28-erių metų lietuviu.

A. Švedo atstovaujama Maskvos srities komanda (13/12) Eurolygoje šiuo metu užima 7-ąją vietą, o Milano ekipa (9/16), kurioje žaidžia M. Kuzminskas, yra 13-a.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)