„Žinojome, kad nebus lengva. Taip ir buvo. Esame pripratę prie Prienų dejonių dėl žaidėjų trūkumo. Jie turi geriausią komandą pagal savo surinktus žaidėjus. Prienai turi vieną stipriausių kolektyvų Lietuvoje. Džiaugiuosi, kad ketvirtajame kėlinyje pavyko perlaužti rungtynes. Manau, kad Prienuose dar daug komandų turės problemų. Džiaugiuosi pergale“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Paskutinę vietą šalies pirmenybėse užimančią komandą gyrusį trenerį nustebino tik viena – Prienų arenoje buvo galima išvysti ne tik Lietuvos trispalvę, bet ir JAV vėliavą.

„Nesupratau šiandien vieno dalyko – kodėl LKL čempionate kabo JAV vėliava? Dar ispanų vėliavą galėtume pakabinti, nes mes turime ispaną trenerį (asistentą Alberto Blanco). Galime ir australų vėliavą kelti, nes turime Beną Madgeną“, – šypsojosi R. Kurtinaitis.

– Ką manote apie LiAngelo Ballo žaidimą?

– Nestebiu draugiškų turnyrų Prienuose, bet mačiau, kaip jie žaidžia Lietuvos krepšinio lygoje. LiAngelo yra labai geras žaidėjas. Jei rimčiau žiūrėtų į darbą ir dirbtų taip, kaip Lietuvoje visi dirba, jis turėtų gerą ateitį. Matyt jis koncentruojasi į kažkokį šou, bet metimą jis turi.

Turi ir gerą kūną. Gal gynyba ir nėra stipriausia jo pusė, bet mes šiandien neturėjome didelio pranašumo toje pozicijoje. Nežinau, kaip žaidžia jaunėlis, bet su šituo viskas gerai.

– Nemažai jūsų žaidėjų turi sveikatos problemų.

– Mes neturime pilnos sudėties. Mes sergame. Mindaugas Lukauskis, Travisas Petersonas ir Egidijus Mockevičius serga. Be Traviso mums yra didelės problemos, vakar jis treniravosi, bet temperatūra vėl pakilo, todėl net neatsivežėme jo.

Šiandien pralaimėjome kovą dėl aštokusių kamuolių, nes mūsų komanda fiziškai yra mažesnė ir menkesnė. Kaip ir visi žmonės Lietuvoje, taip ir mūsų žaidėjai serga. Dėl sergančių žaidėjų gausos neturėjome normalios treniruotės.

Po šios pertraukos kiek bijojau ir atsargiai žiūrėjau į rungtynes, nes esame praradę žaidybinį ritmą, bet žaidėjai susiėmė, žaidė gerai, mažai klydo. Viskas gerai.

– Ar išmušė iš vėžių tai, kad prieniškiai nežaidė sau įprasto tritaškiais paremto žaidimo?
– Jie vis tiek išmetė 22 kartus. Tai nėra draugiškas turnyras, jie nemes čia 50 tritaškių. Anksčiau jie dar ieškojo savo žaidimo, bet dabar suprato, kad tritaškiais paremtas žaidimas nėra pergalingas.

Šiandien prieniškiai žaidė tikrai gerai, metė gerus tritaškius ir ne visus juos pataikė. Tai pavojinga komanda, su tokia sudėtimi ji tikrai turi gerus šansus patekti į atkrintąsias varžybas.

– Martynas Echodas po debiuto rinktinėje labiau pasitiki savimi?
– Martynas yra gerai dirbantis žaidėjas. Šiandien keliuose epizoduose jis galėjo sužaisti geriau ir nesuklysti, nes tai nebuvo sudėtingos situacijos. Jis yra pagrindinis mūsų centras. Jam 20 metų, jis vertas rinktinės ir ji tikrai suteikė jam daugiau pasitikėjimo savimi. Džiaugiuosi už jį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)