„Neturiu nė vienos priežasties, kodėl neturėčiau būti su rinktine, – kalbėjo į geriausių Europos zonos atrankos žaidėjų trejetą antrajame FIBA lange patekęs I. Bourousis. – Kiekvieną kartą jaučiuosi nuostabiai, kai atstovauju Graikijai. Tai – mano antrieji namai. Ji man tiek daug davė karjeroje, noriu dabar atsidėkoti.“

Kinijos komandos Hangdžou „Lions“ garbę ginantis vidurio puolėjas tuščiai žodžiais nesišvaistė ir savo meilę Graikijos nacionalinei ekipai, su kuria 2005 metais tapo Europos čempionu, demonstravo aikštėje.

Rungtynėse su estais I. Bourousis per 24 min. pelnė 21 tašką (4/6 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai, 10/12 baudos), atkovojo 8 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, perėmė 4 kamuolius, blokavo metimą ir surinko 34 naudingumo balus.

Kitoje dvikovoje su Didžiąja Britanija I. Bourousis per 28 min. pelnė 15 taškų (5/10 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 5/7 baudos), atkovojo 5 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, blokavo metimą ir surinko 17 naudingumo balų.

Apskritai I. Bourousis per FIBA atrankos ciklą yra lyderis Graikijos rinktinėje pagal rezultatyvumą (vidurkis – 21), atkovotus kamuolius (7), rezultatyvius perdavimus (4,3) ir naudingumą (25,7).

Ne be I. Bourousio pagalbos Graikijos rinktinė su 4 pergalėmis H grupėje iš anksto užsitikrino vietą kitame FIBA atrankos į pasaulio čempionatą etape.

Argentinos rinktinės marškinėlius nedvejodama užsivilko ir kita Kinijoje žaidžianti krepšinio žvaigždė – L. Scola. 37 metų 203 cm ūgio puolėjo iš Šansi „Brave Dragons“ komandos nesustabdė ir milžiniškas atstumas iki atrankos rungtynių vietos – per 19 tūkst. km.

Luisas Scola

Antrąjį FIBA langą Argentina pradėjo pralaimėjimu 83:88 Urugvajaus rinktinei, tačiau jau kitoje dvikovoje 83:61 sutriuškino Paragvajų ir anksčiau laiko įsidėjo į kišenę kelialapį į kitą atrankos etapą.

„Esu krepšininkas, kuriam patinka žaisti. Jei mane kviečia į rinktinę, atvykstu. Aš tai priimu natūraliai, nes toks yra mano darbas“, – kalbėjo L. Scola. Per 150 rungtynių su nacionaliniais marškinėliais sužaidęs puolėjas – paskutinis iš „auksinės“ savo rinktinės kartos, 2004 metais laimėjusios olimpines žaidynes.

Rungtynėse su Urugvajumi L. Scola per 33 minutes pelnė 23 taškus (7/18 dvitaškiai, 1/5 tritaškiai, 6/8 baudos), atkovojo 9 kamuolius, perėmė kamuolį ir blokavo metimą, penkis kartus prasižengė ir surinko 15 naudingumo balų.

Kapitono indėlis antrose rungtynėse su Paragajumi buvo kuklus – per 10 min. pelnė 2 taškus, atkovojo 3 kamuolius ir atliko rezultatyvų perdavimą.

„Šiandien reikia nutraukti visus ryšius su praeitimi, su tuo, kas vyko. Mes nuolat lyginame buvusią ir esamą rinktines ir dėl to nukenčia žaidimas. Reikia formuoti visiškai naują rinktinę, – tvirtino L. Scola. – Kai mūsų vadinamoji „auksinė“ karta susirinko 1999 metais, niekas nežinojo, ar laimėsime medalius. Atvirkščiai, išgirdome replikų net apie nacionalinę katastrofą. O dabartinė rinktinė net geresnė nei ta, kuri susirinko 1999 metais“.

Priminsime, kad Kinijoje Šandongo „Golden Stars“ komandoje rungtyniauja Donatas Motiejūnas. Puolėjas rengiasi atkrintamosioms CBA lygos kovoms ir antrajame FIBA atrankos lange prie Lietuvos rinktinės neprisidėjo. D. Adomaitis neatmetė galimybės, kad D. Motiejūno sulauks vasarą, per trečiąjį FIBA atrankos langą.

Po ketverių rungtynių Lietuva prisidėjo prie 21 kitų valstybių rinktinių, užsitikrinusių vietą kitame atrankos etape, nors oficialiame FIBA reitinge ir prarado vieną poziciją, aukštyn praleidusi būtent L. Scolos atstovaujamą Argentiną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)