„Barcelona“ atėjus naujam treneriui (aut. Svetislavui Pešičiui) kardinaliai pasikeitė. Dabar jie žaidžia daug agresyviau, su didesniu noru, todėl laimi titulus. Manau, kad dabar, kai vadovauja naujas treneris, juos iš naujo galima priskirti prie favoritų laimėti Ispanijos lygą. Nemanau, kad prieš dvi tris savaites kas nors galėjo pasakyti, kad ši komanda laimės šalies taurę“, – apie būsimą varžovą kalbėjo žalgiriečių strategas.

Pasak Š. Jasikevičiaus, dabar „Barcelonos“ ekipa yra puikioje sportinėje formoje.

„Jie laimėjo prieš gerai rungtyniaujančią „Baskonia“ ekipą, iškovojo Karaliaus taurę – tai parodo, kad komanda tikrai žaidžia aukščiausiame lygyje ir manau, kad sezoną jie užbaigs labai gerai“, –sakė Kauno komandos treneris.

– Nors „Barcelona“ iškovojo Ispanijos taurę, vėliau Eurolygoje triuškinamai krito prieš Madrido „Real“. Kokias spragas savo žaidime turi Katalonijos komanda?

– Jų rotacijoje nebuvo trijų žaidėjų, kurie yra labai svarbū. Todėl bet kokia komanda, laimėjusi taurę, bet netekusi net trijų pagrindinių žaidėjų, jaučiasi emociškai išsikrovusi. Madridui buvo atvirkščiai. Po pralaimėjimo jie buvo užsivedę, puikiai kovojo dėl atšokusių kamuolių, todėl ir laimėjo, o būtent kova po krepšiu bus vienas svarbiausių faktorių, kuriuos rytoj turėsime kontroliuoti.

– Jums pačiam asmeniškai teko dirbti su S. Pešičiumi, kai žaidėte „Barcelonos“ komandoje. Kokie prisiminimai liko iš darbo su šiuo treneriu?

– Prisiminimai geri. Jis vienas iš geriausių Europos trenerių ir tokių kaip jis nėra daug. Jis visada žino ko nori, ką daro. Su juo dirbti yra sunku, tai vargina, bet jo komandos laimi, žaidėjai tobulėja. Metodų yra visokių, bet jei reikia laimėti – Pešičius vienas geriausių variantų Europoje.

– Prisiminus jo metodus, visai neseniai buvo kalbama apie varginančiai ilgas treniruotes.

– Prisimenu daug istorijų iš jo treniruočių. Daug iš jo išmokau, o ir daug jo taikomų elementų yra ir mūsų žaidime. O jei kalbant apie tas treniruotes, tai kai tiek valandų praleidi salėje, tai istorijų būdavo vis daugiau ir daugiau, nes galima sakyti, kad salėje mes būdavome apsigyvenę. Nežinau, ar man net reikėjo nuomotis butą (juokiasi).

Svetislavas Pešičius

– Ar ketvirtadienį galės rungtyniauti Beno Udrihas?

–Kol kas dar nežinome, jis atliko treniruotes, galbūt ne tiek kojos trauma, kiek gripas jį išmušė iš rimto. Dabar jis jaučiasi silpnai, nes labai sunkiai sirgo, tai žiūrėsim, kaip jis atrodys šiandien ir rytoj spręsime.

Istoriją apie tai, kaip Š. Jasikevičius vieną iš S. Pešičiaus treniruočių sugebėjo paversti anekdotu, galite paskaityti čia.

Pirmose tarpusavio rungtynėse, po atkaklios kovos kauniečiai katalonus palaužė rezultatu 81:75. „Žalgiris“ turnyrinėje turnyrinėje lentelėje rikiuojasi 5-oje vietoje, tuo tarpu „FC Barcelona Lassa“ su 7 pergalėmis ir 16 pralaimėjimų užima priešpaskutinę vietą Eurolygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)