Krepšinio legenda vadinamas serbas už „Barcelonos“ vairo stojo prieš kiek mažiau nei mėnesį – po to, kai iš vyriausiojo trenerio posto dėl prastų komandos rezultatų buvo atleistas Sito Alonso.

Vėlų trečiadienio vakarą į Kauną su komanda atvykęs S. Pešičius tvirtino, jog Lietuvoje jo naujųjų auklėtinių laukia ypatingai sunkios rungtynės.

„Žaisime prieš vieną rimčiausių varžovų Eurolygoje, kuris po pergalės Turkijoje prieš „Anadolu Efes“ yra labai geros formos, įgavęs dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.

Visą sezoną „Žalgiris“ rungtyniauja tokiu pačiu tempu – žinome tai, todėl tikimės nepaprastai sudėtingų rungtynių“, – sakė „Barcelonos“ vairininkas.

Prieš dvikovą su „Barcelona“ žalgiriečių strategas Š. Jasikevičius negailėjo gerų žodžių apie buvusį savo mokytoją, o pats V. Pesičius džiaugėsi, kad jo mokinys pasirinko trenerio karjerą.

„Labai džiaugiuosi, kad vienas geriausių visų laikų Europos žaidėjų žengė trenerio keliu. Jis atlieka nuostabų darbą treniruodamas „Žalgirį“.

Saugau puikius prisiminimus apie mūsų darbą Barselonoje. Aikštelėje jis buvo labai talentingas žaidėjas, tačiau tik keletas žmonių žino, koks jis būdavo treniruotėse. Jo begalinis ryžtas, darbo etika ir atsidavimas buvo tai, kas jį vedė į priekį“, – pasakojo S. Pešičius.

Pasak „Barcos“ stratego, Šaro, kaip krepšininko mentalitetas ir žaidimo supratimas labai stipriai prisideda prie to, jog kauniečiai Eurolygoje žygiuoja pergalingai.

„Šarūnas visada norėjo išmokti naujų dalykų, tobulinti savo žaidimą ir būti geriausiu, todėl dabar visą tai jis perduoda savo žaidėjams ir komandai, o tai viena iš priežasčių, kodėl „Žalgiris“ ši sezoną demonstruoja nuostabų krepšinį“, – buvusį savo auklėtinį gyrė S. Pešičius.

Istoriją apie tai, kaip Š. Jasikevičius vieną iš S. Pešičiaus treniruočių pavertė tikru anekdotu, galite paskaityti čia.

S. Pešičius pastarąjį sezoną buvo be darbo, o anksčiau, 2012 -2016 metais, ėjo vokiečių Miuncheno „Bayern“ vyriausiojo trenerio pareigas.

„Barcos“ stratego kėdę S. Pešičius matuosis antrą kartą savo karjeroje. Katalonų sostinėje treneris jau dirbo 2002–2004 metais ir padėjo 2003 metais iškovoti Eurolygos trofėjų.

Eurolygoje „Barcelona“ su 7 pergalėmis ir 16 pralaimėjimų užima 13-ąją vietą.

„Žalgiris“ su 14 pergalių ir 9 pralaimėjimais yra 5-as.

Rungtynių pradžia ketvirtadienį – 19.45 val.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)