Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ pirmavo net 30:14, tačiau 18:2 spurtavę šeimininkai išlygino rezultatą 32:32 ir nuo tada laikė žaidimo vadžias savo rankose. Edgaras Ulanovas po mačo teigė, jog būtent prasta antrojo kėlinio pabaiga nulėmė viso mačo baigtį.

„Žaidžiant išvykoje norėjosi startuoti kuo geriau, tikrai tai padarėme, bet pralaimėjome, nes antrajame kėlinyje tiesiog paleidome rungtynes. Išbarstėme 16 taškų pranašumą, o tai yra neleistina“, – sakė 16 taškų pelnęs puolėjas.

Kauniečiai sostinėje suklupo praėjus mažiau nei 2 paroms po sunkių pralaimėjimu pasibaigusių Eurolygos rungtynių su Maskvos srities „Chimki“. Be to, šalies čempionai Vilniuje vertėsi be Vasilije Micičiaus ir Beno Udriho, o tik 11 minučių žaisti galėjo sveikstantis Antanas Kavaliauskas. Vis dėlto rezultatyviausiai pralaimėtojų gretose rungtyniavęs E. Ulanovas pabrėžė, kad pasiteisinimų ieškoti negalima.

„Nuovargis po penktadienio rungtynių tikrai nėra pasiteisinimas. Kaip ir tai, jog žaidėme be V. Micičiaus ir A. Kavaliausko. Ieškoti pasiteisinimų dabar yra kvaila. Patys matėte, rungtynių pradžioje turėjome persvarą ir turėjome visus šansus laimėti“, – tikino E. Ulanovas.

11 taškų į „Lietuvos ryto“ krepšį įmetęs Kevinas Pangosas pripažino – varžovai žaidė geriau. Kanadietis taip pat nenorėjo dėl pralaimėjimo kaltinti nuovargio, bet teigė, kad „Žalgiriui“ trūko agresyvumo ir energijos.

„Varžovai tiesiog žaidė geriau. Jie gerai atakavo, žaidė kiečiau ir darė mažiau klaidų. Mums metimai nekrito, galbūt buvome nepakankamai agresyvūs. „Lietuvos rytas“ žaidė labai emocingai, tos emocijos tikrai jiems padėjo.

Mes nebuvome tokie emocingi, nes buvome pavargę po Eurolygos rungtynių. Bet tai nėra pasiteisinimas, turime būti prie to pripratę, toks jau mūsų sezonas. Norėtųsi revanšuotis Karaliaus Mindaugo taurės finale, bet pirmiausia turime galvoti apie ketvirtfinalį“, – kalbėjo K. Pangosas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)