„Rungtynės buvo įtemptos. Mūsų gynyba buvo ne tokia, kokia turėjo būti. Davėme jiems daug lengvų taškų. Po to, kai užpuldavome, leidome jiems bėgti į greitą puolimą. Užpulti – užpuolėme, bet gynyboje neatidirbome, galėjo laimėti dar lengviau. Užpulti nebuvo labai sudėtinga, radome geras vietas mesti, o įmetę kelis metimus, įgavome pasitikėjimo“, – po pergalės kalbėjo Paulius Jankūnas.

Kad žalgiriečiams užpulti nebuvo sudėtinga rodo iškalbingi skaičiai statistikos protokole. Septintąją iš eilės pergalę Kaune iškovoję žalgiriečiai šiose rungtynėse įmetė daugiausiai tritaškių metimų (14/23, 61 proc. taiklumas) ir atliko daugiausiai rezultatyvių perdavimų (29) per savo dalyvavimo Eurolygos istorijoje. Be to, „Žalgiris“ pergalę pasiekė didesnių taškų skirtumų nei pralaimėjo Tel Avive (74:81).

„Žalgiris“ ketvirtadienį iškovojo septintą pergalę iš eilės Eurolygoje savo aikštėje – tai taip pat visų laikų Kauno ekipos rekordas.

„Tikrai taškų skirtumo prieš rungtynes neakcentuojame. Visų pirmą norime laimėti nors ir vienu tašku“, – sakė P. Jankūnas.

Komandos kapitonas dėl traumos praleido rungtynes Atėnuose, tuo pačiu nutrūko ir puolėjo sužaistų rungtynių seriją Eurolygoje.

„Smagu būti aikštelėje, bet dar nejaučiu ritmo. Nuo trenerio gavau velnių. Toks įspūdis, kad trūksta kelių treniruočių dar. Dabar bus jau sunku pakartoti tą šimto rungtynių seriją, jau ir amžius ne tas“, – šypsojosi 17 taškų pelnęs ir kauniečių gretose rezultatyviausiai žaidęs P. Jankūnas.

„Buvo įdomus mačas. Pradėjome rungtynes nelabai gerai, jie atkovojo keletą kamuolių po mūsų krepšiu. Prieš didžiąją pertrauką laiminėjome, bet jautėme, kad turime žaisti geriau. Jie bandė mus palaužti trečiojo kėlinio pradžioje, tačiau mes sužaidėme geriau ir tai buvo kelias į puikią pergalę“, – po rungtynių rūbinėje kalbėjo Aaronas White‘as.

„Geros rungtynės, daugmaž kontroliavome rungtynes, žaidėme geru ritmu. Sustabdėme vieną geriausių puolančių komandų lygoje. Neatkovojome kelis kamuolius po savuoju krepšiu, bet apskritai esu patenkintas mūsų kova po krepšiais“, – pergale džiaugėsi Axelis Toupanas.

Prancūzas jau trečias rungtynes iš eilės pelno dviženklį taškų skaičių. Gerėjančiu A. Toupano žaidimu spaudos konferencijoje pasidžiaugė ir Šarūnas Jasikevičius, dar kartą išskyręs puolėjo gynybinius sugebėjimus.

„Puolime sužaidėme tikrai gerą mačą. Gerai dalinomės kamuolių ir puikiai pataikėme. Kuo toliau, tuo man geriau sekasi žaisti. Žinau, ko iš manęs nori treneriai, todėl pavyksta vis lengviau“, – tikino A. Toupanas.

„Antroje rungtynių dalyje mes geriau gynėmės. Treneris sakė, kad praleidome tik 38 taškus, o „Maccabi“ yra viena geriausių puolančių komandų Eurolygoje. Norėčiau geriau pataikyti baudas, šiandien pataikiau tris iš šešių. Galėjau pelnyti šimtąjį tašką“, – savo pasirodymą vertino A. White'as.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)