38-erių veteranas atskleidė, kad artėjančią vasarą jis skirs šeimai bei juokavo kalbėdamas apie Karaliaus Mindaugo taurės žiūrovams organizuoto konkurso metu kelionę į Tbilisį laimėjusį sūnų.

„Aišku, kad tai paskutinė stovykla. Jau prieš keletą metų buvo paskutinė, bet aplinkybės susiklostė taip, kad reikia pagelbėti. Padedu rinktinei dėl meilė krepšiniui, tam oranžiniam kamuoliukui ir Lietuvai. Vasarą stovykla dar bus, bet tuomet į rinktinę jau atvyks geriausi iš geriausių, todėl man neliks vietos.

Pats jau turiu su šeima daugiau pabūti, į Gruziją nuvykti. Tik dar nežinau, kur atsiimti tuos laimėtus kelionės bilietus“, – šypsojosi K. Lavrinovičius, taip pat papasakojęs apie tai, ką iki pirmosios atrankos akistatos svarbiausia atlikti visiems rinktinės žaidėjams.

„Svarbiausia koncentracija, nesvarbu, ar tu jaunas, ar senas. Visos komandos laiko pasiruošimui turi vienodai, todėl svarbiausia fokusuotis į tai, ko treneris prašo. Visi atvykome iš skirtingų klubų, trenerių ir sistemų. Per tas kelias dienas reikia persijungti ir daryti tai, ką reikės daryti“, – dėstė K. Lavrinovičius.

Šį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje K. Lavrinovičius per mačą vidutiniškai įmeta po 10,1 taško ir atkovoja po 4,1 kamuolio. Europos taurėje jis per susitikimą vidutiniškai rinkdavo po 12,9 taško bei atkovodavo po 3,9 kamuolio.

Pirmajame pasaulio čempionato atrankos lange aukštaūgis per du susitikimus ant parketo vidutiniškai praleisdavo po 9,5 minutės, įmesdavo po 5,5 taško bei sugriebdavo po 2 atšokusius kamuolius.

Lietuviai abejas šio FIBA atrankos lango rungtynes žais Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje. Vasario 23-ą dieną D. Adomaičio auklėtinių laukia akistata su Vengrijos rinktine, o vasario 26-ą dieną – su Kosovu.

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionato atrankos etapą C grupėje pradėjo pergalingai – praėjusių metų lapkričio mėnesį Kosove įveikė vietos rinktinę – 99:61, o namuose 75:55 nugalėjo Lenkijos nacionalinę ekipą.

Į kitą planetos pirmenybių atrankos etapą pateks po tris geriausias grupes komandas.

Lietuvos rinktinei dėl nesuderintų tvarkaraščių per taip vadinamą antrąjį FIBA atrankos langą vėl nepadės NBA ir Eurolygoje žaidžiantys mūsų šalies krepšininkai bei Kinijoje įspūdingus dvigubus dublius renkantis Donatas Motiejūnas.

Nacionalinei komandai nepadės ir traumas besigydantys rinktinės kandidatai Gediminas Orelikas, Arnas Butkevičius bei Deividas Gailius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)