„Atėjus naujam treneriui „Anadolu Efes“ pradėjo žaisti visai kitokį krepšinį. Tai davė daug gerų rezultatų, ką ir matėme Turkijos taurės rungtynėse. Komanda žaidė solidžiai, dominuodavo kiekvienose rungtynėse nuo pat pirmojo kėlinio, susikraudavo pranašumą ir jį išlaikydavo iki pat rungtynių galo. Iškovoti Turkijos taurę yra puikus pasiekimas ir tai rodo, kad komanda yra geroje formoje“, – kalbėjo žalgiriečių strategas.

– Kas komandos žaidime pasikeitė atvykus Erginui Atamanui?

– Dabar jie mažiau žaidžia dviem centrais. Kai treniravo Perasovičius kartu labai daug žaisdavo Štimacas ir Dunstonas, o dabar žaidžia daugiau mažesniais penketais, todėl yra labiau mobilesnė komanda bei gauna daugiau naudos iš gynėjų.

– Dėl traumos komandai negali padėti Zoranas Dragičius. Kiek svarbus buvo jo žaidimas?

– Ne tik Zoranas, bet ir visa komanda buvo geros formos. Daug kas pas juos priklauso nuo Simono žaidimo. Jis yra pagrindinis kūrėjas ir nuo jo priklauso kitų komandos žaidėjų pasirodymai, todėl laukia sunkios rungtynės.

– „Žalgirio“ netrukus laukia nelengvas tvarkaraštis. Ar galima sakyti, kad dabar yra pas metas skinti pergales?

– Visos rungtynės yra svarbios. Neskirstome varžovų ir silpnesnius ir stipresnius. Kiekviena pergalė dabar yra aukso vertės ir turime iš paskutiniųjų kabintis į kiekvieną galimybę.

– Eurolygoje buvo pertrauka, vyko taurių varžybos. Kokia dabar yra „Žalgirio“ forma?

– Mūsų forma normali. Mes negalime pasidaryti kažkokią stovyklą ar duoti žaidėjam poilsio, o po to vėl grįžti į sunkų rungtynių ritmą. Eina rungtynės po rungtynių ir kiekvienoms stengiamės ruoštis. Šios situacijos pakeisti neįmanoma.

– Beno Udrihas neskrenda su komanda į Turkiją. Kokia situacija su šiuo žaidėju?

– Dabar jis susirgo. Su trauma atrodė, kad jau viskas gerai ir buvo pasiruošęs žaisti, bet dabar „užpuolė“ gripas. Visi kiti komandos žaidėjai yra sveiki.

LKL. Kauno "Žalgiris" - Kėdainių "Nevėžis"

Pirmojoje tarpusavio dvikovoje 91:83 pergalę šventė Kauno „Žalgiris“. Kauniečiai turnyro lentelėje rikiuojasi 6-oje vietoje bei tęsia kovą dėl atkrintamųjų, tuo tarpu „Anadolu Efes“ su 6 pergalėmis ir net 16 pralaimėjimų užima paskutinę vietą Eurolygoje.

Ketvirtadienį „Anadolu Efes“ treneris Erginas Atamanas teigė, kad bus priverstas verstis be dviejų žaidėjų: Dogušas Balbay išvyko į rinktinę, o Zoranas Dragičius yra patyręs traumą.

„Bet kokiu atveju stengsimės primesti savo žaidimą ir laimėti su ta sudėtimi, kurią turėsime“, – tikino E. Atamanas.

Rungtynių pradžia – penktadienį 19.30 val.

Dabartinė Eurolygos turnyro lentelė:

1. CSKA 17 5 (+220)
2. Olympiakos 15 7 (+28)
3. Fenerbahče 15 7 (+106)
4. Panathinaikos 14 8 (+26)
5. Real 13 9 (+127)
6. Žalgiris 13 9 (+6)
7. Chimki 13 9 (+3)
8. Maccabi 12 10 (-37)
––––––––––––––––––––––––
9. Baskonia 10 12 (+35)
10. Unicaja 9 13 (-61)
11. Crvena Zvezda 9 13 (-93)
12. Valencia 8 14 (-60)
13. Brose 8 14 (-102)
14. Olimpia 7 15 (-104)
15. FC Barcelona 7 15 (+23)
16. Anadolu Efes 6 16 (-117)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)