„Chimki“ klubas yra tiesioginis žalgiriečių konkurentas dėl vietos atkrintamosiose varžybose. Kauno ekipa žima 6 vietą (13 pergalių ir 8 pralaimėjimai), o Pamaskvio krepšininkai žengia 7-ti (12 ir 9).
Pirmojoje šių komandų dvikovoje Rusijoje 85:77 triumfavo „Chimki“ žaidėjai.

Jie laimėjo trejas iš ketverių pastarųjų Eurolygos rungtynių. Kauniečiai gali pasigirti puikiu žaidimu namie – jie savo žiūrovų akivaizdoje laimėjo 7 mačus iš eilės.

Vienas svarbiausių „Žalgirio“ uždavinių – pristabdyti rezultatyviausią Eurolygos krepšininką Aleksejų Švedą.

Jis vidutiniškai per dvikovą pelno po 22,1 taško, renka 20 naudingumo balų. Tiesa, A. Švedo pataikymas nėra įspūdingas: dvitaškius jis meta 48 proc. taiklumu, o tritaškius – 33 proc.

Žalgiriečiai rungtyniauja rezultatyviau už varžovus (atitinkamai pelno vid. 82 ir 77 taškus), tiksliau atakuoja iš dviejų (55 ir 52 proc.), trijų (41 ir 36 proc.) taškų zonos zonos, geriau meta baudas (78 ir 71 proc.), atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų (20 ir 18).

Be to, Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai atkovoja šiek tiek daugiau kamuolių, kiek dažniau provokuoja oponentų pražangas.

„Chimki“ krepšininkai geriau ginasi nei kauniečiai (praleidžia atitinkamai 78 ir 81 tšk.), perima daugiau kamuolių (7,5 ir 5), dažniau blokuoja priešininkų metimus (3 ir 1,8), padaro mažiau klaidų (12 ir 13).

Pamaskvio klubui dėl lūžusio riešo jau seniai negali padėti aukštaūgis Thomasas Robinsonas. Tai nemenkas nuostolis „Chimki“ – amerikietis per 9 rungtynes rinko po 11,4 taško, atkovojo 7,8 kamuolio.

Eurolygoje tarpusavyje komandos į atlapus viena kitai kibs šeštą kartą. „Žalgiris“ tik kartą įveikė „Chimki“ krepšininkus – 2010 metais. Paskui Pamaskvio ekipa kauniečius įveikė keturis sykius iš eilės.

Šį ir dar keturis 22-ojo turo mačus rodys vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

Transliacijų tvarkaraštis:

vasario 8 d.

20.50 val. „Maccabi“ – „Barcelona“ (viaplay.lt; tiesiogiai),
21.00 val. „Panathinaikos“ – „Baskonia“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),
23.15 val. „Maccabi“ – „Barcelona“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas);

vasario 9 d.

19.45 val. „Žalgiris“ – „Chimki“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai),
19.45 val. „Crvena Zvezda“ – „Armani Olimpia“ (viaplay.lt; tiesiogiai),
21.30 val. „Real“ – „Olympiacos“ (viaplay.lt; tiesiogiai; nuo 21.55 val. – „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai);
23.45 val. „Crvena Zvezda“ – „Armani Olimpia“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)