Nors antrą kartą iš eilės Karaliaus Mindaugo taurės MVP tapo E. Ulanovas, dar didesnė sėkmė šiame turnyre lydi Antaną Kavaliauską. Per savo karjerą nė karto šiame turnyre nesuklupęs vidurio puolėjas čempionu tapo jau trečią kartą iš eilės. Aukštaūgis po pergalės prieš buvusią ekipą džiaugėsi dėl antroje mačo pusėje perimtos žaidimo kontrolės.

„Mes atsakėme į jų presingą. Varžovai pradėjo spausti mus nuo galinės linijos. Antroje mačo pusėje išmesdavome kamuolį iš užribio greitai, taip įgydavome šansą surengti greitas atakas. Taip mes juos nubaudėme. Tai vienas iš akcentų, kuriuos reikėjo išnaudoti ir rungtynių pradžioje. Faina, kad komanda laimėjo“ – kalbėjo A. Kavaliauskas.

Į priekį žalgiriečius vedęs E. Ulanovas finalo susitikime pelnė 21 tašką, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 28 naudingumo balus. Dėl tokio įspūdingo pasirodymo puolėjas gavo MVP prizą ir 1500 eurų čekį. Pokštais rūbinėje linksminęs Artūras Milaknis tikino, jog E. Ulanovą šiame turnyre tiesiog lydi sėkmė, o prizu jis dalinsis su visais.

„Per treniruotes jis tiek neįmeta. Jam sekasi. Kuri komanda Ulią turės per Karaliaus Mindaugo taurę, ta komanda ir laimės, ir jis vis tiek MVP pasiims. Edgaras vaišina labai gausiai. Galvojate Edgaro piniginę papildė pinigai? Ne, papildė komandos piniginę“, – žurnalistams bendraujant su E. Ulanovu juokavo greta sėdėjęs A. Milaknis.

Tuo metu pats E. Ulanovas pasidalino pergalingomis emocijomis ir papasakojo, kas nulėmė pergalę.

„Geras titulas, svarbus titulas. Pirmasis, dėl kurio reikėjo mums kovoti. Dabar esame čempionai ir niekas iš mūsų to neatims. Kalbant apie rungtynes, pirmoje pusėje turėjome problemų, greitai prisirinkome pražangų, o varžovai pražangų turėjo mažai ir galėjo rizikuoti. Antroje pusėje mes pradėjome geriau gintis, tai padėjo greitam mūsų puolimui ir laisviems metimas. Plano laikymasis davė rezultatų“, – kalbėjo MVP.

– Ar supykdė du reguliariajame sezone „Lietuvos rytui“ patirti pralaimėjimai?

– Manau, kad taip. Norėjome laimėti. Aš irgi buvau labai motyvuotas. Tie pralaimėjimai psichologiškai tikrai duoda kažką. „Lietuvos rytas“ parodė, kad jie yra tikrai gera komanda ir gali pridaryti mums problemų. Žinojome, kad mūsų lauks sunki kova. Antroje mačo pusėje palaužėme juos komandiniais veiksmais. Tikrai nusipelnėme titulo.

– Kas leido laimėti MVP apdovanojimą?

– Nežinau, gal geras horoskopas, gal man tiesiog palankus turnyras ar data palanki. Sunku pasakyti, bet smagu tikrai. Matote, tai svarbiausios dvikovos. Kaifas žaisti. Neįtikėtina, kai reikia rungtyniauti tokiose rungtynėse. Tikrai nieko nėra maloniau.

– Trečias iš eilės MVP apdovanojimas. Ar nepyksta komandos draugai?

Artūras pyksta, nes treniruotėse daug papildomai dirba. Rytais ir naktimis dirba štanginėje. Labai stengiasi, daro skautingą, analizuoja savo klaidas. Gal ir nepyksta, nes jis vis tiek gauna dalį tos šlovės.

– Po Martyno Echodo pražangos su juo apsižodžiavote. Kažko pamokėte jaunesnį kolegą?

– Nieko pikto tikrai nebuvo, jis jaunas žaidėjas. Kažkas jam įvyko su alkūnėmis. Pasakiau jam, kad rungtynės yra beveik pasibaigusios, todėl taip daryti nereikėtų. Martynas gerai šiemet atrodo ir gali būti geras žaidėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)