Ketvirtfinaliuose buvo apstu intrigų. Ar turnyro favoritais laikomi klubai pusfinaliuose sugebės pateisinti savo vardą? Ar „Lietuvos rytas“ sugebės pakartoti 12 metų senumo pasiekimą? Ar dėjimų konkurse trečius metus paeiliui laimės kviestinis svečias? Ar Laurynas Beliauskas apgins Klaipėdos snaiperių vardą?

Pateikiame 5 didžiausias SIL–KMT intrigas.

Ar dar sulauksime sensacijų?

SIL–Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalius papuošė intriguojantys mačai. Stipriausi keturi šalies klubai turėjo namų aikštės pranašumus, tačiau jie negarantavo lengvų pergalių, o Klaipėdos „Neptūnas“ net nepateko į jų mieste vyksiančią šventę.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai patyrė antausį nuo šiuo metu 8-oje vietoje esančios Alytaus „Dzūkijos“. Stipri poros favoritė laikoma uostamiesčio ekipa iki tol buvo laimėjusi visus tris tarpusavio mačus vidutiniu net 26 taškų pranašumu.

Arti sensacijos buvo ir „Juventus“ klubas, kuris pergalę iš rankų Vilniuje išleido tik pratęsimo pabaigoje. Tuo metu titulą ginantis „Žalgiris“ nesugebėjo sulaikyti 35 taškus pelniusio bei 43 naudingumo balus surinkusio Lauryno Biručio, tačiau sugebėjo pergalę namuose išvargi rezultatu 85:78.

Pusfinalių porose ryškiais favoritais yra laikomi „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ klubai, tačiau nieko prarasti neturintys „Lietkabelio“ ir „Dzūkijos“ klubai yra pasiruošę pateikti sensacijas. Ar jie sugebės?

Kas taps „Oro karaliumi“

Vasario 17 d. praėjus abiem SIL–Karaliaus Mindaugo taurės pusfinaliams krepšinio pasaulis išvys kasmetinį „Oro karaliaus“ konkursą, kuriame varžysis penki LKL klubų atstovai bei kviestinis svečias – vienas talentingiausių Nacionalinės krepšinio lygos dėjimų meistrų Domantą Vilys. Vos 188 cm ūgio Vilniaus „Perlo“ įžaidėjas praėjusį sezoną užėmė antrą vietą NKL dėjimų konkurse.

Ar dėjimų konkurse vėl triumfuos kviestinis svečias? Pernai šiame konkurse triumfavo įspūdingų fizinių galimybių 175 cm ūgio atletas Gediminas Žitlinskas, o užpernai – svečias iš Lenkijos Rafalas Lipinskis.

„Norisi laimėti, bet tai nėra aukščiausias mano tikslas, nes žinau, kad tai padaryti bus tikrai nelengva, – tinklalapiui LKL.LT sakė D. Vilys. – Bandysiu nustebinti susirinkusius žiūrovus, o šeštadienį pamatysime, ar man tai pavyks.“

Iškovoti „Oro karaliaus“ titulą D. Viliui bus nelengva – šįmet konkurse dalyvauja 2013-ųjų dėjimų konkurso čempionas Šarūnas Beniušis bei „Betsafe–LKL“ gerbėjus šį sezoną pakerėjęs „Pieno žvaigždžių“ puolėjas Viačeslavas Bobrovas. „Oro karaliaus“ konkurse taip pat rungsis „Juventus“ legionierių duetas Kenny Gainesas ir LaRonas Dendy bei „Neptūno“ aukštaūgis Matas Jucikas.

Kuo nustebins pristatymas?

2016-ųjų SIL–Karaliaus Mindaugo taurės finale Kaune krepšininkai į aikštę žengė su vienuolių kostiumais, o per pristatymą buvo paslėpti po milžinišku audeklu. Toks ekipų pristatymas įstrigo į atmintį susirinkusiems sirgaliams bei tapo tikra Karaliaus Mindaugo turnyro puošmena.

Artėjantį savaitgalį SIL–KMT finalo ketvertas vyks Klaipėdoje ir organizatoriai žada dar vieną nepamirštamą reginį, į kurį bus įtraukti net chemikai.

„Naudosime naujovę, kuri Lietuvoje dar nebandyta, – intrigą išlaikė techninis projekto vadovas K. Šliužas. – Visa tai gaminame Lietuvoje, į projektą integruotos kelios tarnybos, įskaitant ir chemikus.“

Organizatoriai žada, kad Klaipėdos laukia šimtmečio sporto renginys. Ar jie sugebės dar kartą nustebinti susirinkusius krepšinio aistruolius?

Ar „Snaiperio“ konkurse triumfuos Klaipėda?

Klaipėda – pagarsėjusių snaiperių kraštas. Per 24 metus net 11 kartų šiame konkurse triumfavo iš šio krašto kilę krepšininkai. Šių metų rungtyje savo atstovą jie ir vėl turės – klaipėdiečių garbę mėgins apginti „Neptūno“ gynėjas Laurynas Beliauskas.

Pirmąjį tritaškių konkursą 1994-ųjų gruodį laimėjo „Šilutės“ legionierius Richardas Thomasas, o klaipėdiečių dominavimas prasidėjo 1997-aisiais, kuomet trofėjų į viršų kėlė uostamiesčio ekipos snaiperis Svajūnas Airošius.

Šį pasiekimą jis pakartojo po dviejų metų, o iš jo estafetę perėmė Arvydas Macijauskas (2000, 2002 ir 2003 m.), Petras Šalvis (2005 m.), Marius Kasiulevičius (2006 ir 2009 m.) bei Marius Runkauskas (2008, 2013 ir 2014 m.).

L. Beliauskas šiame konkurse dalyvavo ir praėjusiais metais, tačiau kaip teigia pats snaiperis, tuomet jam koją pakišo jaudulys. Ar „Neptūno“ gynėjui pavyks apginti pratęsti Klaipėdos snaiperių tradiciją ir triumfuoti namuose?

„Stengsiuosi pakartoti pirmtakų istoriją, o kaip seksis – matysime, – tinklalapiui LKL.LT sakė L. Beliauskas. – Man tai svarbus turnyras, nes čia galiu pasirodyti. Mums nepavyko pakliūti į finalo ketvertą, tad noriu bent tokią pergalę atnešti į Klaipėdos miestą.“

Kauno „Žalgiris“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“

SIL–Karaliaus Mindaugo taurės favoritėmis yra laikomos šiuo metu „Betsafe–LKL“ čempionate pirmaujančios Kauno ir Vilniaus ekipos.

„Manau, kad Lietuvoje daug kas laukia šių rungtynių. Džiaugiuosi, kad šie mūšiai jau pavyksta, o nugalėtoją lemia maži pranašumai. Džiaugiuosi, kad „Lietuvos rytą“ pavyko sugrąžinti į tokį lygį“, – sekmadienį po pergalės sakė „Lietuvos ryto“ treneris R. Kurtinaitis.

Šį sezoną šios komandos tarpusavyje susitiko tris kartus, o pastarąsias dvejas rungtynes pergalę šventė Rimo Kurtinaičio auklėtiniai. Tad SIL–Karaliaus Mindaugo taurės siekiančiam „Lietuvos rytui“ laukia labai sunki užduotis – įveikti „Žalgirį“ trečiąjį kartą iš eilės.

Paskutinį kartą tokią pergalių seriją sostinės klubas turėjo 2006-aisiais. Tuomet Neveno Spahijos kariauna principinius varžovus įveikė net šešeriose rungtynėse paeiliui – kartą BBL finale, kartą reguliariajame sezone bei visus keturis kartus LKL finale. Dabartinėse Kauno ir Vilniaus ekipose sudėtyse išlikę po vieną žaidėją, kurie dalyvavo šiuose mūšiuose. „Lietuvos ryto“ garbę vis dar gina Mindaugas Lukauskis, o „Žalgirio“ gretose vis dar yra Paulius Jankūnas, kuriam tuomet buvo 22-eji.

Ar „Lietuvos rytas“ yra pajėgus pakartoti 12 metų senumo istoriją ir triskart paeiliui nukauti puikiai šį sezoną tiek Lietuvoje, tiek Eurolygoje rungtyniaujantį „Žalgirį“?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)