„Tikėjausi tapti krepšininku. To norėjau jau nuo pat mažų dienų, – apie pirmuosius žingsnius krepšinyje pasakojo A. Toupane'as. – Tiesa, mano tėtis labai akcentavo mokslų svarbą. Net pykdavomės – aš buvau labai pasinėręs į krepšinį, o jis vis priimdavo, kad mokslai yra svarbiau. Taigi visada norėjau būti krepšininku, net ir būdamas labai jaunas.“

Universalusis prancūzas gali rungtyniauti net keliose pozicijose. „Žalgirio“ schemose A.Toupane'as dažniausiai žaidžia „antruoju“ arba „trečiuoju“ numeriu. Pačioje karjeros pradžioje, krepšininko teigimu, tekdavo įžaidinėti kamuolį ir būti atakų organizatoriumi.

„Pradėjęs žaisti krepšinį tikrai neturėjau tvirto kūno. Nebuvau stiprus fiziškai. Turėjau gera metimą, žaidžiau įžaidėjo pozicijoje bei buvau lieknesnis nei dabar. Buvau visai kitokio tipo žaidėjas“, – aiškino krepšininkas.

Po profesionalo karjeros pradžios Strasbūro komandoje ir debiuto Prancūzijos krepšinio čempionate bei Eurolygoje A.Toupane'as persikėlė į JAV. Už Atlanto krepšininkas epizodiškai rungtyniavo trijų NBA komandų – Denverio „Nuggets“, Milvokio „Bucks“ ir Naujojo Orleano „Pelicans“ gretose. Tiesa, žaidėjas dviejų metų laikotarpyje JAV daugiausiai rungtyniavo tuometinės NBDL lygos Toronto „Raptors 905“ ekipoje.

Patirtį už Atlanto A.Toupane'as nekart yra pavadinęs viena geriausių savo gyvenime. Žaidėjo teigimu, JAV jis galėjo tobulėti individualiai.

„Kaip krepšininkas tu žinai visą infrastruktūrą, trenerius ir visa kitą. JAV svarbiausia dirbti individualiai, tobulinti savo žaidimą. Ten tu turi visas geriausias sąlygas tobulėti kaip žaidėjas. Kai turi galimybę žaisti prieš lygos žvaigždes ar patyrusius žaidėjus, gauni neįtikėtinai daug patirties per trumpą laiką. Man tai buvo naudinga“, – tvirtino žalgirietis.

Praėjusį tarpsezonį su Kauno klubu pasirašęs sutartį A.Toupane'as greitai pamėgo gyvenimą Kaune ir vietinius žmones. Nuolat besišypsantis žaidėjas nepraleidžia progos patyrinėti Kauną.

„Kalbant apie gyvenimą Kaune, kasdien atrandu vis daugiau šio miesto. Kaunas – ramus miestas, man tikrai tai patinka. Maistas čia yra puikus. Mėgaujuosi viskuo čia kol kas. Žmonės mane atpažįsta prekybos centre ar tuomet, kuomet vaikščioju pagrindine miesto gatve. Tai kartais nutinka, čia žmonės puikūs, jie mylį krepšinį ir „Žalgirį“ ir tai yra puiku“, – kalbėjo prancūzas.

Dar praėjusią savaitę rungtynėse su „FC Barcelona“ sužaidęs geriausią savo karjeros susitikimą Eurolygoje (21 taškas) A.Toupane kartu su „Žalgiriu“ tęsia sėkmingą žygį Eurolygoje. Tiesa, žaidėjas tikina, „Žalgiris“ neturi laiko, kada atsipalaiduoti, nes kova dėl patekimo į aštuntuką išlieka intensyvi.

„Manau, kol kas pasirodėme puikiai. Laimėjome keletą rungtynių prieš ypatingai stiprius varžovus išvykose. Kol kas viskas neblogai. Turime tęsti darbą, nes likusi sezono dalis bus žymiai sunkesnė. Dideli klubai yra mums už nugarų ir kol kas jie nežaidė taip, kaip tikėjosi. Jie bandys pagerinti žaidimą ir patekti į atkrintamąsias. Mes turime išlikti susikaupę ir negalime atsipalaiduoti. Turime dar laimėti nemažai rungtynių, kad patektume į kitą etapą“, – teigė A.Toupane'as.

Laidą „Savaitė su „Žalgiriu“ kiekvieną sekmadienį 10.30 val. galite žiūrėti TV6 eteryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)