„Kuomet pamačiau, kad jie patyrė traumas, pats supratau, kad reikia būtinai atvažiuoti, nes kas daugiau žais? Lietuvos rinktinė niekada neturėjo vieno ryškaus lyderio, nebent Jonas Valančiūnas ar Linas Kleiza. Visi žino, kad lietuvių stiprybė – visi 12 žaidėjų“, – duodamas interviu tinklalapiui Basketnews.lt sakė 198 cm ūgio Vokietijoje rungtyniaujantis krepšininkas.

M. Grigonis Lietuvos rinktinei negalėjo padėti pirmojo lango metu lapkričio mėnesį, nes dar gydėsi čiurnos traumą, patirtą praėjusių metų vasarą vykusiame Europos čempionate.

Basketnews.lt žurnalistui Karoliui Dobrovolskui jis prisipažino, kad paskutinį kartą per 2017 metų Europos čempionatą matytą Lietuvos rinktinę dabar atvykęs rado visiškai pasikeitusią, tačiau išliko optimistiškas: „Varžovai atrankos etape nėra patys stipriausi. Užtenka žaisti greitą žaidimą ir kietai gintis, to pakanka pasiekti pergalei“.

Anot M. Grigonio, prieš dvikovą su vengrais D. Adomaitis akcentavo kietą žaidimą. „Bus fiziniu žaidimu paremtos rungtynės. Manau, kad esame fiziškai pasiruošę taip pat gerai. Duosime atgal jei reikės (juokiasi). Svarbiausia yra agresyviai gintis. Esame jauni, turime būti agresyvūs ir bėgti į greitą puolimą“, – teigė jis.

Berlyno ALBA gynėjas sulaukė klausimo ir apie Vokietijos čempionatą.

„Vokietijoje daugiau tvarkos. Tik atvykus radau butą, automobilį. Visos smulkmenos organizacijoje yra geresnės, tačiau žaidimo lygis Ispanijoje tikrai aukštesnis. Mano tikslas buvo žaisti Europos taurėje ir būti Vokietijos stipriausiųjų ketverte. Vokietija ir Ispanija yra tikrai skirtingos patirtys, tačiau esu patenkintas“, – prisipažino M. Grigonis.

Lietuvos krepšinio rinktinė FIBA atrankos į pasaulio krepšinio čempionatą rungtynes žais penktadienį Klaipėdoje. Dvikovos pradžia – 19.45 val.

Lietuvos krepšinio rinktinė pasaulio čempionato atrankos rungtynėse su Vengrija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)