Be traumuoto Nemanjos Nedavičiaus ir Jeffo Brookso dvikovą išvykoje „Unicaja“ krepšininkai pradėjo itin susikaupę. Didelis dėmesys gynybai netruko duoti vaisių – sužaidus 6 minutes aikštės šeimininkai pataikė vos vieną dvitaškį – 2:9.

Kelių krepšio link neradusius „Chimki“ krepšininkus traukti ėmėsi A. Švedas, pelnęs visus pirmojo kėlinio taškus ir neleidęs svečiams atitrūkti – 9:11.

Iš pailsėti sėdusio ruso estafetę sėkmingai perėmė Charlesas Jenkinsas, surinkęs 5 taškus iš eilės.

Aikštės šeimininkai perėmė iniciatyvą po dar vieno A. Švedo tritaškio, o Sergejus Monia metimu iš po krepšio pirmą kartą persvėrė rezultatą Maskvos srities ekipos naudai – 21:20.

Tačiau J. Plazos auklėtiniai netruko susigrąžinti persvarą – įpusėjus dvikovai pirmavo 39:31. Daugiau nei pusę aikštės šeimininkų taškų – 17 – jau buvo pelnęs A. Švedas.

Po didžiosios pertraukos „Chimki“ lipo varžovams ant kulnų, tačiau daugiausiai dėl perdėto A. Švedo pasitikėjimo savimi ir netaiklių jo tritaškių nesugebėjo pavyti svečių.

Ko aikštės šeimininkams nepavyko su A. Švedu, tai jie padarė šiam sėdint ant atsarginių suolo. Kone įpusėjus ketvirtajam kėliniui Rusijos komanda išlygino rezultatą 55:55.

„Unicaja“ ir vėl iniciatyvą iš rankų išleido trumpam – netrukus pirmavo 66:60. Paskutinę minutę intrigą atkūrė buvęs žalgirietis Jamesas Andersonas - jis pelnė 4 taškus iš eilės ir išlygino rezultatą 66:66.

Malagos ekipai krepšys buvo tarsi užrištas paskutinę minutę, o likus 8 sek. „Chimki“ ataką organizavęs A. Švedas sviedė netaiklų tritaškį. Aikštės šeimininkų džiaugsmui, laiku ir vietoje po krepšiu atsidūręs A. Gillas pamušė kamuolį ir šis įkrito su finaline dvikovos sirena.


„Chimki“ krepšininkai tragiškai atakavo nuo trijų taškų linijos – iš 33 metimų taiklūs buvo tik 5 (15,2 proc.). Tačiau aikštės šeimininkai kovą dėl kamuolių laimėjo įtikinamai – 41:28.

„Chimki“: Aleksejus Švedas 22 (7/8 dvitaškiai, 2/13 tritaškiai, 2/2 baudos), Tyleris Honeycuttas (15 atk.k.) ir Jamesas Andersonas po 11, Anthony Gillas ir Charlesas Jenkinsas po 7.

„Unicaja“: Adamas Waczynskis 16, Ray McCallumas 10, Sasu Salinas 9, Jamesas Augustine'as 8 (8 atk.k.).

Savo aikštėje jau 7-ių iš eilės rungtynių nepralaimintis „Žalgiris“ su „Chimki“ žais vasario 9-ą dieną Kaune.

Pirmose tarpusavio rungtynėse Rusijoje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai nusileido Maskvos srities klubui 77:85.

Eurolygos turnyro lentelė po 21-o turo
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)