Į Lietuvos krepšinio rinktinės treniruočių stovyklą Palangoje D. Adomaitis pakvietė 14 žaidėjų. Du iš jų – Vokietijoje rungtyniaujantys Žygimantas Janavičius ir Marius Grigonis – „Vanagupės“ viešbutį pasieks vėlyvą pirmadienio vakarą.

Pirmadienį rinktinės žaidėjai jau plušės vakarinėje treniruotėje, kur D. Adomaitis ketina truputį padirbėti ir su taktika.

Lietuviai abejas šio FIBA atrankos lango rungtynes žais Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje. Vasario 23-ą dieną D. Adomaičio auklėtinių laukia akistata su Vengrijos rinktine, o vasario 26-ą dieną – su Kosovu.

– Savaitgalį stebėjote Karaliaus Mindaugo turnyrą. Kokius įspūdžius paliko šios varžybos? - žurnalistai paklausė D. Adomaitį.

– Labai gerą. Visi tikisi emocijų, tokio kieto krepšinio. Antroje dalyje „Žalgiris“ parodė, kodėl jis yra Eurolygos komanda, kodėl kiekvieną savaitę žaidžia tokias rungtynes. Kitas momentas – perlaužti rungtynes, jie žino, kaip tai padaryti. Tai ir padarė.

Kiekvienose rungtynėse gali būti kitas žmogus. Esame tokia komanda, kur negalime pasakyti, kad tai yra vienas lyderis. Varžovai dėlioja akcentus, kurie mūsų krepšininkai žaidė rinktinėje, buvo Europos čempionate ar gerai žaidžia savo klubuose. Čia yra komandinis žaidimas ir kiekvienas turi savo indėlį.
Dainius Adomaitis

– Matėte Edgaro Ulanovo žaidimą vasarą, matėte jį ir Karaliaus Mindaugo taurės finale tampant jį naudingiausiu žaidėju. Kokį progresą jis padarė jūsų akimis?

– Didžiausias jo privalumas – jis gerai žaidžia svarbiausias rungtynes, tiek atkrintamosiose varžybose, tiek taurėje. Neatsitiktinai jis naudingiausiu tapo dukart iš eilės. Atsiranda solidumas jo žaidime. Svarbiausia, kad jis neturėtų sveikatos problemų ir jo žaidimo kreivė eis tik į viršų.

– Iš turimų kandidatų kurį labiausiai norisi patikrinti, pažiūrėti, kokią padarė pažangą?

– Lavrinovičius (juokiasi). Visų norisi pažiūrėti. Kai kurie matyti tik rungtynėse. Labai įdomu, kaip jaunimas atrodys bendrame kontekste prie kitų žaidėjų. Matėte Echodo žaidimą taurės finale. Kiekvienos tokios rungtynės, treniruotės rinktinėje jiems yra patirtis.

– Kaip atsirinksite, kas iš jaunimo galės žaisti rungtynėse ir gaus šansą save parodyti?

– Pirmiausiai tai treniruotės. Tam juos kvietėme praėjusį langą, kad įsivestume į sistemą, kad jiems būtų lengviau. Kaip jie atrodys, taip ir rinksimės. Tačiau tam ir kvietėmės jaunimą, kad žaistų.

– Jei Kosovas jau „čiupinėtas“, tai kokį įspūdį palieka Vengrijos rinktinės žaidimas?

– Gerą palieka įspūdį. Žinome, kad jie pasistiprino natūralizuotu amerikiečiu, kuris duos jiems patirties ir solidumo. Jie žaidė Europos čempionate, gerai kovojo su serbais. Tai rodo, kad gera komanda.

– Ką planuojate nuveikti per pirmąją treniruotę pirmadienio vakare?

– Skirta žaidėjams, kurie rungtyniavo, turėjo keliones. Tai tokia „atstatomoji“ treniruotė, kad suaktyvintume jų fizines savybes, apsidraustume nuo mažų netikėtų traumų, truputį pažiųrėtume taktiką.

– Į ką per šią trumpą treniruočių stovyklą kreipsite dėmesį?

– Tai jau antras FIBA atrankos langas, drastiškų pakeitimų nebus. Norisi pažiūrėti naujas situacijas, prisitaikyti atitinkamai prie tų žaidėjų, kuriuos turime. Marius grįžta, kiti žaidėjai, žaidimo klijavimas, šlifavimas, kad visi žinotume, ko norime.

– Koks vaidmuo bus skirtas Mariui Grigoniui? Galbūt lyderio vaidmuo bus numatytas vienam naudingiausių pirmojo lango žaidėjų Eimantui Bendžiui?

– Kiekvienose rungtynėse gali būti kitas žmogus. Esame tokia komanda, kur negalime pasakyti, kad tai yra vienas lyderis. Varžovai dėlioja akcentus, kurie žaidė rinktinėje, buvo Europos čempionate ar gerai žaidžia savo klubuose. Čia yra komandinis žaidimas ir kiekvienas turi savo indėlį. Marius Grigonis – mes žinome jo galimybes. Turime daugiau su traumomis trečioje pozicijoje problemų, tai jis gal „uždengs“ tą trečią poziciją.

– Rokas Giedraitis mažiausiai žaidė per pirmąjį langą, buvo kalbama apie jo spragas gynyboje. Ar yra pokyčių jo žaidime?

– Jis turi vidinį gerą pasitikėjimą. Matosi. Tie sprendimai automatiškai geresni ir gynyboje. Taip, jis turi tų problemų, jam reikės jas išgyvendinti, o mes stengsimės padėti.

– Lauryno Biručio žaidimas progresuoja – ką apie jį galite pasakyti?

– Gerą sezoną žaidžia Laurynas. Atidžiai į jį žiūrint, neskaitant paskutinių jo fantastinių rungtynių prieš „Žalgirį“, džiugina jo progresas. Jis tai demonstruoja ir siunčia aiškią žinią. Jis beldžiasi ir į „Žalgirį“, nori žaisti Eurolygoje, atvažiavęs į rinktinę pasakys ir visiems dideliems – „aš noriu tavo vietos“. Viską rodo aikštelėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)