Ši pergalė – pirmoji brolių Ballų pergalė LKL čempionate.

Tiesa, iš brolių išsiskyrė tik LiAngelo. LaMelo Ballas žaidė 8:26 min., prametė du dvitaškius ir du tritaškius ir taškų nepelnė. Daugiau rungtyniavo vyresnysis LiAngelo, kuris per 23 min. pelnė 13 taškų, o ketvirtame kėlinyje pataikė ypač svarbų tritaškį su pražanga.

„Šiaulių“ ekipa ketvirtąjį kėlinį pradėjo turėdama 4 taškų deficitą (69:73), tačiau po Kristupo Žemaičio tritaškio, Nicko Zeislofto dviejų tolimų bombų ir Ryčio Pipiro dvitaškio šiauliečiai jau pirmavo 80:75. Tiesa, tokį varžovų spurtą nutraukė LiAngelo Ballas pataikęs tritaškį su pražanga. O po dar vieno LiAngelo tolimo metimo ir po kelių atakų, „Vytautas“ pirmavo 87:82.

Nors „Šiauliai“ taip lengvai savo varžovų paleisti nenorėjo, likus kiek daugiau negu 2 minutėms, „Vytautas“ pasinaudojo Donato Sabeckio technine pražanga ir jau pirmavo 96:89. D. Sabeckis jau prieš tai buvo užsidirbęs nesportinę pražangą ir todėl buvo priverstas palikti aikštę ir anksčiau patraukti į rūbinę iš kur ir stebėjo savo ekipos pralaimėjimą.

Likus kiek mažiau negu 4 sekundėms po Deniso Lukašovo baudos metimo svečiai pirmavo 4 taškais, o Laurynas Birutis šią persvarą dar spėjo sumažinti per pusę, tačiau tai nieko nepakeitė.

Be Kevino Bristolio, kuris gydosi patirtą traumą rungtynėse prieš Kauno „Žalgirį“, likęs „Vytautas“ turėjo daug problemų po krepšiu ir jau po dviejų kėlinių kovą dėl atšokusių kamuolių aiškiai pralaimėjo – 16:26. Antroje rungtynių dalyje „Šiauliai“ savo persvarą dar labiau padidino ir kovą dėl kamuolių laimėjo 45:30.

Šios rungtynės broliams Ballams tapo pirmosios „Betsafe–LKL“ čempionate, kurias jie pradėjo startiniame penkete. Tačiau ir tai nelėmė geros susitikimo pradžios, o sužaidus kiek mažiau negu 6 minutes „Šiauliai“ jau pirmavo 22:10.

Pirmąjį kėlinį Edvinas Šeškus užbaigė dvitaškiu su sirena (24:32), o antrajame kėlinyje pradėjo spurtą 10:0, po kurio „Vytautas“ pirmą kartą įsiveržė į priekį (34:32). Vis dėlto aikštės šeimininkai susigrąžino lyderių vaidmenį ir po pirmųjų dviejų kėlinių „Šiauliai“ pirmavo 51:47. Trečiąjį kėlinį „Vytautas“ ir vėl pradėjo galingai, o po spurto 14:5 jau turėjo 5 taškų pranašumą – 61:56. Tik šį kartą „Vytautui“ pavyko išlaikyti persvarą ir prieš lemiamas 10 minučių pirmavo 73:69.

LKL čempionate „Šiauliai“ užima 7-tą vietą (7/15), „Vytautas“ lieka paskutinis (5/18).

„Šiauliai“: Vytautas Šarakauskas 23, Laurynas Birutis 21, Nicholas Zeisloftas 19, Akeemas Wrightas ir Šarūnas Beniušis po 7, Kristupas Žemaitis ir Evaldas Šaulys po 6,Donatas Sabeckis 4, Rytis Pipiras 2.

„Vytautas“: Denisas Lukašovas 21, Regimantas Miniotas 16, Edvinas Šeškus 15, Tomas Dimša 14, LiAngelo Ballas ir Eigirdas Žukauskas po 13, Justas Sinica 3, Rashaunas Broudusas 2, LaMelo Ballas (per 8:30 min.) taškų nepelnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)