Ketvirtame kėlinyje įspūdingai puolime žaidę turkai šventė pergalę sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje 85:78.

Kauniečiai puikiai pradėjo rungtynes ir įpusėjus kėliniui dėl intensyvios gynybos įgijo pranašumą – 14:7. Septynių taškų pranašumą „Žalgiris“ išlaikė iki ketvirčio pabaigos (24:17), o kauniečių gretose, išskyrus Keviną Pangosą, taškus pelnė visi aikštelėje pasirodę žaidėjai. Antrame kėlinyje „Fenerbahče“ žaidėjai toliau duso kauniečių gniaužtuose.

Viskas pasikeitė po pertraukos. Turkai priartėjo, o ketvirtame ketvirtyje „Fenerbahče“ puolime įjungė aukščiausią pavarą ir laimėjo 10 min. atkarpą net 33:20.

„Pirmoje pusėje mes buvome agresyvesni, o jiems reikėjo agresyviau žaisti antrą mačo pusę. Jie tai ir padarė. Mes antroje pusėje gal šiek tiek nusileidome jiems energija, padarėme keletą klaidų gynyboje, o jie sumetė metimus ir laimėjo“, – po rungtynių rūbinėje kalbėjo Paulius Jankūnas.

Kapitonas buvo rezultatyviausias ir naudingiausias kauniečių komandoje pelnęs 15 taškų ir surinkęs 23 naudingumo balus. P. Jankūnas taip pat atkovojo 5 kamuolius ir išprovokavo 8 varžovų pražangas.

„Manau, varžovai antrajame kėlinyje pamatė, kad, kai keičiasi gynyboje, mums yra sunkiau užpulti, ir po pertraukos tai sėkmingai panaudojo. Mes turėjome problemų žaisdami prieš jų gynybą. Kamuolys blogai judėjo, nebuvo agresyvių prasiveržimų ir mūsų puolimas sustojo“, – nusiminęs rūbinėje kalbėjo Artūras Milaknis.

Pirmoje pusėje strigęs ir tik trečiojo kėlinio viduryje savo pirmuosius taškus įmetęs pagrindinis „Žalgirio“ įžaidėjas K. Pangosas apgailestavo, kad nepavyko išlaikyti pirmoje pusėje demonstruoto žaidimo.

„Nežaidėme gerai, „Fenerbahče“ puiki komanda, galingai užbaigė rungtynes. Labai gaila. Pirmoje pusėje tikrai žaidėme solidžiai, tačiau turime žaisti taip 40 minučių.

Mūsų gynyba antroje rungtynių pusėje prarado agresyvumą ir jie tuo pasinaudojo. Man asmeniškai pirmoje pusėje nesisekė puolime, tačiau tai nesvarbu, jei kiti komandos žaidėjai puikiai žaidė. Antroje pusėje pelniau taškų, tačiau mes pralaimėjome. Asmeninė statistika man nėra aktuali“, – teigė 14 taškų per 23 minutes surinkęs Kevinas.

„Jų atletiška komanda ir aukšto penketo sudėtis jiems tikrai pasiteisino. Šiandien neturėjome prieš juos kažką priešpastatyti“, – po rungtynių kalbėjo Edgaras Ulanovas.

Labiausiai prie Stambulo pergalės prisidėjo antroje mačo pusėje kauniečius užmėtęs graikas Kostas Sloukas. Lietuvos rinktinę Europos čempionate skandinęs K. Sloukas pelnė 15 taškų (daugiausiai jų – ketvirtajame ketvirtyje).

„Pavardė pati kalba už save. Tai – aukščiausio lygio žaidėjas, prastai buvo susiginta prieš jį. Pirmoje pusėje gynyba prieš jį pasiteisino, jis prametė metimus, bet antroje pusėje prasidėjo metimai, nusimetimai, perdavimai. To ir užteko“, – po rungtynių sakė E. Ulanovas.

„Gynybą prieš K. Slouką buvo panaši ir pirmoje pusėje. Jis tiesiog pataikė kelis metimus, pajautė žaidimą ir pradėjo visai kitaip žaisti“, – sakė P. Jankūnas.

„Antroje pusėje mes tikėjomės, kad jie žais su didesniu intensyvumu. Jie žaidė čempioniškai. Mūsų motyvacija išliko viso mačo metu, tačiau antroje pusėje jie žaidė protingiau, pasinaudojo mūsų klaidomis. Apskritai rungtynes nulėmė smulkios detalės antroje rungtynių pusėje“, – kalbėjo Vasilijė Mičičius.

Serbas pakiliai pradėjo rungtynes ir po dviejų kėlinių turėjo surinkęs 11 taškų, tačiau tie patys skaičiai prie pelnytų taškų grafos liko ir pasibaigus rungtynėms.

„Antroje pusėje pramečiau kelis metimus, gal jei bučiau pataikęs, viskas klostytųsi kitaip. Stengiausi žaisti iš visų jėgų, turėjome kelis sumanymus ginantis. Jie turi puikius gynėjus, stengiausi juos stabdyti. 80 proc. jų žaidimo priklauso nuo gynėjų. Atidaviau visas jėgas, manau, visi mūsų komandoje stengėsi maksimaliai“ , – kalbėjo V. Mičičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)