Sužaidus 24 turus, jau dabar Kauno ekipa yra pasiekusi daugiau pergalių nei per visą praėjusį sezoną. Su 15 pergalių aukštą ketvirtąją vietą užimantys žalgiriečiai stiprina savo pozicijas kovoje dėl atkrintamųjų varžybų, o jau kurį laiką ten juos regintys varžovai tiki, kad „Žalgiris“ turi viską, ko reikia sėkmei.

Puolėjas Pierre'as Oriola netgi pavadino „Žalgirį“ tobula komanda.

„Žalgiriečiai gerai žaidžia greitose atakose, labai gerai rungtyniauja po krepšiu, sumeta metimus atsidengę, ginasi labai agresyviai, viską daro išvien.

Iš šalies „Žalgiris“ atrodo kaip tobula komanda, turinti viską, ko reikia. Tai ypatingai atsiskleidžia čia, Kaune, kur kauniečiai turi daug papildomos energijos tiek besigindami, tiek ir puldami.

Atrodo, kad „Žalgiris“ pasitiki savimi dar labiau nei sezono pradžioje. Apetitas užaugo, todėl sustabdyti šį išalkusį žvėrį tampa vis sunkiau. Tai viena pajėgiausių Eurolygos ekipų. Komandai, kuri kauniečius sutiks ketvirfinalyje, tikrai nebus lengva“, – bendraudamas su Krepšinis.lt kalbėjo P. Oriola, kuris ketvirtadienį pelnė 18 taškų ir „Barcelona“ gretose buvo rezultatyviausias.

K. Pangosas yra geras atakų organizatorius, žaidžiantis puikų sezoną. Neabejoju, kad jį į savo gretas vilios daugybė klubų, bet linkiu jam likti „Žalgiryje“. Tai didis klubas, kam jam dairytis kažko kito? Taip, kažkur kitur jis uždirbtų daugiau pinigų, bet Kaune jis turi tobulas galimybes būti lyderiu, skinti pergales bei mokytis iš Š. Jasikevičiaus.
Ante Tomičius

11 taškų į „Žalgirio“ krepšį įmetęs Ante Tomičius po rungtynių mintimis sugrįžo į praeitį, kai Kauno klubas triumfavo Eurolygos turnyre.

1999-uosius prisiminęs kroatas nemano, kad dabartinis „Žalgiris“ prilygsta tuometinei čempioniškai ekipai, tačiau teigia, kad kauniečiai yra gerame kelyje bei pranoksta katalonus ne be reikalo.

„Kartą, prieš du dešimtmečius, „Žalgiris“ jau turėjo komandą, kuri buvo pati stipriausia Europoje.

Manau, kad tai buvo pajėgiausia „Žalgirio“ komanda per visą jos istoriją, o arčiausiai tokio pajėgumo klubas yra šiemet. Žalgiriečiai dirba tarsi vienas kūnas ir žaidžia itin kokybišką krepšinį net ir neturėdami pirmo ryškumo žvaigždžių.

Mums tai buvo sunkios rungtynės. Sunkus visas sezonas, ypatingai prastai nuolat sužaidžiame išvykose. „Žalgirio“ sirgaliai pasistengė ir neleido mums pasijusti šeimininkais, buvome susikaustę ir vėl neatskleidėme savo galimybių. Belieka pasveikinti varžovus. Turime sutikti su tuo, kad jie geresni ir palinkėti jiems sėkmės atkrintamosiose varžybose“, – dėstė A. Tomičius.

Kauno klubas šį sezoną katalonus nugalėjo abejose tarpusavio akistatose, nors iki tol per visą istoriją buvo laimėjęs prieš juos vos triskart.

Pasikeitusių tendencijų nenustebintas Victoras Claveras kalbėdamas apie rungtynes nedvejodamas pripažino, kad „Žalgiris“ yra pranašesnis už „Barceloną“ visa galva.

„Kauniečiai protingai naudojasi sienelėmis, jų dėka metimams susikuria geras progas, kurias realizuoja. Be to, jie labai gerai žaidžia kartu, dažnai perduoda kamuolį.

Tokį puolimą labai sunku sustabdyti. Kauno klubas parodė, kad yra gerokai stipresnis už „Barceloną“. Apskritai, „Žalgiris“ dabar yra viena stipriausių komandų Europoje. Ji turi gerus šansus nuveikti didelius darbus.

Puikų sezoną šiemet žaidžia Kevinas Pangosas. Po praėjusių metų niekas turbūt nesitikėjo, kad jis bus vienas geriausių Eurolygos krepšininkų. Kevinas neabejotinai yra viena pagrindinių „Žalgirio“ sėkmės priežasčių“, – kalbėjo 7 taškus Kaune įmetęs V. Claveras, kurio nuomonei apie K. Pangosą pritaręs Pau Ribas netgi skirtų kanadiečiui labiausiai patobulėjusio žaidėjo prizą.
Šaro vadovaujamoje komandoje ko gero patiktų žaisti ir visiems „Barcelona“ krepšininkams. Šaras yra nuostabus žmogus, man jis buvo puikus bendraklubis. Džiaugiuosi, kad jam sekasi ir trenerio karjera. Nežinau, kokios yra Šaro ambicijos, bet tikiu, kad jis gali būti netgi sėkmingesnis treneris nei buvo žaidėjas. O žaidėjas jis buvo juk tikrai sėkmingas.
Ante Tomičius

„Pralaimėjome pajėgiems varžovams, kurie žaidžia kietai, viską daro kaip komanda ir turi puikų lyderį. K. Pangosas jaunas, jis labai patobulėjo. Manau, kad jis galėtų laimėti labiausiai patobulėjusio Eurolygos krepšininko apdovanojimą. Kevinas žingsnis po žingsnio kopia į aukščiausią lygį“, – sakė 3 taškus į „Žalgirio“ krepšį įmetęs P. Ribas.

Gruodį spaudoje buvo pasirodę pranešimai, skelbę, jog „Barcelona“ siekė perpirkti K. Pangoso kontraktą ir už gynėją siūlė didelę išpirkos sumą bei dabar Kinijoje jau rungtyniaujantį Tyrese'ą Rice'ą.

Kaune likęs snaiperis ketvirtadienį katalonams sukratė 18 taškų, o tiek pat taškų surinkęs P. Oriola paaiškino, kodėl kanadietis Lietuvos čempionų gretose jaučiasi taip gerai.

„K. Pangosas žaidžia neįtikėtiną sezoną ir labai pasitiki savimi. Šis pasitikėjimas yra visiškai suprantamas, nes greta savęs jis turi daug patyrusių žaidėjų, tokių kaip Paulius Jankūnas ar Antanas Kavaliauskas. K. Pangosui taip pat labai padeda Axelis Toupane'as ir Edgaras Ulanovas“, – kalbėjo P. Oriola, pridūręs, jog kanadietis Kaune po sezono ko gero neliks.

Kiek kitokią nuomonę turi A. Tomičius, tikintis, kad K. Pangosui geriausia būtų savo karjerą tęsti „Žalgiryje“. Ypač, jei Kaune ir toliau darbuosis Šarūnas Jasikevičius, su kuriuo vidurio puolėjas kartu žaidė tame pačiame Barselonos klube dar 2012-2013 metų sezone.

„K. Pangosas yra geras atakų organizatorius, žaidžiantis puikų sezoną. Neabejoju, kad jį į savo gretas vilios daugybė klubų, bet linkiu jam likti „Žalgiryje“.

Tai didis klubas, kam jam dairytis kažko kito? Taip, kažkur kitur jis uždirbtų daugiau pinigų, bet Kaune jis turi tobulas galimybes būti lyderiu, skinti pergales bei mokytis iš Š. Jasikevičiaus.

Šaro vadovaujamoje komandoje ko gero patiktų žaisti ir visiems „Barcelona“ krepšininkams. Šaras yra nuostabus žmogus, man jis buvo puikus bendraklubis. Džiaugiuosi, kad jam sekasi ir trenerio karjera. Nežinau, kokios yra Šaro ambicijos, bet tikiu, kad jis gali būti netgi sėkmingesnis treneris nei buvo žaidėjas. O žaidėjas jis buvo juk tikrai sėkmingas“, – kalbėjo A. Tomičius.

Eurolygos turnyro lentelė po ketvirtadienio rungtynių (24 turas):

1. CSKA 19 5 (+247)
2. Olympiakos 16 7 (+38)
3. Fenerbahče 16 7 (+125)
4. Žalgiris 15 9 (+38)
5. Real 14 9 (+154)
6. Panathinaikos 14 9 (+9)
7. Chimki 14 10 (+10)
8. Maccabi 12 12 (-71)
––––––––––––––––––––––––
9. Baskonia 11 13 (+38)
10. Unicaja 10 13 (-47)
11. Crvena Zvezda 9 14 (-117)
12. Valencia 9 15 (-54)
13. Brose 9 15 (-94)
14. Olimpia 8 16 (-110)
15. FC Barcelona 7 17 (-20)
16. Anadolu Efes 6 18 (-146)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)