Tai buvo trečiasis ir vėl nesėkmingas laikinojo vyriausiojo „Vytauto“ trenerio LaVaro Ballo mėginimas iškovoti pergalę šiame keturių komandų turnyre.

Pirmas rungtynes „Vytautas“ 133:141 pralaimėjo Rygos VEF (Latvija) rezervinės komandos pagrindu sudarytai ekipai, o antrąsias – 96:128 – Mindaugo Budzinausko treniruojamai Ščecino „Wilki Morskie“ (Lenkija) komandai.

Taigi, visas trejas rungtynes pralaimėjęs „Vytautas“ turnyre liko paskutinis, ketvirtas. „Helios Suns“ komandai tai buvo pirmoji pergalė – ji turnyre užėmė trečiąją vietą.

Antrąją vietą iškovojo VEF jaunimas, o pirmoji pozicija ir aukso medaliai atiteko „Wilki Morskie“ ekipai, kuriai atstovauja Tauras Jogėla, Martynas Paliukėnas ir Kostas Januška.

Trečios vietos turnyre laimėtojams atiteko tūkstančio JAV dolerių čekis, VEF gavo 2 tūkst., o Lenkijos komanda – 3 tūkst. JAV dolerių čekį.

LaVar Ball

M. Paliukėnas buvo išrinktas naudingiausiu turnyro žaidėju (MVP) ir sulaukė specialaus prizo iš L. Ballo rankų.

Be kojos skausmus jautusio LaMelo Ballo paskutinėse rungtynėse vertęsis „Vytautas“ po 30 min. pirmavo 70:68, tačiau ketvirtąjį kėlinį varžovams pralaimėjo 17:28 ir turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Visą ketvirtą kėlinį L. Ballas praleido stovėdamas kiek toliau nuo „Vytauto“ atsarginių suolo ir pasyviai stebėjo, kaip varžovai iš Slovėnijos perima iniciatyvą ir laimi paskutinį turnyro mačą.

30 taškų „Vytautui“ pelnė ir 8 kamuolius atkovojo LiAngelo Ballas, 19 taškų pridėjo Edvinas Šeškus, 11 – Gediminas Maceina.

„Helios Suns“ ekipai 22 taškus pelnė Nejcas Klavžaras.

Paskutinis „Vytauto“ susitikimas turnyre vyko beveik tuščioje Prienų salėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)