Penktadienį trečiose FIBA atrankos į pasaulio čempionatą rungtynėse Lietuvos rinktinė susigrums su vengrais.

Pavojingiausiais žaidėjais varžovų nacionalinėje ekipoje D. Adomaitis įvardijo Davidą Vojvodą ir Rosco Alleną, nerimą mūsų šalies rinktinės trenerių štabui kelia ir nedaug matytas, neprognozuojamas natūralizuotas amerikietis Darrinas Govensas.

Kalbėdamas apie varžovų stiprybę D. Adomaitis dūrė pirštu į perimetro žaidėjus, kelsiančius didžiausią pavojų Lietuvos rinktinės gynybai.

– Kodėl vėl už dvyliktuko ribos liko A. Kulboka ir L. Birutis? – žurnalistai prieš vakarinę treniruotę paklausė Dainiaus Adomaičio.

– Vienas dalykas yra treniruočių procesas, kitas – priešininkai. Echodas pagal priešininką labiau tiks šiose rungtynėse. Aišku, man, kaip treneriui, labiausiai norėtųsi registruoti visus 14 žaidėjų ir kad kiekvienas gautų laiko. Tačiau su Kosovu jie tikrai bus registruoti.

Yra tik 12 vietų. Galima pasakyti taip – kiti žadėjai atrodė geriau už juos. Tačiau Biručio ir Kulbokos darbo kokybė tikrai tenkinta. Sakau, bus šansas jiems rungtynėse su Kosovu.

– Kokį įspūdį paliko Echodas?

– Pagrindinis dalykas, ko mums reikės – jo mobilumo. Jis mobilus ir agresyvus. Jis yra tas žaidėjas, kuris mums tiks labiau. Jis nuo sezono pradžios padarė pažangą. Patys matėte ir Europos taurėje, ir LKL rungtynėse – visur jis maksimaliai nusiteikęs.

– Kokie yra pavojingiausi žaidėjai Vengrijos komandoje?

– Pavojingiausi – perimetro žaidėjai. Lyderis Davidą Vojvoda, kuris visuomet buvo rinktinėje. Čia jų stiprioji pusė. Aišku, tą pasiruošimą apsunkina ir tai, kad natūralizuotas amerikietis Darrinas Govensas nežaidė rinktinėje. Daugiau spėjame pagal jo žaidimą klube.

– Ką pavyko sužinoti apie natūralizuotą amerikietį?

– Nebuvo matytas, bet individualiai iš jų bus geriausiai atrodo. Jis daugiau priduoda jiems individualaus meistriškumo. Gali progų ir sau, ir komandai sukurti.

– Koks turėtų būti Mariaus Grigonio indėlis, kuris prieš tai nežaidė?

– Kiekvienas turės savo indėlį ir kiekvieno indėlis yra svarbus. Trys netektys dėl traumų apsunkina patį treniruočių procesą – reikia daugiau įvesti į gynybos ir puolimo sistemą. Būtų paprasčiau, jei žaistų tie patys žaidėjai. Kita vertus, kiti žaidėjai turi šansą. Yra blogų ir gerų dalykų. Yra žaidėjų, kurie privalo pasinaudoti tuo.

– Kuo lengviau ruoštis antrajam FIBA atrankos langui?

– Prieš pirmąjį langą daugiau klausimų buvo ir mums, ir žaidėjams. Pats pasirengimas vyko dabar sklandžiau. Nebuvo klausimų, situacijos nežinomybės. Treniruočių procesas buvo toks, kokio norėjome, kaip suplanavome. Lieka įgyvendinti aikštėje.

– Lietuvos rinktinės stiprybė bus po krepšiu?

– Varžovai taip pat turi gerų krepšininkų ir po krepšiu, kurie yra agresyvūs puolime, kovodami dėl kamuolių. Ketvirtosios pozicijos žaidėjas Rosco Allenas yra ir prie tritaškio linijos pavojingas, žaidžia Ispanijos komandoje Tenerifėje. Vis dėlto didžiausias jų pavojus tas, kad tai komanda, jau kažkiek metų žaidžianti kartu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)