Dauguma joje rungtyniausiančių klubų praėjusį sezoną žaidė Lietuvos krepšinio B lygoje (LKBL), tačiau reorganizavus Lietuvos krepšinio A lygą (LKAL) į Nacionalinę krepšinio lygą (NKL), nuspręsta pakeisti ir B lygos varžybų sistemą.

RKL steigimo iniciatoriais tapo Šiaulių, Kupiškio, Biržų ir Radviliškio klubai.

Naujosios lygos prezidentu išrinktas politikas Arvydas Vidžiūnas, viceprezidentu Seimo kancleris Arvydas Kregždė, o direktoriumi - ilgametis LKAL direktorius Aleksas Makulavičius.

"Mūsų tikslas - kad lygoje žaistų visų šalies rajonų komandos, o aš kaip įmanydamas stengsiuosi padėti lygai rasti rėmėjų ir partnerių", - sakė A.Vidžiūnas.

"Nesu didelis krepšinio organizavimo specialistas, nors mano treneriu buvo Vladas Garastas, bet savo turimą organizacinę patirtį stengiuos išnaudoti bendram labui. Ką sukursime, tą ir turėsime", - teigė A.Kregždė.

Pasak A.Makulavičiaus, kad komandos turėtų mažiau išlaidų, pirmajame etape jos paskirstytos geografiniu principu į keturis regionus po šešias.

Aukštaitijos regione žais Švenčionių "Švenčionys", Panevėžio "Panevėžys-2", Panevėžio "Bangenės miškas-Aivera", Rokiškio "Rokiškio sūris", Biržų "Rinkuškių alus" ir Kupiškio "SC-Dailista".

Žemaitijos regione rungtyniaus Mažeikių "Mažeikiai", Raseinių "Raseiniai", Šiaulių rajono Kuršėnų "ABRO-Saulė", Kretingos "Kretinga", Plungės "SM-Inesa" ir Radviliškio "Radviliškis".

Suvalkijos regione - Marijampolės ŽSM, Kauno VDU, Šakių "Zanavykas", Jurbarko "Nemunas", Kazlų Rūdos SSC ir Kalvarijos GNG.

Vidurio regione žais Kaišiadorių "Kaišiadorys", Lietuvos kurčiųjų rinktinė, Jonavos "Jonava", Ignalinos MNSC, Utenos "Juventus" ir Ukmergės "KK Ukmergė".

Po dviejų ratų varžybų 1-3 vietas savo regionuose užėmusios komandos žais dėl 1-12 vietų, o 3-6 vietas iškovojusios - kitose grupėje dėl 13-24 vietų.

Į atkrintamąsias varžybas paklius 16 geriausių komandų, kurios iki pat finalo žais serijas iki dviejų pergalių.

Rungtynės vyks penktadieniais 18 val. ir šeštadieniais 14 val. Pirmieji mačai - spalio 21-ąją.

"Džiaugiuosi naujos lygos įkūrimu ir linkiu jai didelės sėkmės, - sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas V.Garastas. - Juk regionuose užaugo ne viena krepšinio žvaigždė, tai yra mūsų krepšinio pamatas".

Komandų vadovų teigimu, apie pusę visų lygos žaidėjų sudarys moksleiviai, o rajonų komandos gali tikėtis ir iš jų kraštų kilusių studentų paramos, nes studentų lygoje šiemet jie žaidžia tik po vieną mačą. Būtent dėl to į RKL pasirašė ir VDU komanda, kuri lygiagrečiai rungtyniaus ir LSKL.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją