„Žalgiris“, iškovojęs 14 pergalių, Eurolygos turnyro lentelėje šiuo metu užima 5 vietą. Tiek pat kartų laimėjo ir Madrido „Real“, Atėnų „Panathinaikos“ ir Maskvos srities „Chimki“. Tuo metu „Barcelona“ šį sezoną rungtyniauja itin nesėkmingai – ji šventė tik 7 pergales ir yra viena turnyro autsaiderių.

„Barca“ Eurolygoje suklupo keturis kartus iš eilės, o iš paskutinių septynių mačų triumfavo tik viename.

Praėjusiame ture Katalonijos komanda namie net 74:101 nusileido principiniam varžovui „Real“ klubui, kurį užpraėjusį savaitgalį paklupdė Ispanijos Karaliaus taurės varžybų finale.
„Barcelona“ šį sezoną Eurolygoje svečiuose laimėjo tik vieną dvikovą. Prieš tris savaites prie šios ekipos vairo stojo patyręs serbas Svetislavas Pešičius.

Pirmosiose „Barcelona“ ir „Žalgirio“ rungtynėse Katalonijoje 81:75 stipresni buvo kauniečiai. Tąkart Vasilije Micičius pelnė 20 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Katalonijos klubas užima pirmąją vietą Eurolygoje pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 20,3). „Žalgirį“ šio vakaro varžovai nežymiai lenkia ir pagal atkovotus bei perimtus kamuolius, praleistus taškus, blokuotus metimus, be to, jie rečiau klysta.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai akivaizdžiai pranoksta oponentus dvitaškių ir baudų metimų tikslumu. Žalgiriečiai taip pat pelno daugiau taškų, išprovokuoja didesnį pražangų skaičių.

Barselonos komandoje vis dar traumuotas pagrindinis vidurio puolėjas Kevinas Seraphinas. Jis yra rezultatyviausias „Barcos“ krepšininkas (vid. 12,1 taško). Šiandien negalės žaisti ir susižeidęs puolėjas Rakimas Sandersas.

Dabar Katalonijos klubo gretose daugiausia taškų pelno įžaidėjas Thomasas Heurtelis – vid. 11,3. Jis atlieka net 6,4 rezultatyvaus perdavimo ir turnyre rikiuojasi antras.

„Kai prie komandos prisijungė S. Pešičius, ji ėmė žaisti kur kas agresyviau, entuziastingiau. Ne veltui „Barca“ laimėjo Karaliaus taurę. Mums labai svarbu laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių“, – kalbėjo Š. Jasikevčius.

Jis 2003 metais su „Barcelona“, kai jai dirigavo S. Pešičius, tapo Eurolygos čempionu. Vėliau, manoma, serbas nepanoro, kad lietuvis liktų ekipoje.

Nuo 2000 metų Eurolygoje „Žalgiris“ su „Barcelona“ kovėsi 23 kartus. Kauniečiai tik keturis sykius buvo pajėgesni. Kaune iš 11 mačų net 10 laimėjo Katalonijos klubas.

Vienintelę pergalę žalgiriečiai iškovojo praėjusiame sezone, kai namuose palaužė svečius iš Barselonos 89:85.

Tąkart Kauno ekipą į pergalę vedė po 17 taškų pelnę Lukas Lekavičius ir Edgaras Ulanovas. 15 taškų pridėjo Paulius Jankūnas.

Varžovams 17 taškų surinko Juanas Carlosas Navarro.

Vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas iš viso parodys ketverias 24-ojo turo rungtynes.

Transliacijų tvarkaraštis:

kovo 1 d.

19.45 val. „Žalgiris“ – „Barcelona“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),
21.55 val. „Baskonia“ – „Chimki“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai);

kovo 2 d.

21.00 val. „Panathinaikos“ – „Olympiacos“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),
21.45 val. „Real“ – „Fenerbahce“ (viaplay.lt; tiesiogiai),
23.15 val. „Real“ – „Fenerbahce“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)