„Jeigu Šarūnas Jasikevičius ir turėjo kokių nors nesuvestų santykių su buvusiu savo treneriu Svetislavu Pešičiumi, ketvirtadienio vakarą Kaune jie tarpusavyje atsiskaitė galutinai.

„Žalgirio“ gynyba visiškai sujaukė svečių puolimo sistemas ir Šaras į savo sąskaitą įsirašė dar vieną solidžią pergalę“, – apie ketvirtadienio vakaro įvykius „Žalgirio“ arenoje rašo Ispanijos portalas AS.
Kevino Pangoso ir Axelio Toupane‘o rečitaliai buvo pastebimiausi, o pati „Žagirio“ pergalė buvo vieninga lyg darnaus choro – kitaip ir negali būti, kai kolektyvui vadovauja Jasikevičius.
Marca.com

Publikacija, apžvelgianti rungtynes, pavadinta labai skambiai – „Jasikevičius išsijuokė iš Pešičiaus „Barcelonos“.

„Revanšas Kaune buvo tiesiog neįmanomas – „Žalgirio“ arena mėgavosi puikiu Toupane‘o vakaru (21 pelnytas taškas, – red. past.) ir daugiau nei ankstyva rungtynių atomazga“, – konstatuoja AS apžvalgininkas Josepas Margalefas.

Labai panašios minčių linijos dėstomos ir kitų Ispanijos portalų publikacijose.

Štai didžiausias šalies interneto puslapis „Marca“ pažymi, kad Kaune „Barcelona“ atrodė visiškai beveidė komanda.

„Lietuvoje nepamatėme nei naujosios „Barcelonos“ veido, nei paties Svetislavo Pešičiaus rankos. Penktas pralaimėjimas iš eilės ir visiškai pilkas bei neįdomus žaidimas. „Žalgirio“ gynyba buvo geresnė ir intensyvesnė visų rungtynių metu, ką atspindi ir galutinis rungtynių rezultatas“, – rašo „Marca“.

Kevino Pangoso ir Axelio Toupane‘o rečitaliai buvo pastebimiausi, o pati „Žagirio“ pergalė buvo vieninga lyg darnaus choro – kitaip ir negali būti, kai kolektyvui vadovauja Jasikevičius“, – vaizdingai rašo pagrindinis ispanų sporto portalas. – Vieninteliu šviesos spindulėliu „Barcelonos“ gretose buvo rezultatyvius Pierre‘as Oriola, tačiau akivaizdu, kad tokio lygio krepšinyje vien to nepakako.“

Tuo metu „Mundo Deportivo“ žurnalistas Jesus Perezas Ramosas pastebi, kad „Žalgiriui“ pergalės reikėjo labiau ir tai puikiai atsispindėjo krepšininkų veiksmuose aikštėje – žalgiriečiai ant parketo žengė kur kas labiau motyvuoti, nei nieko Eurolygoje nebegalinti pasiekti „Barcelona“.

„Žalgiris“ žaidė su energija ir noru Eurolygoje užimti viena iš aukščiausių turnyro lentelės vietų, o „Barcelonos“ krepšininkams nepakako užsidegimo netgi rungtyniauti dėl garbės.

Reikia tikėtis, kad komanda bent jau sutaupė jėgų svarbioms šeštadienį vyksiančioms Ispanijos čempionato rungtynėms su Mursijos UCAM“, – pastebi apžvalgininkas.

Anot jo, Kaune „Barcelonai“ garbingiau sužaisti sutrukdė ir komandą prašienavusi traumų lavina. Negalėjo rungtyniauti Kevinas Seraphinas ir Rakimas Sandersas, o mačo metu iš rikiuotės iškrito dar du žaidėjai – Adrienas Moermannas ir Adamas Hanga.

Apie tai po rungtynių kalbėjo ir pats S. Pešičius, kartu pasveikinęs Š. Jasikevičių su svarbia pergale.

„Sveikinu Šarūną ir jo komandą. Neieškosiu pasiteisinimų, tačiau žaisti tokio lygio krepšinio mes nebuvome pasirengę, dėl įvairių priežasčių mums trūko fizinės kondicijos. „Žalgiris“ žaidė gerai, o mes turėjome nuostolių.

Maža to, kad trūko Sanderso ir Seraphino, traumas mačo metu patyrė dar du krepšininkai.

Tačiau žmonės mane pažįsta – aš nesiteisinsiu: „Žalgiris“ nusipelnė pergalės dėka pukios gynybos, kovos dėl atšokusių kamuolių ir sugebėjimo kontroliuoti mačo eigą“, – konstatavo kadaise pats Š. Jasikevičių treniravęs ir kartu su lietuviu Eurolygos čempionu 2003-iaisiais tapęs S. Pešičius.

Kitą savaitę „Žalgirio“ Eurolygoje laukia namų dvikova su čempionės titulą ginančia Stambulo „Fenerbahče“ komanda. Mačas įvyks kovo 9-osios vakarą, penktadienį.

„Žalgiris“ toliau kovoja dėl geriausių pozicijų Eurolygos turnyro lentelėje, o „Barcelona“ galimybių patekti į aštuntuką jau neteko. Katalonai apskritai pralaimėjo 12 iš paskutinių 15 Eurolygos mačų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)