Trečiose LKL tarpusavio rungtynėse Vilniuje „Lietuvos ryto“ krepšininkai sekmadienį 75:68 (14:26, 24:12, 16:12, 21:18) įveikė Kauno „Žalgirį“. Iki šiol abi komandos buvo pasidalijusios po pergalę išvykoje.

„Reikia pasveikinti „Lietuvos rytą“. Galėjo nugalėti abi komandos. Varžovai protingiau gal sužaidė, pataikė, kas irgi svarbu krepšinyje. Dauguma žaidėjų esu patenkintas. Sunkiomis sąlygomis žaidėme. Tačiau kai kurie žaidėjai nelabai šiandien“, – komentavo po pralaimėjimo Šarūnas Jasikevičius.

Anot jo, rungtynėse buvo du epizodai, kai „Žalgiris“ turėjo kontrolę.

„Pirmą pusę turėjome 16 taškų, aibę pražangų nepadarėme. Daug pastangų buvo įdėta, kad po Ulanovo „išeitume“ 2 taškais į priekį, tuo metu turėjome galimybę padaryti tris pražangas ir jų nepadarėme. Niekas nesikeičia mūsų fronte – daliname toliau taškus, šiandien ir pergalę padalinome“, – apgailestavo „Žalgirio“ vedlys.

Lietuvos čempionai paskutines rungtynes žaidė penktadienį Kaune su Maskvos srities „Chimki“, tačiau Lietuvos čempionų strategas tikino, kad jokio nuovargio jo auklėtiniai nejaučia.

Jis prisipažino, kad baiminasi dėl kito dalyko – viruso protrūkio: „Vasilije Micičius serga tuo pačiu, kuo sirgo Antanas Kavaliauskas ir Brandonas Daviesas. Reikėtų sustyguoti ir eiti laimėti Karaliaus Mindaugo taurę, tačiau šiandien baiminuosi, kad daugiau ligų neateitų į rūbinę. Žaidėjai supranta, kokia savaitė laukia ir kiek reikės atsiduoti“.

Paklaustas, kaip vertina 7 klaidas padariusio Kevino Pangoso žaidimą, Š. Jasikevičius stojo mūru už savo įžaidėją.

„Nesiruošiu ieškoti pasiteisinimo. Aišku, 7 klaidos per daug, bet Kevinas yra aukščiausio lygio įžaidėjas. Mums pritrūko sprendimų. Ypač kai turėjome pranašumą. Negaliu sakyti, kad nekovojome. Pagrindiniai žaidėjai kovojo stipriai, kita vertus, niekam nėra lengva iškovoti pergalę Vilniuje“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategas pasidžiaugė pergale: „Nevykusiai pradėjome, bet sugrįžome. Salės palaikymas nuostabus – tai išnaudojome. Turėjome daugiau energijos, išlaikėme 40 minučių aktyvią gynybą“.

Kaip nutiko, kad Europos taurėje daugiau nei 100 taškų galinti praleisti komanda netikėtai žaidžia puikiai gynyboje?

„Dirbame – būna gerų, būna ir blogų rungtynių. „Zenit“ jei imtume, mažai yra komandų, kurios sustabdo ją ties 60 taškų riba. Negalime lyginti. Su „Žalgiriu“ rungtynės su dviguba atsakomybe. Jos niekada nebūna rezultatyvios. Daugiau nervų karas ir jį mes šiandien laimėjome“, – sakė jis.

R. Kurtinaitis pasidžiaugė, kad pavyko sustabdyti tiek Paulių Jankūną (5 taškai) , tiek Aaroną White'ą (0 taškų).

„Prieš Jankūną protingai gynėsi patyręs Loukas Mavrokefalidis. Su Kevinu gerai tvarkėsi Chrisas Krameris. Jis gali ir prieš penkto numerio žaidėją gintis. Turime panašaus kalibro žaidėją kaip A. White'as – Travisas Petersonas. Jis davė mums gerą impulsą su tritaškiais. Apskritai jau minėjau, kad mūsų koziris prieš šias rungtynes – turėjome dvi dienas daugiau darbui nei „Žalgiris“, – sakė jis.

„Lietuvos ryto“ strategas pasidžiaugė, kad dvikovos su „Žalgiriu“ vėl tampa įtemptos ir sunkiai prognozuojamos: „Atmosfera jautėsi ir pagal bilietų pardavimą. Manau, daug kas laukė šių rungtynių, kur iki pat galo neaišku, kas laimės. Ši įtampa duoda naudą visam Lietuvos krepšiniui“.

Kitą savaitę startuoja Karaliaus Mindaugo taurės kovos. Jei Š. Jasikevičius baiminasi dėl rūbinę krečiančio viruso ir galimai „iškrentančių“ žaidėjų, tai R. Kurtinaitis teigia, kad kur kas geriau laimėti prieš tokį atsakingą turnyrą.

„Kad ir graži, ši pergalė jau istorija. Reikia grįžti į nulinę stadiją, pasiruošti ir kautis. Gyvenime pastebėjau maloniau laimėti, nei pralaimėti“, – pabaigoje nusijuokęs reziumavo vilniečių treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)