Dieną buvo pranešta, kad rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis apsisprendė, kurie 12-a jo auklėtinių pirmadienį Klaipėdoje susigrums aikštėje su Kosovo rinktine.

Strategas debiutuoti rinktinėje šansą suteikė Laurynui Biručiui ir Arnoldui Kulbokai. Abu krepšininkai į rinktinės stovyklą buvo kviesti ir rudenį, tačiau tuomet jie liko ties 12-o riba ir savo debiuto nesulaukė.

Sekmadienį D. Adomaitis už dvyliktuko ribos paliko vyriausią rinktinės krepšininką, 38-erių Kšištofą Lavrinovičių bei 32-ejų Renaldą Seibutį. Iki tol kapitono pareigas ėjęs Brolis jas patikėjo Mariui Grigoniui.

„Jaunimui reikia duoti šansą ir jie jį turės“, – sekmadienį po treniruotės vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo D. Adomaitis.

„Kšištofas žaidęs praėjusį savaitgalį Karaliaus Mindaugo taurėje, Renaldui krūvių taip pat netrūksta. Tegul jie ruošiasi būsimoms savo ekipų kovoms“, – pridūrė rinktinės vairininkas.

– Paliekata labiausiai patyrusius krepšininkus už 12-uko ribos, vadinasi, rungtynės bus tik formalumas prieš Kosovą?, – žurnalisto buvo paklaustas D. Adomaitis.

– Sporte nėra tokio dalyko, galima rasti daug pavyzdžių, kai toks mąstymas brangiai kainuoja. Bet faktas toks, kad esame stipresnė komanda, turime gerų žaidėjų, žaidžiame namuose, norime išbandyti naujus krepšininkus. Sieksime, kad jie tą laiką žaistų labai agresyviai ir naudingai.

Norime sužaisti kuo geresnes rungtynes ir galvojame tik apie pergalę.

– Prieš pirmą mačą su Kosovu buvo jaučiama pagarbi baimė, dabar turbūt požiūris į varžovą kitoks?

– Tada keliaudami į pirmą mačą žinojome, kad varžovų arenoje yra specifinė atmosfera, ir tikrai tokia ir buvo. Jas jautėsi pirmoje mačo pusėje.

Žaidžiant prieš tokį varžovą svarbiausias dalykas yra gynyba ir tavo koncentracija aikštėje. Svarbu žinoti savo atsakomybes, uždavinius.

Viską pasikartojome, panašu, kad viskas gerai.

– Ar jūsų nestebina tai, kad Kroatija gali net nepatekti į kitą etapą?

– Apie šitą sistemą kalbėjau, kad galime tikėtis netikėtumų. Pavyzdžiui, mūsų atveju, praėjusią vasarą žaidėme viena sudėtimi, per pirmą atrankos langą rudenį rungtyniavome visai kita sudėtimi, dabar vėl susirinkome naujomis pajėgomis, o turime susižaidimui 3 treniruotes.

Nėra lengva pasiruošti geram žaidimui. Daug netikėtų rezultatų, tie patys kroatai turi didelių problemų, matome ir daugiau staigmenų.

– Pirmas mačas laimėtas solidžia persvara (99:61), kaip motyvuojate žaidėjus gerai kovai?

– Didžiausia klaida būtų pagalvoti, kad mūsų laukia lengvos rungtynės. Visi krepšininkai vilkės marškinėliais, ant kurių užrašyta „Lietuva“. Tai yra garbė ir kiekvienas turi garbingai sužaisti. Nėra šioje vietoje kalbų apie taupymąsi. Yra 12 krepšininkų, jei kas norės pasitaupyti, yra kitų, kurie norės žaisti už Lietuvą.

– Minėjote, kad šiame lange žaidžia 3-ia Lietuvos sudėtis, ketvirtame lange išvysime dar vieną naują rinktinę?

– Mes visko negalime numatyti ir planuoti. Šiai dienai NBA klubai teigia, kad nedarys jokių kliūčių, išleis lietuvius į Europą. Jei atvyks Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis, vadinasi, turėsime dar vieną komandą (šypsosi).

Lauks ta pati situacija – 3 treniruotės ir rungtynės.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjų sąrašas Pasaulio taurės atrankos rungtynėms su Kosovo rinktine:

***

Lietuvos rinktinei dėl nesuderintų tvarkaraščių per taip vadinamą antrąjį FIBA atrankos langą vėl nepadės NBA ir Eurolygoje žaidžiantys mūsų šalies krepšininkai bei Kinijoje įspūdingus dvigubus dublius renkantis Donatas Motiejūnas.

Artimiausias atrankos rungtynes dėl traumų praleis ir trys krepšininkai, rudenį jau vilkėję nacionalinės ekipos marškinėlius.

Tai Venecijos „Umana Reyer“ puolėjas Gediminas Orelikas, Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas Arnas Butkevičius ir Burgoso „Miraflores“ ekipoje rungtyniaujantis Deividas Gailius.

Po pertraukos Lietuvos rinktinės marškinėlius praėjusį penktadienį vėl vilkosi Žygimantas Janavičius (Braunšveigo „Loewen“) ir Marius Grigonis (Berlyno „Alba“).

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionato atrankos etapą C grupėje pradėjo pergalingai – praėjusių metų lapkričio mėnesį Kosove įveikė vietos rinktinę – 99:61, o namuose 75:55 nugalėjo Lenkijos nacionalinę ekipą. Praėjusį penktadienį Lietuva 80:75 nugalėjo Vengrijos nacionalinę komandą ir užsitikrino kelialapį į kitą pasaulio čempionato atrankos etapą.

Į kitą planetos pirmenybių atrankos etapą pateks po tris geriausias grupės komandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)