Kauno klubas septynmyliais žingsniais artėja link Eurolygos atkrintamųjų varžybų. Turnyro lentelėje ketvirtą vietą užimantis „Žalgiris“ (15/9) šį penktadienį namuose priims varžybų nugalėtojos titulą ginančią Stambulo „Fenerbahče“ (17/7) ekipą, kurią šį sezoną išvykoje jau sensacingai palaužė – 90:89.

Klausimų apie tai, ar žalgiriečiai bus geriausiųjų aštuonete, kyla vis mažiau. Dabar pagrindinė „Žalgirio“ užduotis – pabandyti išsilaikyti tarp keturių geriausių reguliariojo sezono komandų; tai suteiktų savos aikštės pranašumą atkrintamųjų varžybų serijoje.

„Š. Jasikevičius „Žalgirį“ turnyro lentelėje yra nutupdęs ten, kur ir norėjo – komanda toliau kovoja dėl vietos pačiose viršūnėse. Šaras puikiai žino, kad namų aikštelės pranašumas jo komandai gali lemti patekimą į finalo ketvertą, o jau nuvykus į Belgradą gali būti visko“, – įsitikinęs žinomas ispanų komentatorius.

D. Carnicero išskiria penkias komandas, kurios šį sezoną pretenduoja tapti Eurolygos čempionėmis. Be „Žalgirio“, į ispano sudarytą pretendentų penketuką patenka Maskvos CSKA, Pirėjo „Olympiakos“, Madrido „Real“ ir jau minėtoji „Fenerbahče“ ekipa.

Anot D. Carnicero, „Žalgirio“ buvimas šiame elitiniame sąraše iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti keistai, tačiau nuojauta komentatoriui kužda, kad Kauno komanda gali tapti didžiuliu siurprizu visai Europai.

„Tai – mano nuomonė, bet įtariu, kad panašiai nejučia pradėjau galvoti ne aš vienas“, – konstatuoja „Movistar+“ balsas.

„Kalbėdamas apie Lietuvos čempionus, nenoriu išskirti nė vieno žaidėjo, nes „Žalgiris“, visų pirma, yra Jasikevičiaus komanda. Šarūnas – mažasis Željko Obradovičius. Buvęs genijus ant parketo dabar sulipdė gerą komandą, metų atradimą, kuri Eurolygos grandus klupdo ir namų „Žalgirio“ arenoje, ir kitur, kur tik netingi. Tačiau dabar žalgiriečių ir Šaro tikslas – turnyro lentelėje būti kuo aukščiau“, – dėsto D. Carnicero.

Lygiai prieš mėnesį savo prognozę apie „Žalgirio“ galimybes šio sezono Eurolygoje buvo išsakęs ir Rusijos krepšinio ekspertas ir komentatorius Vladimiras Gomelskis. Jo nuomonė apie kauniečių galimybes buvo kitokia – anot ruso, „Žalgiris“ pateks į Eurolygos atkrintamąsias, tačiau ketvirtfinalio barjero peržengti kauniečiams nepavyks.

„Žalgiris“ tikrai pateks į atkrintamąsias varžybas. Klausimas tik, iš kurios vietos. Man atrodo, kad geriausiu atveju iš penktos, bet greičiausiai – iš šeštos. Tai reiškia, kad savo aikštės pranašumo ketvirtfinalyje Kauno komanda neturės. Kitas klausimas – prieš ką ketvirtfinalyje teks grumtis. Mano skaičiavimais, „Žalgiriui“ klius „Fenerbahče“, o tai – sunkus varžovas. Željko Obradovičius puikiai sugeba apginti namų sienas. Belieka tikėtis sportinės sėkmės“, – dėstė V. Gomelskis.

Primename, kad Eurolygos ketvirtfinalyje tarpusavyje susitiks 1 ir 8, 2 ir 7, 3 ir 6, 4 ir 5 vietas užėmusios komandos.

Serijoje bus kovojama iki trijų pergalių, aikštės pranašumą turėsianti komanda pirmas dvejas rungtynes žais namuose. Esant lygiam serijos rezultatui (2-2) lemiamos rungtynės bus žaidžiamos aukštesnę vietą reguliariajame sezone užėmusios komandos aikštėje.

Eurolygos turnyro lentelė po 25 turų

„Žalgiriui“, kaip ir kitoms komandoms, reguliariajame sezone liko sužaisti šešerias rungtynes. Grafikas – nelengvas, nes iš likusių šešių mačų net keturi bus žaidžiami su kitais D. Carnicero įvardintais sezono favoritais.

„Žalgirio“ tvarkaraštis:

Kovo 9 d., Kaunas, „Žalgiris“ – „Fenerbahče“

Kovo 15 d., Vitorija, „Baskonia“ – „Žalgiris“

Kovo 20 d., Kaunas, „Žalgiris“ – „AX Armani“

Kovo 22 d., Madridas, „Real“ – „Žalgiris“

Kovo 30 d., „Žalgiris“ – CSKA

Balandžio 6 d., „Olympiakos“ – „Žalgiris“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)