Eurolygos 24-ojo turo paskutinėse rungtynėse penktadienį čempionės titulą ginanti „Fenerbahce“ (17-7) ekipa Madride po dramatiškos ir atkaklios kovos 86:83 (20:20, 20:25, 28:20, 18:18) palaužė „Real“ (14-10) komandą.

Po mačo „Real“ strategas Pablo Laso spaudos konferencijoje negailėjo laiko ir gerų žodžių lietuviui, kuris „Real“ komandai atstovavo nuo 2014-ųjų metų.

„Puikiai suprantu Jono padėtį. Jis mums yra ypatingai brangus ir mes labai vertiname jo indėlį, įdėtą būnant kartu su komanda. Vilkėdamas šiuos marškinėlius, Mačiulis laimėjo viską, ką tik galima laimėti, bet nebebuvo patenkintas, jog rungtyniavo mažiau.

Dėl to jis pradėjo ieškoti geresnės padėties. Turime suprasti tokį krepšininko pasirinkimą, o Jonas visuomet išliks mūsų dalimi.

Jonas palieka ryškų pėdsaką komandoje, o aš kaip treneris tokių kaip Mačiulis norėčiau turėti ne vieną savo komandoje, tačiau priimu jo asmeninį pasirinkimą. Linkiu jam sėkmės“, – klubo svetainei po rungtynių teigė strategas.

Anot jo, persirengimo kambaryje penktadienio vakarą tvyrojo kiek kitokia atmosfera: daugelis krepšininkų buvo suglumę, kadangi jie pasigedo Jono.

#RealMadrid | @pablolaso sobre la marcha de @JonasMaciulis8: "Estaba jodido por verse sin minutos y le hemos entendido, lo primero son las personas" https://t.co/5aBRqkVXUC pic.twitter.com/me2pg4jx6k— Planetacb (@planetacb) March 3, 2018

Pastarąjį sezoną J. Mačiulio vaidmuo Madrido komandoje buvo epizodinis. Lietuvis Eurolygoje per rungtynes ant parketo praleisdavo po 13 min., pelnydavo po 3 taškus ir atkovodavo po 1,8 atšokusio kamuolio.

Ispanijos čempionate J. Mačiulis vidutiniškai žaidė po 16 min., pelnė po 4,2 taško ir atkovojo po 2,5 atšokusio kamuolio. Iš viso per 3 su puse sezono Ispanijos elitinėje lygoje Jonas sužaidė 131 oficialias rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko po 5,1 taško, atkovojo po 2,5 atšokusio kamuolio ir rinko po 5,5 naudingumo balo.

We gonna miss you !! @jonasmaciulis8 #HONAS❤️❤️💪💪

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on Mar 2, 2018 at 5:41am PST

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)