Nors lietuvės pirmosios pelnė taškus šiose rungtynėse, tačiau Albanijos moterų rinktinė ilgai nelaukė ir pusę pirmojo ketvirčio pirmavo.

Kamilės Nacickaitės ir Giedrės Labuckienės pastangomis Lietuvos moterų rinktinė susigrąžino pranašumą.

Santa Okockytė skambant pirmojo kėlinio sirenai pataikė iš vidurio, didindama pranašumą iki 31:21.

Iki didžiosios pertraukos lietuvaitės jau buvo pelniusios 62 taškus, kai tuo tarpu varžovėms leido įmesti tik 35. Rezultatas po dviejų kėlinių 62:35.

Antroje rungtynių pusėje Lietuvos nacionalinė moterų rinktinė nemažino žaidimo tempo, o ketvirtajame kėlinyje varžovėms leido įmesti vos 4 taškus laimėdamos kėlinį 27:4.

Lietuvos rinktinei 24 taškus pelnė Gintarė Petronytė (11 atk. kam.), 20 – Kamilė Nacickaitė, po 17 –Giedrė Labuckienė bei Monika Grigalauskytė (9 atk. kam.), po 10 – Eglė Šulčiūtė ir Mantė Kvederavičiūtė.

Mūsų šalies krepšininkės kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo net 58-29.

Kitas rungtynes Lietuvos krepšininkės žais kitų metų vasario 14 dieną išvykoje su Vengrijos ekipa.

Rungtynėse netrūko keistų situacijų. Pavyzdžiui, ko gero, pirmąkart krepšinį filmavę transliacijos operatoriai neretai ties krepšiu peržengdavo galinę liniją, trečiame kėlinyje teisėjas buvo priverstas operatoriaus paprašyti pasišalinti iš aikštės.

Nepanašu, kad pačioje arenoje būtų tinkama temperatūra: atsarginės krepšininkės šildėsi įsisupusios į storas striukes. Ir pačių rungtynių atmosfera priminė rungtynių pobūdžio treniruotę, kurią stebėjo dvi dešimtys žiūrovų.

Kitose grupės rungtynėse Rusija išvykoje 71:64 įveikė Vengrijos krepšininkes bei tapo grupės lyderėmis.


Albanija: E. Zykaj 19, E. Bujari 13, A. Myrto 9 taškai.

Lietuva: G. Petronytė (kapitonė) 24, K. Nacickaitė 20, G. Labuckienė ir M. Grigalauskytė po 17, M. Kvedaravičiūtė ir E. Šulčiūtė po 10 taškų.

Lapkričio mėnesį vykusiose C grupės rungtynėse lietuvės namuose 70:73 pralaimėjo Vengrijos rinktinei ir išvykoje 64:62 po atkaklios kovos nusileidos Rusijos rinktinei.

Tuo metu Albanijos rinktinė taip pat patyrė dvi nesėkmes, jos rezultatu 37:122 pralaimėjo Rusijos rinktinei ir 137:48 nusileido Vengrijos ekipai.

Į 2019 metų Europos moterų krepšinio čempionatą pateks visų grupių nugalėtojos (8) ir šešios geriausios antrąsias vietas užėmusios rinktinės. Į čempionatą be atrankos jau pateko Serbijos ir Latvijos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)