„Šios rungtynės yra geras pavyzdys visoms LKL komandoms. Tai galėtų išaugti į didesnį dublerių turnyrą. Galbūt tai taps paskata ir kitoms komandoms surinkti dublerių ekipas ir išsaugoti jaunimą čia, Lietuvoje. Galime išugdyti jaunuosius krepšininkus. Mūsų mokykla nėra bloga. Norėtųsi, kad dublerius turėtų visos LKL ekipos. Bet būtų tikrai gerai, jei dublerius turėtų nors 6 klubai“, – sakė A. Gronskis.

„Lietuvos ryto“ jaunimo treneris atskleidė, kad specialaus pasiruošimo šiam susitikimui nebuvo, tačiau motyvacijos žaisti prieš principinius varžovus netrūko. Rungtynėms teisėjavusiems legendiniams Lietuvos arbitrams priekaištų neturėjęs strategas teigė, kad jo auklėtiniai Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pertrauką išnaudojo fizinio pasiruošimo tobulinimui.

„Priešprieša principinė yra visada. Iš šalies žiūrint, pasigedau tik žaidėjų jaunatviškos energijos. Tai lėmė pralaimėjimą. Su teisėjais viskas tvarkoje. Jie nepametę savo jutimo. Kadangi turime pertrauką NKL, dabar daugiau dėmesio skyrėme fiziniui pasiruošimui, buvo tikrai sunkesnės treniruotės. Tai nėra pasiteisinimas, „Žalgiris“ ko gero darė tą patį. Specialaus pasiruošiimo šioms rungtynėms nebuvo“, – dėstė A. Gronskis.

Jaunųjų žalgiriečių strategas Tomas Masiulis taip pat vylėsi, kad šis jaunimo susitikimas Karaliaus Mindaugo taurėje taps geru pavyzdžiu bei tikino, jog mačo vadinti draugišku negalima.

„Smagu, kad lyga rodo dėmesį jaunimui. Tikimės, kad tai bus pavyzdys ir kitoms komandoms. Mūsų krepšinio ateitis priklauso nuo jaunimo, turime jį išsaugoti bei skirti jam dėmesio. Eilinių rungtynių su „Lietuvos rytu“ nėra, varžovas tai žino, mes irgi tai žinome. Tai nebuvo draugiškos rungtynės“, – sakė T. Masiulis.

Tuo metu rezultatyviausiai „Žalgirio“ dublerių gretose rungtyniavęs ir 14 taškų į varžovų krepšį įmetęs Ignas Sargiūnas bendraudamas su Krepsinis.lt pritarė, jog pradėti finalinę Karaliaus Mindaugo taurės dieną jaunimui yra garbė, bet kalbėdamas apie galimą dublerių komandų plėtrą teigė, kad net ir didesnis tokių komandų skaičius visų talentingiausių Lietuvos krepšininkų šalyje neišsaugos.

„Smagu dėl šios galimybės žaisti tokiame turnyre ir tokioje arenoje bei nugalėti savo pagrindinius varžovus. Dublerių komandos tikrai yra reikalingos, nes jos suteikia galimybę apie žaidimą „Žalgiryje“ ir „Lietuvos ryte“ svajojančiam jaunimui pasirodyti ir taip žengti laiptelį į aukštesnį lygį.

Aišku, niekada nebus taip, kad visi talentingiausi žaidėjai liks Lietuvoje. Žaidėjų rinka Lietuvoje yra didelė, todėl kiekvienas renkasi kelią, kuriuo savo tikslo siekti atrodo geriausia. Mano tikslas – žaisti pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje. Jokių kitų minčių dabar neturiu“, – sakė I. Sargiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)