Nors susitikimo pradžioje sostinės ekipa atsiliko net 14:30, antrajame ketvirtyje ji perėmė iniciatyvą ir po itin sėkmingos atkarpos išsiveržė į priekį 38:35. Loukas Mavrokefalidis patikino, jog sėkmingas kėlinys yra didelis spurtą 18:2 inicijavusių priekinės linijos žaidėjų Traviso Petersono ir Martyno Echodo nuopelnas.

„Puikiai pabaigėme antrąjį kėlinį. Pataikėme kelis labai gerus metimus, o itin daug pasitikėjimo savo jėgomis mums suteikė M. Echodo ir T. Petersono žaidimas. Po didžiosios pertraukos žaidėme pavyzdingai, gerai gynėmės ir priėmėme teisingus sprendimus puolime“, – sakė 13 taškų į „Žalgirio“ krepšį įmetęs L. Mavrokefalidis.

„Tai buvo sunkios rungtynės, kaip ir kiekvienas mačas su „Žalgiriu“. Tai, kad juos nugalėjome, nereiškia, kad tikrai vėl su jais susitiksime ir taurės finale. Pirmiausia reikia įveikti varžovus ketvirtfinalyje. Net jei ir susitiksime su kauniečiais, tai bus visiškai kita istorija, nes varžovai pasiruoš rungtynėms geriau nei šįkart. „Žalgiris“ – labai protinga komanda“, – pridūrė graikas.


8 taškus pelnęs ir 10 rezultatyvių perdavimų atlikęs Chrisas Krameris pabrėžė, jog po nesėkmingo starto atsitiesti leido agresyvi gynyba bei pristabdytas Kevinas Pangosas, kuris šiame susitikime pelnė 11 taškų. „Lietuvos ryto“ įžaidėjas neabejoja, jog svariai prie pergalės prisidėjo ir triukšmingas sirgalių palaikymas.

„Po nesėkmingo pirmojo kėlinio susikaupėme gynyboje ir pademonstravome agresyvumą. Antrajame kėlinyje šį bei tą pakeitėme ir prisitaikėme prie to, kaip žaidė varžovai. Stengėmės, kad šis mačas būtų itin sunkus „Žalgirio“ lyderiui Kevinui Pangosui, nuolat agresyviai prieš jį gynėmės ir nesuteikėme jam laisvės kurtis progų sau ar bendraklubiams.

Kiekvienas mūsų žaidėjas šiandien buvo susikoncentravęs ir pasiruošęs dėl pergalės padaryti viską. Tai leido mums triumfuoti. Reikia pabrėžti ir tai, kad atmosfera arenoje buvo nuostabi. Kai pavargdavome, papildomų jėgų mums duodavo sirgaliai. Jie neabejotinai suteikė papildomos motyvacijos ir teigiamų emocijų. Šias emocijas mes pavertėme solidžiu žaidimu“, – sakė Ch. Krameris.

Atakų organizatorius taip pat prabilo apie artėjančią savaitę vyksiantį Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą. Ch. Krameris tiki, jog toliau žaisdami taip agresyviai, vilniečiai gali tapti sunkiai įveikiami visiems varžovams. Tiesa, amerikietis pripažino, jog turnyro favoritas vis dar yra „Žalgiris“ bei vieną po kito vardino pagrindinius kauniečių ginklus.

„Ši pergalė suteikia pasitikėjimo savimi galvojant apie ateitį. Antrasis Europos taurės etapas buvo nuviliantis, bet dabar laimėjome svarbias rungtynes. Judame į priekį, dabar turime taip pat solidžiai rungtyniauti ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. Turime atiduoti aikštelėje visas jėgas ir laimėti visas rungtynes. Jei ir toliau žaisime agresyviai, galime būti sunkiai sustabdoma jėga.

Kauno ekipa yra nuostabi. Treneris atlieka šaunų darbą ir priverčia savo auklėtinius žaisti itin organizuotai. K. Pangosas yra tarsi komandos variklis. Paulius Jankūnas ir Artūras Milaknis yra puikūs metikai, po krepšiu siautėja Brandonas Daviesas ir Antanas Kavaliauskas... O dar Edgaras Ulanovas... Jie turi labai daug ginklų. Suprantu, kodėl „Žalgirį“ sunku sustabdyti visiems Eurolygos klubams“, – dėstė Ch. Krameris.


„Lietuvos ryto“ šansais Karaliaus Mindaugo taurės turnyre tiki ir M. Echodas. 6 taškus į jį užauginusios ekipos krepšį įmetęs aukštaūgis po pergalės akcentavo gynybą ir sakė, kad Eurolygos komandai per rungtynes įmesti 68 taškus nėra geras rezultatas.

„Laimėti leido gera gynyba. „Žalgiris“ įmetė 68 taškus, o Eurolygos komandai tai nėra geras pasiekimas. Šiame mače netrūko emocijų, o jos mums tikrai suteikė papildomos energijos. Dėl emocijų nesijautė ir nuovargis, todėl kovojome sėkmingai. Ši pergalė prideda mums pasitikėjimo savimi, manau, kad galime laimėti taurės turnyrą“, – kalbėjo M. Echodas.

Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje trečiadienį „Lietuvos rytas“ susitiks su Utenos „Juventus“ ekipa, kurios barjero peržengti nepavyko praėjusio sezono turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)