Vienam iš debiutantų pakvietimo į rinktinę teko laukti gerokai ilgiau nei kitam. Jaunajam „Lietuvos ryto“ centrui M. Echodui yra viso labo 20 metų, todėl jo debiutas gali būti itin ankstyvas. Tuo metu 29-erių E. Želionis pakvietimo laukė beveik dešimtmetį – nuo tada, kai paskutinį kartą gynė šalies garbę žaisdamas jaunimo rinktinėje.

Klaipėdos „Neptūną“ šį sezoną į priekį vedantis puolėjas atskleidė, kad kvietimo į rinktinę tikėjosi kiekvienais metais, tačiau prisipažino, jog pagaliau jo sulaukus jaudulys yra didelis. Apie tai dar prieš jam pasirodžius Palangos „Vanagupės“ viešbutyje išdavė jo bendraklubis Renaldas Seibutis.

„Kai Edgaras sužinojo apie kvietimą, iškart jį pasveikinau. Prisimenu save, kai pirmą kartą teko važiuoti į stovyklą, prisimenu tą jausmą ir tikrai džiaugiuosi už komandos draugą. Linkiu jam sėkmės. Sekmadienį jis skambino man labai susijaudinęs, klausinėjo, ką pasiimti, ko nepasiimti, ką daryti, ko nedaryti.

Nuoširdžiai pasakiau, ką žinojau ir ką jaučiau. Suprantama, kad pirmą kartą Lietuvos rinktinės aprangą apsivilksiantys žmonės taip nuoširdžiai pergyvena. Labai teigiamai į tai reaguoju“, – sakė R. Seibutis, pataręs rinktinės debiutantui atsivežti krepšinio batelius, gerą nuotaiką ir pasitikėjimą savimi. Už patarimus veteranui dėkojęs E. Želionis teigė, kad atsiskleisti šį sezoną jam padėjo padidėjęs minučių aikštelėje skaičius.

„Klausiau Renaldo, ką pasiimti, ką duos, kaip pasiruošti. Jis atsakė ir padėjo man. Jaudulio truputį yra, bet malonumas ir atsakomybė didesnė, nes visada apie tai svajojau. Tai man yra didelė garbė.

Pažįstu visus rinktinės žaidėjus, visi esame žaidę vienas prieš kitą. Kiek nusivyliau nepatekęs į rinktinę per pirmąjį langą, bet džiaugiuosi, kad patekau dabar. Antroje sezono pusėje geriau žaisti pradėjau, nes, Klaipėdą palikus Juanui Palaciosui, gavau daugiau laiko aikštelėje. Tiesa, mano rolė klube nepasikeitė. Per šią savaitę dirbau ir gydžiausi nedideles čiurnos ir nugaros traumas. Nieko rimto”, – kalbėjo E. Želionis

.@BC_Neptunas' Edgaras Zelionis was amazing scoring 19pts on 9-of-10 shooting, grabbing 7 rebounds & blocking 2 shots! #BasketballCL pic.twitter.com/GxrHUfSwgL
— #BasketballCL (@BasketballCL) December 28, 2017


Vasarą Vilniaus „Lietuvos ryto“ aktyviai viliotas, bet gerbti susitarimą su „Neptūnu“ nusprendęs E. Želionis bendraudamas su Krepšinis.lt papasakojo apie svajonę žaisti Kauno „Žalgiryje“, Dainiaus Adomaičio pakvietimą ir kitų rinktinės aukštaūgių perspektyvas.

– Pasakojote apie pokalbį su R. Seibučiu, o koks buvo pirmasis pokalbis su D. Adomaičiu?

– Treneris kviesdamas į rinktinę man paskambino, pasakė, kad nori matyti mane savo komandoje. Rimtesnis pokalbis su juo laukia šią savaitę. Anksčiau yra tekę tik žaisti prieš jo treniruojamas komandas, bet kartu dar nedirbome niekada.

– Vadinasi, jūsų vaidmuo rinktinėje dar nėra aptartas?

– Ne, dar neteko kalbėti apie rolę, bet viskas priešakyje.

– Su kuriuo rinktinės žaidėju, be R. Seibučio, dar palaikote artimus ryšius?

– Su Adu Juškevičiumi, su kuriuo kartu žaidėme nuo pat mažens. Vaidas Čepukaitis man taip pat yra gerai pažįstamas.

– Kokios emocijos aplankė sulaukus pirmojo kvietimo?

– Didelis pasitenkinimas. Jaučiuosi įvertintas. Dabar reikia parodyti save ir padėti komandai.

– Tokio įvertinimo teko laukti nuo 2009 metų, kai dar žaidėte dvidešimtmečių rinktinėje. Ar neprailgo šis laukimas?

– Visada galvojau apie rinktinę, bet visada buvo už mane geresnių. Bent jau trenerių nuomone. Kaip visada, tikėjausi būti pakviestas ir dabar. Džiaugiuosi, kad pagaliau taip ir atsitiko.

– Ką manote apie kitus šios rinktinės priekinės linijos žaidėjus?

– Bus įdomu pasižiūrėti, kaip jie sužais dabar. Pirmajame atrankos lange viskas buvo gerai. Nustebino Evaldas Kairys, o ir nė vienam kitam pretenzijų nebuvo galima turėti. Visi žaidė aukštu lygiu. Manau, kad dabar viskas irgi bus gerai.

Svarbiausia, kad būtų noro dirbti. Labai perspektyvus yra Laurynas Birutis, jis ir kitas jaunas lietuvis Artūras Gudaitis turi didelius šansus ateityje žaisti NBA. Greitai aukštaūgių iš Lietuvos gretos ten tikrai padidės.

– Į kokį žaidėją pats lygiavotės, būdamas jaunas?

– Nuo pat mažų dienų norėjau būti panašus į Arvydą Sabonį, vienas iš mėgstamiausių žaidėjų buvo Kevinas Garnettas.

– Viena svajonė išsipildė – esate pakviestas į rinktinę. Kokių kitų troškimų dar turite?

– Visada norisi judėti į priekį. Dar norisi išmėginti jėgas Eurolygoje, norisi į „Žalgirį“ patekti. NBA lygai gal jau ne tas amžius, bet visa kita dar gali ateiti. Reikia tik svajoti ir siekti tų svajonių.

– O kokie tikslai žaidžiant „Neptūno“ klube?

– Užimti kuo aukštesnę vietą Lietuvos krepšinio lygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)