Įspūdingus dvigubus dublius Kinijoje renkantis D. Motiejūnas vėl nepadės Lietuvos rinktinėje, kaip ir NBA ir Eurolygoje žaidžiantys mūsų šalies krepšininkai.

„Iš Donato klubo negavome jokio atsakymo. Turime kandidatų sąrašą, remkimės tais, kurie yra šalia ar net Lietuvoje, kaip Edgaro Želionio atveju, kuris nori ir gali atstovauti Lietuvos rinktinėje“, – paklaustas apie D. Motiejūno galimybes atvykti į atrankos rungtynes sakė D. Adomaitis.

„Teoriškai klubas žaidėjui negali uždrausti atstovauti rinktinei, ar šią situaciją turime suprasti taip, kad Donatas nerodo jokio noro žaisti rinktinėje?“, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas D. Adomaitis.

„Man, kaip treneriui, labai svarbu, kai žaidėjai norėtų atvykti į rinktinę ir nereikėtų jų įkalbinėti atstovauti nacionalinei komandai. Taip trumpai pakomentuosiu ir neįsivelkime į tolimesnes diskusijas“, – pabrėžė strategas.

D. Motiejūnas – vienas iš Šandongo komandos lyderių. Lietuvis per 36 rungtynes vidutiniškai pelno 23,1 taško, atkovoja 11,9 kamuolio, atlieka 3 rezultatyvius perdavimus.

Vienas geriausių rungtynių puolėjas žaidė vasario 1-ą dieną – pelnė trigubą dublį: surinko 29 taškus, atkovojo 15 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

D. Adomaitis apsisprendė, kurie 14 krepšininkų vasario 19-ą dieną pravers nacionalinės ekipos treniruočių stovyklos duris Palangoje ir gaus galimybę stoti į kovą pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Klaipėdoje su Vengrija (vasario 23-ąją) ir Kosovu (vasario 26-ąją).

Artimiausias dvejas atrankos rungtynes dėl traumų praleis ir trys krepšininkai, rudenį jau vilkėję nacionalinės ekipos marškinėlius. Gediminas Orelikas Italijos čempionato rungtynėse susižeidė kelį ir veikiausiai praleis likusią sezono dalį.

Dėl traumos šį kartą prie rinktinės neprisijungs ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas Arnas Butkevičius bei Burgoso „Miraflores“ ekipoje rungtyniaujantis Deividas Gailius.

Pirmą kartą į nacionalinės ekipos stovyklą pakviesti puolėjai Edgaras Želionis (Klaipėdos „Neptūnas“) ir Martynas Echodas (Vilniaus „Lietuvos rytas“).

Taip pat Palangoje bus rudenį į rinktinės stovyklą kviesti, bet oficialiose varžybose dar nedebiutavę Laurynas Birutis („Šiauliai“) ir Arnoldas Kulboka (Kapo d'Orlando „Orlandina Basket“).

Po pertraukos Lietuvos rinktinės marškinėlius vėl vilksis Žygimantas Janavičius (Braunšveigo „Loewen“) ir Marius Grigonis (Berlyno „Alba“).

Iš rudenį dvejas pirmąsias atrankos rungtynes žaidusios nacionalinės ekipos neliko Šarūno Vasiliausko (Trabzono „Trabzonspor“). Gynėjui D. Adomaitis šįkart į treniruočių stovyklą kvietimo neįteikė.

Pasaulio čempionato atrankos varžybų rezultatai ir tvarkaraštis

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas pasaulio čempionato atrankos rungtynėms su Vengrijos ir Kosovo rinktinėmis:

Adas Juškevičius (Stambulo „Galatasaray Odeabank Istanbul“)

Mindaugas Girdžiūnas (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Žygimantas Janavičius (Braunšveigo „Loewen“)

Marius Grigonis (Berlyno „Alba“)

Renaldas Seibutis (Klaipėdos „Neptūnas“)

Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Arnoldas Kulboka (Kapo d‘Orlando „Orlandina Basket“)

Edgaras Želionis (Klaipėdos „Neptūnas“)

Eimantas Bendžius (Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“)

Kšištofas Lavrinovičius (Panevėžio „Lietkabelis“)

Evaldas Kairys (Biujukčekmedžės „Demir Insaat“)

Martynas Echodas (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Vaidas Čepukaitis (Panevėžio „Lietkabelis“)

Laurynas Birutis („Šiauliai“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)