„Panathinaikos“ savo pergalių seriją Graikijos čempionate pratęsė jau iki 14-os.

Patiesti savo principinius varžovus iš Pirėjo šeimininkams labai padėjo 23 min. ant parketo praleidęs L. Lekavičius, pataikęs 1 iš 3 dvitaškių, 2 iš 4 tritaškių, visas 4 mestas baudas , atkovojęs 3 kamuolius, išprovokavęs 4 varžovų pražangas, 3 kartus pažeidęs taisykles pats ir suklydęs 2 kartus.
Mesdamas iššūkį jums, aš manau, kad lemiamas faktorius šiose rungtynėse buvo Ianas Vougioukas ir jo žaidimas. Matote, aš esu treneris, kuris visada priešgyniauja.
Xavi Pascualis
Lukas surinko 10 naudingumo balų, o pagal rezultatyvumą tarp nugalėtojų nusileido tik 16 taškų surinkusiam KC Riversui.

„Skiriame šią pergalę fanams, nors rungtynės, kurias jie matė, ir nebuvo labai gražios. Ne tik tiems, kurie susirinko į areną, bet ir tiems, kurie viską stebėjo per televiziją. Susitikimą pradėjome labai prastai, nereagavome į įvykius aikštėje, tačiau svarbiausia, kad sugebėjome „sugrįžti“ ir perimti iniciatyvą.

Nedaug komandų gali „perlaužti“ rungtynes us „Olympiakos“, kuriose atsilieka 11 taškų. Tačiau mums pavyko“, – po sausakimšoje OAKA arenoje vykusio mačo patenkintas buvo X. Pascualis, kurio auklėtiniai turnyro lentelėje „Olympiakos“ jau lenkia keturiomis pergalėmis.

Kaip ir po ketvirtadienio Eurolygos rungtynių su „Žalgiriu“, taip ir šį kartą X. Pascualis buvo paprašytas įvertinti teisėjų darbą.

Ir išgirdęs tokį prašymą 45-erių katalonas gerokai pykėjo.

„Tokios rungtynės nėra lengvos teisėjams. Ką jūs norite, kad aš pasakyčiau? Aš jau pavargau nuo tokio tipo klausimų, tai nutinka beveik po kiekvienų rungtynių – kiek galima? Jūs puikiai žinote mano filosofiją, aš gerbiu kiekvieną žmogų“, – atsikirto X. Pascualis, kaip ir praėjusią savaitę, atsisakęs kalbėti apie teisėjavimą.

Tuo metu paklaustas, kaip vertina sėkmingą jaunosios komandos kartos – 23-ejų L. Lekavičiaus ir 21-erių metų vidurio puolėjo Konstantinos Mitoglou (7 minutės, 7 taškai) pasirodymą, X. Pascualis ėmė kvatotis ir nelauktai prakalbo apie vieną vyriausių ekipos žaidėjų.

„Mesdamas iššūkį jums, aš manau, kad lemiamas faktorius šiose rungtynėse buvo Ianas Vougioukas ir jo žaidimas. Matote, aš esu treneris, kuris visada priešgyniauja“, – į žurnalistą kreipėsi X. Pascualis, vasarą vasarą pats asmeniškai L. Lekavičių viliojęs prisijungti prie „Panathinaikos“ ekipos.

Anot katalono, 32-ejų buvęs žalgirietis I. Vougioukas vos per 7 minutes ant parketo įnešė šeimininkams šalto proto ir tapo pagrindiniu mačo herojumi.

211 cm ūgio graikas per šį laiką suspėjo pelnyti 6 taškus, atkovoti 4 kamuolius, išprovokuoti 4 pražangas ir surinkti 13 naudingumo balų.

„I. Vougioukas padėjo mums rasti ramybę aikštėje ir buvo kertinis žmogus, nulėmęs įvykių scenarijaus eigą, – pareiškė X. Pascualis, netrukus ėmęs vardinti ir kitus savo ekipos žaidėjus, – Taip, mums padėjo ir Lekavičiaus žaidimas, ir po pertraukos geriau rungtyniavęs KC Riversas, ir Mitoglou pasirodymas. Aš turėčiau paminėti ir puikią Jameso Gisto gynybą, ir ne visiškai sveiko rungtyniavusio Chriso Singletono pastangas. Didžiulį indėlį į pergalę įdėjo ir Nickas Calathesas, ir Nikos Pappas.“

X. Pascualis apgailestavo tik dėl to, kad rungtynėse jo komandai negalėjo padėti Thanasis Antetokounmpo, susižeidęs per paskutinę treniruotę prieš mačą.

„Mums trūko Matteo Lojeski ir Thanasio, kuris traumą patyrė likus 10-iai minučių iki paskutinės treniruotės pabaigos. Nebebuvo laiko ruoštis rungtynėms be jo, perrikiuoti gynybos sistemą, kurioje jis yra labai svarbus.

Tačiau aš visada savo žaidėjams kartoju, kad kam nors susižeidus, kompensuoti netektį privalome bendromis pastangomis. Bent jau gynyboje mes sugebėjome tai padaryti ir palikome „Olympiakos“ su 60-ia taškų“, – konstatavo jis.

Artimiausios rungtynes „Panathinaikos“ laukia penktadienį – tai bus Eurolygos mačas išvykoje su Bambergo „Brose“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)