Vilniaus „Lietuvos rytas“ Top-16 etape lieka su viena pergale ir keturiomis nesėkmėmis ir trečiadienį namuose kovos tik dėl garbės. O į Vilnių atvyksta grupės lyderė Miuncheno „Bayern“ ekipa (3/2).

Anot Rimo Kurtinaičio, būsima akistata „Lietuvos rytui“ yra labai svarbi ir tai yra gera proga garbingai užbaigti pasirodymą „Eurocup“ turnyre. Strategas pripažino, kad „Lietuvos ryto“ lūkesčiai buvo kur kas didesni, nei Top-16 etapas, tačiau aukštesnius tikslus Europoje teks kelti kitame sezone.

– Treneri, ar sunku buvo užmigti po to pralaimėjimo Sankt Peterburge?

– Aišku, daug kas nemiegojo. Po pralaimėjimų visada yra nusivylimas. Šiemet buvo neblogai, turėjome potencialo. Kai nesiseka sunku užmigti.

Laiko atgal neatsuksi, reikia žiūrėti į priekį. Ko negali pakeisti, tą reikia užmiršti.

– Dar Europos taurės turnyras nesibaigė, bet kaip dabar jį įvertintumėte? Ko pritrūko, kad „Lietuvos rytas“ šiemet sėkmingiau būtų pasirodęs europiniame fronte?

– Vertinu sezoną lygiai taip, kaip pernai – nepavyko patekti į atkrintamąsias rungtynes. Buvo geresnių rungtynių, buvo prastesnių, trūko stabilumo. Gerai negaliu įvertinti, nes visi laukėme ketvirtfinalio, lūkesčiai buvo didesni. Asmeniškai taip pat tikėjausi žengti toliau.

Tie aukštesni tikslai lieka kitam sezonui.

– O ko konkrečiai trūko, juk sudėtis buvo neprasta, vyr. treneris patyręs?

– Varžovai buvo išties neprasti, tas pats Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas solidus, gal istoriškai jis nėra ypač garsus. Bet komanda solidi, juk įveikė Maskvos CSKA, „Chimki“. Tai Eurolygos pirmo aštuntuko komandos. Bet tai nėra mano kažkoks pasiteisinimas.

Tiesiog aplinkybės susiklostė nepalankiai. Viena bėda – ne bėda. „Zenit“ prieš mus kaip tik žaidė optimalia sudėtimi. Pirmame mače Malcolmas Griffinas fantastiškai sužaidė. Viskas susidėjo. Tad rezultatas toks, koks yra.

– Kokios mintys prieš mačą su „Bayern“, kuris iš esmės nieko nelemia?

– Negalime sakyti, kad mačas visiškai nieko nelemia. Turėjome susirinkimą, mums visos rungtynės yra svarbios. Mes žaidžiame namuose, nors šansus praradome, mums reikia laimėti.

Ruošiamės visa jėga ir norime nugalėti.

– Po pralaimėjimo Sankt Peterburge buvo įvairių pasvarstymų apie jūsų ateitį klube, ką pats manote apie savo perspektyvas šiame klube?

– Tai klausimas ne man. Iš klubo vadovybės negirdėjau jokių kalbų, nebuvo jokių pokalbių šia tema. Tik žiniasklaidoje mačiau įvairių nuomonių. Klubo vadovybė galėtų atsakyti į šį klausimą.

– Ar pasiruošimo planas prieš „Bayern“ toks pat kaip ir prieš pirmąją tarpusavio akistatą?

– Ne, jis šiek tiek keičiasi. Žinome, kad Milanas Macvanas patyrė kryžminių raiščių traumą, nežais iki sezono pabaigos. Tai galbūt palengvins mūsų užduotis. Per pirmą akistatą jis buvo vienas svarbiausių žaidėjų.

Aišku, „Bayern“ puikiai sukomplektuota ekipa, bet kada gali įjungti aukštesnę pavarą. Teko kalbėti su Aleksandru Džordževičiumi, kuris sakė, kad šią ekipą būrė trejus metus.

– Jūsų manymu, Miuncheno klubas yra pagrindinis pretendentas iškovoti titulą?

– Vienas favoritų. Šiuo klausimu žinome ir stiprias rusų komandas, Krasnodaro „Lokomotyvą“, Kazanės „Uniks“ ar tas pats „Zenit“ klubas. Aštuntukas bus įdomus. Bet Miunchenas yra tikrai solidus pretendentas net ir be Macvano iškovoti taurę.

– Ar sunku pačius žaidėjus nuteikti kovai, kuri įtakos turnyro lentelei didelės neturi?

– Kalbėjome su žaidėjais, juk esame profesionalai, mums nėra svarbių ar nesvarbių mačų. Suprantu emocinę būklę, kai tu kažko sieki ir tau nepavyksta. Nėra lengva psichologiškai, reikia grįžti į tą pakilimo būseną, kurią patyrėme po pergalės prieš Kauno „Žalgirį“, kurią pasiekėme prieš Naujuosius metus.

Turime siekti tos pačios sportinės formos ir energijos, kuria patiesėme kauniečius.

– Kokie jūsų santykiai su varžovų treneriu Aleksandru Džordževičiumi?

– Labai geri, nors esame skirtingose stovyklose, bet dirbame tą patį darbą. Buvo rungtynių ir turnyrų, kai mes įveikėme tuometinę Jugoslavijos rinktinę, buvo čempionatų, kur jie įrodė savo pranašumą.

Tą, ką jis padarė 1995 m. su Lietuvos rinktine, niekada neužmiršiu, bet tai nėra kažkoks pyktis, o pagarba tokiam žmogui, kuris buvo krepšininkas iš didžiosios raidės.

***

Europos taurės F grupės akistata Vilniuje tarp „Lietuvos ryto“ ir Miuncheno „Bayern“ vyks vasario 7 d., 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)