Po pergalės vyriausiasis Lietuvos moterų rinktinės treneris Mantas Šernius nesižvalgė į rezultatą. Pasak stratego, svarbiausia yra gerinti komandos žaidimą.

„Nekreipiame dėmesio į rezultatą. Svarbu yra kaip mes atliekame savo užduotis gynyboje ir puolime. Pagal klaidų skaičių jaučiasi, kad dar nesuprantame vieni kitų. Mūsų varžovas padarė tik septynias, o mes virš 20 klaidų.

Žinoma, mes susirinkome tik prieš keturias dienas, todėl svarbiausia yra per likusias kelias dienas mažinti klaidų skaičių, stiprinti tarpusavio ryšį, konkretizuoti puolimo ir gynybos schemas bei eiti link finišo tiesiosios“, – apie laukiančias dvikovas kalbėjo Lietuvos rinktinės vairininkas.

Lietuvos komandai 18 taškų pelnė Kamilė Nacickaitė, 17 – Eglė Šulčiūtė (9 atk. kam., 7 rez. perd.), 12 – Laura Svarytė, 11 – Santa Okockytė, po 7 – Giedrė Labuckienė, Monika Grigalauskytė ir Mantė Kvederavičiūtė.

Rygos ekipoje rezultatyviausiai žaidė Gunta Baško-Melnbarde. Jos sąskaitoje – 17 taškų.

Vasario 10 d. Lietuvos moterų krepšinio rinktinė atrankos į Europos krepšinio čempionato rungtynėse išvykoje susitiks su Albanijos rinktine, o vasario 14-ąją lietuvių laukia Vengrijos rinktinės iššūkis. Lietuvės atrankos metu kol kas nėra iškovojusios pergalės – patirti du pralaimėjimai prieš Vengrijos ir Rusijos rinktines.

„Žinome Albanijos pajėgumą, jos nenuvertiname, bet visgi,Vengrija yra ta pagrindinė varžovė, prieš kurią mes ruošiamės nuo pat pirmosios treniruotės sekundės“, – sakė M. Šernius.

Geriausių 2017-ųjų krepšininkų rinkimuose, kuriuos drauge su DELFI ir degalinių tinklu EMSI organizavo Lietuvos krepšinio federacija (LKF), nugalėtoja tapusi Lietuvos krepšininkė K. Nacickaitė prieš rungtynes buvo apdovanota Arvydo Sabonio. 28-urių Lietuvos rinktinės gynėja – antrus metus iš eilės tapo šio apdovanojimo laureate.

„Labai malonu būti pripažintai, o ypač antrą kartą iš eilės. Džiaugiuosi ir toliau sunkiai dirbsiu“, – kalbėjo K. Nacickaitė.

Vertindama būsimas varžoves krepšininkė antrino rinktinės treneriui.

„Albanės nėra labai stiprios priešininkės, todėl mes labiau ruošiamės rungtynėms su Vengrija. Bus sunku, nes žaisime išvykoje, tačiau dėl pergalės griūsim keliais ir kovosime alkūnėmis. Jei išliksime kaip komanda – laimėsime“, – sakė geriausia Lietuvos krepšininkė.

Iš Šiaulių kilusi K. Nacickaitė šiuo metu atstovauja Adanos „Aski“ komandai ir Turkijoje per rungtynes vidutiniškai pelno po 16,1 taško, atkovoja po 2 kamuolius ir atlieka po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

„Aski“ ekipa su 2 pergalėmis ir 14 pralaimėjimų Turkijos čempionate rikiuojasi 12-oje vietoje.

2019-ųjų Europos čempionato atrankos varžybose Lietuvos rinktinei K. Nacickaitė per rungtynes vidutiniškai pelno po 14 taškų.

„Turime pasimokyti iš savo klaidų prieš Vengres, kai žaidėme namuose. Dirbame treniruotėse ir analizuojame ką galime padaryti geriau. Mums visoms reikia geriau susižaisti, kadangi visos atvažiavome iš skirtingų klubų. Svarbiausia asmeninė gynyba, gynyba du prieš du, pagalba viena kitai ir žinoma viena kitos supratimas. Atmosfera komandoje gera, visada malonu sugrįžti į rinktinę. Visos norime kovoti ir siekti pergalių“, – teigė komandos kapitonė Gintarė Petronytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)