Atsakomosios rungtynės penktadienį 12 val. taip pat vyks Vilniuje, o 9-tą vietą iškovos ekipa po dvejų rungtynių turėsianti geresnį santykį. „Kibirkštis“ ir „Cmoki“ reguliariame sezone A ir B grupėse užėmė 5 vietas ir liko per žingsnį nuo ketvirtfinalio.

Šiame mače Vilniaus klubui negalėjo padėti kapitonė Laura Juškaitė ir vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, kurios dalyvauja Lietuvos moterų krepšinio rinktinės stovykloje prieš Europos čempionato atranką.

„Kibirkšties“ komanda varžovėms iš Baltarusijos leido atitrūkti jau pirmame kėlinyje, o po 20 minučių ekipas skyrė 11 taškų. Vilniaus klubui vadovavęs Valdas Gecevičius leido aikštėje pasirodyti visoms registruotoms komandos žaidėjoms, o ne itin sėkmingas trečiasis kėlinys, po kurio „Kibirkštis“ turėjo 19 taškų deficitą, palaidojo viltis kovoti dėl pergalės.

„Kibirkšties“ komandai koją pakišo netaiklūs tritaškiai ir baudų metimai. Vilnietės pataikė vos 3-is tritaškius iš 18-os (17 proc.) bei 11 baudų iš 24-ių (45 proc.).

„Cmoki“ komanda savo pranašumą susikrovė greitame puolime, kur pelnė net 30 taškų. Vilnietės į tai atsakė vos 11 pelnytų taškų.

Rezultatyviausiai Vilniaus komandoje žaidė Shenita Landry. Amerikietė per 28 minutes pelnė 14 taškų (5/10 dvitaškiai, 4/11 baudos), atkovojo 9 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Laurita Jurčiūtė ir Gabija Meškonytė įmetė po 11 taškų, Dalia Donskichytė – 10 (5 rez. perd., 6 perimti kam.), Irina Michailova – 9, Deanna Mayza – 5, Agnė Bobinaitė ir Ieva Savickaitė po 4, Miglė Purlytė – 2, Kamilė Žiedelytė ir Liubova Pyvovarova taškų nepelnė.

„Cmoki“ komandoje Kai Afi James pelnė 22 taškus ir atkovojo 10 kamuolių, Anastasija Suščyk įmetė 21 tašką, o Ksenija Vabiščevič – 14.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)