Italijos žiniasklaida skelbia, kad 31-erių metų 196 cm ūgio krepšininką į savo gretas aktyviai vilioja Bolonijos „Fortitudo“ komanda, rungtyniaujanti ne aukščiausioje šalies lygoje, o „Serie A2“ čempionate.

Anot „BasketNews.lt“ pranešimo, pastarosiomis dienomis M. Kalnietis buvo sulaukęs ir daugiau pasiūlymų.

Be žemesnės lygos komandos, lietuvio paslaugomis domėjosi Italijos elitinėje lygoje žaidžiančios Venecijos „Umana Reyer“ ir Brešos „Germani Basket“ komandos, taip pat Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas iš Rusijos.

Visgi M. Kalnietis, kuris pastaruoju metu net nebepatenka į komandos dvyliktuką, jokio sprendimo dėl ateities dar nėra priėmęs, o šie pasiūlymai, anot žinutės, lietuvio nesudomino.

Kol kas nėra tiksliai aišku, ką su lietuvio kontraktu planuoja daryti ir pats Milano klubas.

Kitiems Eurolygos klubams skolinti M. Kalniečio šį sezoną nebėra prasmės – naujų žaidėjų registracija baigėsi vasario 28-ąją.

M. Kalniečio kontraktas su „AX Armani“ galioja iki 2019-ųjų vasaros, o tuomet jis gali būti pratęstas dar sezonui.

Visgi labai abejotina, kad Lietuvos rinktinės įžaidėjas tiek ilgai užsibūtų Milane.

Pastaruoju metu treneris Simone Pianigiani jo komandos sudėtyje nebemato – laikas aikštėje yra paskirstomas amerikiečiams įžaidėjams Jordanui Theodore'ui, Curtisui Jerrelsui ir italui Andrea Cinciarrini.

Į Milaną M. Kalnietis persikėlė 2016-ųjų sausį, kai Italijos klubas jo kontraktą perpirko iš Kauno „Žalgirio“. Tuomet skelbta, kad Milane lietuvis uždirbs apie 600 tūkst. eurų per sezoną.

Vėliau M. Kalnietis pasirašė naują sutartį su „AX Armani“ pagal formulę 2+1. Tuomet ekipą dar treniravo ne S. Pianigiani, o kroatas Jasminas Repeša, atleistas po nesėkmingo praėjusio sezono.

Šį sezoną Eurlygoje M. Kalnietis aikštėje žaiė per 20 rungtynių, trejas pradėjo starto penkete. Vidutiniškai aikštėje jis praleido po 15,8 min., pelnė po 4,5 taško ir atliko po 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

Visgi paskutinį sykį Eurolygoje ant parketo jis pasirodė dar vasario 1-osios dienos rungtynėse su „Barcelona“ ir tąsyk žaidė vos 3 minutes.

Be M. Kalniečio Milano ekipai priklauso dar du lietuviai – Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)