Nors charizmatiškojo Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai antrame rate kol kas yra be pergalių išvykose (0/3), jie – tiesiog nenugalimi savo arenoje (3/0): čia jie neklumpa jau kone tris mėnesius, per kuriuos laimėjo septynis mačus iš eilės – tai visų laikų komandos rekordas.

Vis dėlto iki reguliariojo sezono pabaigos dar likus devyniems turams „Žalgiris“ negali būti ramus net dėl vietos atkrintamosiose varžybose: devintoje vietoje žengianti Vitorijos „Baskonia“ įgyja pagreitį – pasiekė dvi pergales iš eilės ir dabar nuo kauniečių atsilieka tik trimis. Be to, baskai įtikinamai (97:77) triumfavo Kaune ir greičiausiai turės pranašumą tarpusavio akistatose.

Žaliai baltas didžiausias šio sezono Eurolygos triukšmadarys, jaukiantis visas išankstines prognozes, stebina ir garsų rusų TV komentatorių Vladimirą Gomelskį, kuris pasidalino savo nuomone apie tai, kaip toli Lietuvos čempionai gali nužygiuoti Europoje.

„Žalgiris“ šį sezoną žaidžia daug geriau nei praėjusiame. Jaučiasi Š. Jasikevičiaus ranka. Labai stipriai patobulėjo Kevinas Pangosas – dabar jis tikras įžaidėjas. Nenustoju žavėtis Pauliumi Jankūnu. Jis – vienas naudingiausių ketvirtos pozicijos žaidėjų visoje Eurolygoje.

„Žalgiris“ tikrai pateks į atkrintamąsias varžybas. Klausimas tik, iš kurios vietos. Man atrodo, kad maksimum iš penktos, bet greičiausiai – iš šeštos. Tai reiškia, kad savo aikštės pranašumo ketvirtfinalyje jis neturės.

Kitas klausimas – prieš ką ketvirtfinalyje teks grumtis. Mano skaičiavimais, „Žalgiriui“ klius Stambulo „Fenerbahče“, o tai – sunkus varžovas. Željko Obradovičius puikiai sugeba apginti namų sienas. Belieka tikėtis sportinės sėkmės“, – teigia V. Gomelskis.

Tiesa, žalgiriečiai šį sezoną jau yra įveikę „Fenerbahčę“ ir ne kur kitur, o Turkijoje, kai po didelio atgarsio sulaukusio akiplėšiško Artūro Milaknio tritaškio išsivežė pergalę 90:89.

Legendinio trenerio Aleksandro Gomelskio sūnus taip pat pateikė ir savo spėjimą, kas bus tos keturios ekipos, kurios prasibraus į Eurolygos TOP-4.

„Į finalo ketvertą pateks Maskvos CSKA, Stambulo „Fenerbahče“, Madrido „Real“ ir vienas iš graikiškų klubų. Aš teikiu pirmenybę Pirėjo „Olympiakos“.

Į atkrintamąsias, bet be namų pranašumo, žengs antra graikų ekipa (Atėnų „Panathinaikos“), „Žalgiris“, Maskvos srities „Chimki“ ir Tel Avivo „Maccabi“. Gali nutikti ir taip, kad atkrintamosiose tarpusavyje susitiks dvi Rusijos ir dvi Graikijos komandos“, – prognozuoja krepšinio specialistas.

Verta pastebėti, kad „Žalgiriui“ surinkus po vienodai pergalių su „Panathinaikos“ (šiuo metu abi – po 13) laipteliu aukščiau atsidurtų Kauno komanda, nes ji prieš atėniečius turi palankesnį taškų skirtumą (+6).

Jau penktadienį „Žalgiris“ bandys pratęsti savo naminių pergalių seriją iki aštuonių, kai priims ant kulnų lipantį „Chimki“ kolektyvą, kuriam yra skolingas už nesėkmę Rusijoje – 77:85.

Tiek kauniečiams, tiek maskviečiams tai nebus vienintelis iššūkis šią savaitę: „Chimki“ šįvakar VTB lygoje grumsis su Maskvos CSKA, o žalgiriečiai sekmadienį Vilniuje susigrums su „Lietuvos rytu“.

Dabartinė Eurolygos turnyro lentelė:

1. CSKA 17 4 (+224)
2. Olympiakos 14 7 (+27)
3. Fenerbahče 14 7 (+98)
4. Real 13 8 (+128)
5. Panathinaikos 13 8 (+22)
6. Žalgiris 13 8 (+16)
7. Chimki 12 9 (-7)
8. Maccabi 11 10 (-49)
––––––––––––––––––––––––
9. Baskonia 10 11 (+39)
10. Unicaja 8 13 (-72)
11. Brose 8 13 (-94)
12. Crvena Zvezda 8 13 (-104)
13. FC Barcelona 7 14 (+35)
14. Valencia 7 14 (-64)
15. Olimpia 7 14 (-93)
16. Anadolu Efes 6 15 (-106)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)