Taip jau sutapo, kad „Neptūno“ ir „Dzūkijos“ krepšininkai tarpusavyje žaidė praėjusį savaitgalį Alytuje. Tai buvo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionato dvikova. Ir šias rungtynes gana lengvai – rezultatu 81:63 (27:14, 23:5, 13:19, 18:25) laimėjo klaipėdiečiai. Antrajame kėlinyje vienu metu neptūniečiai pirmavo net 50:14.

Tai buvo tarsi generalinė repeticija prieš šįvakar „Švyturio“ arenoje vyksiančias SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyro rungtynes.

Kita vertus, šio vakaro rungtynių kaina – didžiulė, tad neatmetama galimybė, kad dzūkai Alytuje galėjo taupyti jėgas ar net tyčia siekė užmigdyti klaipėdiečius.

„Žaidėjams bandau įkalti į galvas, kad reikia kuo greičiau pamiršti šias rungtynes ir Klaipėdoje kautis iš visų jėgų. Alytaus komanda yra pavojinga, tad nė akimirkai negalime atsipalaiduoti. Kitu atveju galime būti skaudžiai nubausti.

Juk SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalio nugalėtojas paaiškėja iš vienų rungtynių, tad yra pavojinga. Visada juk galimas ir netikėtumo faktorius. Privalome būti susikoncentravę ir pasiruošę kietai kovai“, – pabrėžė „Neptūno“ komandos vyr. treneris Kazys Maksvytis.

SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalio rungtynes organizuoja „Neptūno“ klubas, tad visi „Neptūno“ abonementų turėtojai, kaip įprasta, į rungtynes galės patekti nuskanavę abonemento brūkšninį kodą arba įsigiję bilietus.

Jei klaipėdiečiai įveiks SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalio barjerą, tada yra galimybė, kad pusfinalyje teks kautis su „Neptūnui“ nuolat koją bandantiems kišti Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkais. Tiesa, vilniečiams dar ketvirtfinalyje reikia įveikti Utenos „Juventus“ ekipą.

„Dar apie pusfinalį net nemąstome ir jokiu būdu to daryti negalime. Kaip sakoma: „Neperšokęs griovio, nesakyks op.“ Turime koncentruotis į šio vakaro dvikovą. Manau, kad šįvakar laukia kur kas sunkesnis mūšis nei Alytuje“, – teigė treneris.

Tikimasi, kad šiose rungtynėse jau „Neptūnui“ galės padėti kurį laiką kojos traumą gydęsis ir dvikovą Alytuje praleidęs įžaidėjas Jerry Johnsonas.

Susirinks keli šimtai karių

Per šias rungtynes krepšinio sirgaliai tribūnose išvys daugybę trispalvių – Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga organizuojama akcija „Apjuoskime „Švyturio“ areną trispalvėmis!“.

Šiam tikslui „Neptūno“ krepšinio klubas rezervuoja visą aukščiausiai esančią eilę aplink areną. Visi Lietuvos kariai ir krepšinio sirgaliai yra kviečiami atsinešti po Lietuvos trispalvę, kas turi – ir didžiules vėliavas.

Prie akcijos įgyvendinimo jau sutiko prisijungti maždaug 300 žmonių: Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinės kariai, Karinių Jūrų pajėgų kariai, brigados „Žemaitija“ kariai, Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos kariai, Karo policijos kariai, Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, Klaipėdos Šaulių sąjunga, Klaipėdos policijos, muitinės, Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai, karių ir pareigūnų artimieji bei pilnas autobusas jaunųjų krepšininkų iš Tauragės daugiavaikių šeimų. Taip pat dalyvaus Šilalės rajono vaikai (jiems įteikta 60 bilietų) ir Klaipėdos „Saulutės“ mokyklos – darželio trečiokai (įteikti 28 bilietai).

Prie šios akcijos kviečiame prisijungti ir kiekvieną krepšinio sirgalių ar Lietuvos patriotą. Atsinešk į „Švyturio“ areną trispalvę ir tapk šios akcijos dalimi.

Šįvakar „Švyturio“ arenoje atmosfera turėtų būti išties virpinanti sirgalių širdis. Rungtynių pradžia – 18 val., tačiau visi krepšinio sirgaliai su vėliavomis yra kviečiami rinktis bent pusvalandžiu anksčiau, kad iki tol, kol prieš rungtynių pradžią bus giedamas Lietuvos himnas, spėtume visi kartu apjuosti „Švyturio“ areną trispalvėmis.

SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalo ketverto kovos vyks vasario 17-18 dienomis (šeštadienį ir sekmadienį) „Švyturio“ arenoje, tačiau jau lemiamo etapo kovas organizuoja nebe „Neptūno“ klubas, o „Betsafe-LKL“ atstovai. Taigi, į finalo ketverto kovas „Neptūno“ abonementai jau nebegalios, tad visi krepšinio sirgaliai (net „Neptūno“ abonementų turėtojai) jau turės pirkti bilietus į šį krepšinio renginį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)