Europos taurės turnyre su bordo-baltais marškinėliais rinko vidutiniškai po 12 taškų, atkovojo po 3,6 kamuolio ir atliko po 3 rezultatyvius perdavimus, o solidus žaidimas pritraukė ir gerokai didesnių klubų dėmesį. Sausio antroje pusėje gynėjas paliko „Lietkabelį“ ir persikėlė į Stambulą, kur šiuo metu priklauso „Galatasaray“ klubui.

„Būnant legionieriumi, kertinės ir pačios svarbiausios yra pirmosios savaitės. Tada tu gali pranešti apie save. Sudarai įspūdį visiems – komandos draugams, treneriams, organizacijai, sirgaliams“, – pasakojo Juškevičius.

Jo debiutas Turkijoje neprisvilo, tačiau komandai reikės kaip reikiant pasitempti siekiant geresnių pozicijų vietiniame fronte – šiuo metu „Galatasaray“ užima vos 10-tą poziciją (7 pergalės, 11 nesėkmių), o iki aštuntos vietos Stambulo klubą skiria trys pergalės.

Tačiau šiuo metu Ado galvoje – ne „Galatasaray“ rūpesčiai, o Lietuvos rinktinės būsimos kovos pasaulio čempionato atrankoje.

Šie rinktinių „langai“, anot Ado, gera proga pravėdinti galvą ir susitikti su buvusiais bendraklubiais bei gerais bičiuliais.

Ypač A. Juškevičius norėjo pamatyti „Lietkabelio“ garbę ginančius ir praėjusią savaitę Karaliaus Mindaugo taurės bronzinius apdovanojimus iškovojusius Kšištofą Lavrinovičių ir Vaidą Čepukaitį.

„Atsakysiu paprastai, – atsiduso Adas. – Žmogus beprotiškai myli šį žaidimą. Tokiam kvietimui jis tiesiog negali pasakyti „ne“. Jeigu man sveikata leis, bus galimybės, tokio amžiaus į rinktinę norėsiu važiuoti ir pats. Kalbant apie Kšištofą, jis Adomaičio kvietime apskritai mato tik teigiamus dalykus, brolis labai džiaugiasi, kad tokių metų jį kviečia į rinktinę. Jam tai yra didelis džiaugsmas.

Retas atvejis, kad tokio amžiaus žaidėjus kviestų į rinktinę, o Broliui tai tik malonumas, jokia kančia. Kšištofas rinktinėje yra tikras kapitonas, žinantis, ką reikiamu metu pasakyti, daug matęs. Pasakysiu taip – būdamas tokio amžiaus ir žaisdamas rinktinėje, Kšištofas tik kaifuoja nuo to“, – apie K. Lavrinovičių atsiliepė A. Juškevičius.

Jau pirmose rungtynėse Europos taurėje su „Gran Canaria Herbalife“ naujokas iš Lietuvos pataikė 3 tritaškius, dar solidžiau gynėjas sužaidė debiutiniame Turkijos čempionato mače, kai per 26 min. pelnė 19 taškų (dvitaškiai 2/4, tritaškiai 5/7).

Anot Ado, sėkmingą startą Turkijoje lėmė gera sportinė forma. „Neblogai žaidžiau Panevėžyje, o „Galatasaray“ komandoje iškart gerai sužaidžiau pirmas rungtynes. Pradinis impulsas tolimesnėms dienoms komandoje vidury sezono duoda labai daug. Manau, kad tokiu metu atvykus į komandą legionieriui svarbiausios yra pirmosios savaitės, jos – kertinės.

Tokiu atveju tu iškart sudarai įspūdį komandos draugams, treneriams, sirgaliams. Tuomet įsivažiuoji lengviau, o man tos pirmosios savaitės buvo tikrai geros“, – teigė A. Juškevičius, kurio nuomone, Turkijos pirmenybių lygis išties labai aukštas.

„Visos komandos su šešiais legionieriais, o jie visi yra gero lygio. Geras pavyzdys yra, kad Gaziantepo komanda yra Turkijos čempionato autsaiderė, bet jos žaidėjas išvyko į Maskvos CSKA. Tai šį tą pasako apie komandas ir apie tai, kokie žaidėjai jose žaidžia. Yra daug buvusių NBA žaidėjų, vyrauja toks individualaus meistriškumo krepšinis“, – kalbėjo snaiperis.

Adas Juškevičius

Įdomu tai, kad „Galatasaray“ neturi savo atskiros krepšinio bazės. „Treniruojamės komplekse, kurią sudaro labai didelė teritorija – futbolo aikštynai, treniruoklių salė ir visa kita.

Čia treniruojamės tik kartais, nes dažniausiai dirbame kone pagrindinėje Turkijos arenoje – Sinan Erdem. Kalbant apie klubo nuosavybę su tais aikštynais, krepšinio salėmis ir kitomis sąlygomis, „Galatasaray“ turi geras sąlygas, kuriomis aprūpina žaidėjus. Lygis ten labai geras“, – tvirtino A. Juškevičius.

Lietuvis prisipažino, kad jautė tam tikrą nerimą prieš atvykdamas į Sinan Erdem areną, kurioje savo namų mačus žaidžia „Galatasaray“: būtent čia baigėsi Lietuvos rinktinės žygis Europos krepšinio čempionate, kur lietuvius aštuntfinalyje įveikė Graikija.

„Prisimenu labai gerai ir jei atvirai, bijojau, kad ji man nebūtų blogu pranašystės ženklu (šypsosi). Bet atrodo, kad po truputį jau persveriu tuos blogumus. Pamirštu, kas buvo vasarą“, – šypsojosi A. Juškevičius.

Kalbėdamas apie buvusį klubą Lietuvoje, A. Juškevičius neabejoja, kad „Lietkabelis“ turi labai daug neišnaudotų rezervų.

„Tikiuosi, tas potencialas bus išnaudojamas prasidėjus atkrintamosioms. Lūžis „Lietkabeliui“ vyko ir praėjusį sezoną, tikiu, kad taip bus ir šįmet. „Lietkabelis“ turi daug potencialo. Pasakysiu taip, kad per atkrintamąsias prie trenerio Butauto viskas turėtų sprogti gerąja prasme. Viskas bus gerai“, – vylėsi buvęs „Lietkabelio“ gynėjas.

„Labai laukiau laiko, kuomet susitiksiu su Broliu, aptarti, kaip ten reikalai. Buvau labai artimas su visais komandos žaidėjais, su organizacija. Ten liko daug draugų, o su komanda išsiskyrėme labai gražiai. Laukiu, kol jis man kažką papasakos. Užklausinėsiu negyvai (juokiasi). Labai įdomu, kas ten pas juos vyksta“, – nekantravo A. Juškevičius, pripažinęs, kad šie rinktinių „langai“ jam pradeda patikti.

„Jų metu gali tiesiog sezono metu atitrūkti nuo rutinos. Aš nesu pavargęs nuo komandos, nes Stambule esu nedaug laiko, bet jei žaidi 10 mėnesių, natūralu, jei nuo kažko pavargsti. Trumpas atitrūkimas savaitei, manau, žaidėjui yra idealu. Pasisemi gerų emocijų, o jei gerai pasirodai – visa tai atsineši ir į klubą“, – pokalbį užbaigė A. Juškevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)