„Lietuvos ryto“ komandai atsisveikinant su Europos taurės turnyru trinktelėti durimis nepavyko.

Paskutinėse F grupės rungtynėse vilniečiai (1-5) po atkaklios kovos 85:87 (19:16, 19:27, 21:16, 26:28) nusileido tituluoto Aleksandro Džordževičiaus treniruojamai Miuncheno „Bayern“ (1-5) komandai.

„Šiuo metu mums svarbiausia sugrįžti psichologiškai, atgauti pasitikėjimą, – kalbėjo R. Kurtinaitis. – Žaidėme apylygiai, keli smulkūs dalykai, nelemta tyčinė pražanga tokiu svarbiu momentu. Sėkmės trūko įmesti tritaškį. Neblogos rungtynės, kovojome“.


Dvikovoje su „Bayern“ vilniečiai metė 27 tritaškius ir 11 pataikė (40,7 proc.), tačiau tai, anot trenerio, nebuvo specialiai suplanuota.

„Turime daug metikų. Mūsų pataikymo procentas nėra blogas, gal pritrūkome poros tritaškių, bet metėme laisvi. Gal pritrūko sėkmės ypač lemiamu momentu“, – svarstė jis.

Su Europos taure atsisveikinęs „Lietuvos ryto“ klubas per reguliarųjį sezoną iškovojo 6 pergales ir patyrė 4 pralaimėjimus, o „Top 16“ etape R. Kurtinaičio auklėtiniai F grupėje liko paskutiniai su 1 pergale ir 5 pralaimėjimais.

Praėjusį sezoną Europos taurėje „Lietuvos ryto“ ekipai taip pat nepavyko prasibrauti į atkrintamąsias varžybas.

Apibendrindamas sezoną Europos taurėje R. Kurtinaitis teigė, kad buvo ir gerų, ir prastesnių rungtynių: „Trūksta pasitikėjimo, ypač išvykose, kaip buvo žaidžiama „Top 16 etape“. Neturėdami Arno Butkevičiaus nusileidžiame fiziškai. Tokios komandos kaip „Lokomotiv“ ar „Unics“ yra tvirčiau sukomplektuotos, tai – mūsų bėda. Gal trūko sėkmės. Didžiausia nesėkmė buvo su Sankt Peterburgo „Zenit“ namie. Ši dvikova turėjo duoti mums impulsą ir pasitikėjimą“.

Iš vilniečių Europos taurėje rezultatyviausiai šį sezoną žaidė Loukas Mavrokefalidis. Graikų aukštaūgis per 14 rungtynių vidutiniškai pelnė po 14,9 taško. Jis taip pat yra antras komandoje pagal naudingumą (16,1 balo).

Naudingiausias antroje pagal pajėgumą Europos klubų lygoje iš „Lietuvos ryto“ komandos buvo Chrisas Krameris. Amerikietis vidutiniškai per 14 rungtynių rinko po 17,1 balo.

Europos taurės lyderį pagal atliktus perdavimus (7,36 per rungtynes) Ch. Kramerį gyrė ir „Bayern“ strategas A. Džordževičius, paskutinėse rungtynėse Vilniuje sunkiai sprendęs amerikiečio problemą.

„Tai buvo geros krepšinio rungtynės. Abi komandos žaidė taip, tarsi tai būtų svarbiausios sezono rungtynės. Mes tai vertiname. Esame laimingi, kad laimėjome. Vilniečiai turi įspūdingą greitį ir talentus. Neturėjome daug spaudimo laimėti, bet džiaugiuosi, kad pademonstravome tinkamą požiūrį“, – po dvikovos trečiadienį kalbėjo A. Džordževičius.

Jo auklėtinių toliau Europos taurėje laukia Kazanės „Unics“ (4-2) barjeras.

Nuo 2011 iki 2016 metų Maskvos srities „Chimki“ vyriausiojo trenerio pareigas ėjęs R. Kurtinaitis negailėjo patarimų Kauno „Žalgiriui“, kuris penktadienį Eurolygoje kaip tik ir grumsis su šia ekipa.

„Žiūrėsiu rungtynes per televizorių, noriu susikaupti. „Chimki“ žaidžia labai įvairiai, ekipa priklauso nuo Aleksejaus Švedo. Jei pavyks uždengti jį – turi didelį šansą. Tai – nuotaikos komanda, gali išvykoje laimėti, o pralaimėti namie. „Žalgiris“ žaidžia labai gerai šiuo metu. Ir žino, kas jų laukia – įvardijo ir pats Milaknis“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Sekmadienį vilniečiai trečią kartą LKL varžybose šį sezoną susigrums su Šarūno Jasikevičiaus kariauna. Kol kas abi komandos pasidalijo po pergalę – praėjusių metų spalį Vilniuje 70:67 laimėjo „Žalgiris“, o gruodį Kaune 65:63 triumfavo „Lietuvos ryto“ komanda.

R. Kurtinaitis patikino, kad šiam mūšiui jo auklėtiniai bus pasirengę. Būtent dėl šių rungtynių treneris „pataupė“ ir kojos kelio skausmus kenčiantį Jimmy Baroną. „Mums reikės jo sekmadienį. Busime tinkamai pasiruošę“, – sakė „Lietuvos ryto“ strategas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)