Netrukus 37-ąjį gimtadienį minėsiantis 203 cm ūgio krepšininkas to nevadina sugrįžimu į aikštelę. Jis beveik du sezonus nežaidė profesionaliai ir jau manė pakabinęs batelius ant vinies, kai atėjo pasiūlymas prisijungti prie „Vyčio“ ekipos. Čia jis spėjo sužaisti penkerias rungtynes ir galės padėti komandai atkrintamosiose Mezon NKL varžybose.

„Nebandau pratęsti žaidėjo karjeros, bandau pradėti trenerio karjerą, – kalbėdamas tinklalapiui „nklyga.lt“, pabrėžė Watsonas. – Tikiuosi, kad komandos tikslas yra tapti čempionais. Čia tam ir esu, kad padėčiau tai pasiekti. Nereikia didelio mano indėlio, bet čia esu tam, kad padėčiau treniruojant komandą ir mokyčiau aukštaūgius.“

Watsonas prisijungė prie komandos, kuri užtikrintai žygiuoja Mezon NKL pirmenybėse. „Vytis“ iš anksto užsitikrino pirmąją vietą reguliariajame sezone ir kovas atkrintamosiose pradės nuo ketvirtfinalio.

Watsonas su „Vyčio“ treneriu Aurimu Jasilioniu susipažino vasarą vykstančiose „BasketNews.lt“ vasaros krepšinio stovyklose. Mintis apie galimybę sujungti jėgas Vyčio komandoje gimė dar tada, o galiausiai tai buvo įgyvendinta sezonui persiritus į antrąją pusę.

Prie trenerio darbo prisilietęs vaikų krepšinyje, dabar amerikietis save pratina profesionalaus krepšinio trenerio pozicijoje.

„Daug kalbuosi su savo buvusiu komandos draugu Povilu Butkevičiumi, jis žinojo, ką aš veikiu. Vasaromis turiu daug laisvo laiko, gyvenu Europoje, o skrydis iki Lietuvos man trunka dvi valandas. Mėgaujuosi tuo, ką darau“, – problemų grįžti į Lietuvą nematė T. Watsonas.

Jis savo karjero pike, 2009-2011 metais žaidė Kauno „Žalgirio“ komandoje ir su ja kartą tapo LKL čempionu. Tuo metu jis buvo vienas geriausiai dėl kamuolių kovojančių aukštaūgių Eurolygoje, rinkdavęs beveik po 10 kamuolių per rungtynes.

Be LKL titulo, Watsonas gali pasigirti dukart laimėjęs BBL pirmenybes ir sukaupta solidžia patirtimi. Dabar prisimindamas tuos laikus, krepšininkas apie Lietuvą atsiliepia tik teigiamai.

„Čia žaidžiau dvejus metus, dabar žinau, kad tai patogus miestas. Čia liko daug prisiminimų. Pamenu, kad čia daug gražių moterų ir labai šalta (juokiasi). Visgi esu buvęs daugelyje pasaulio vietų, taigi man oras nėra naujiena. Lietuva yra graži šalis“, – sakė T. Watsonas.

Dabar jo indėlis aikštėje yra kuklus, tačiau jis čia atvyko ne to. Watsonas sako pirmiausia norįs išsiaiškinti, ar trenerio kelias yra jam.

„Tai – tik pirmieji žingsniai. Galbūt pamatysiu, kad nenoriu to tęsti. Nežinau, reikia tiesiog pabandyti parodyti savo sugebėjimus, – pasakojo amerikietis. – Buvau aukšto lygio žaidėjas, o toks negali tapti, jeigu negalvosi. Negali būti geras žurnalistas, jeigu nemokėsi rašyti. Taip ir aš, žinau, kad nesu geriausias, bet man patinka daryti tai, ką darau, ir matysime, kaip seksis.“

Baigdamas vieną karjeros etapą, Watsonas naujo iššūkio siekia Šakiuose. Kas žino, galbūt jo debiutas žaidžiančiojo trenerio poste bus vainikuotas dar vienu titulu šalyje, kurią jis puikiai pažįsta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)