Idealiu atveju – didesne nei 2 taškų persvara, nes Vilniuje vykusiame mače „Lietuvos rytas“ svečiams iš Rusijos apmaudžiai nusileido 96:98.

Pralaimėtame mūšyje be gynybos Vilniaus „Lietuvos rytą“ baudė praėjusiame sezone sostinės klube rungtyniavęs amerikietis Drew Gordonas ir jo tautietis Kyle'as Kuricas. Jie abu sumetė daugiau nei pusšimtį taškų.

K. Kuricas pataikė 5 iš 7 tritaškių, visus 9 baudų metimus ir pelnė 30 taškų, o po praėjusio sezono pabaigoje kilusio skandalo „Lietuvos rytą“ už išpirką palikęs D. Gordonas pridėjo 23 taškus, 8 atkovotus kamuolius ir viso užsitarnavo 26 naudingumo balus.

„Ne tik nesulaikėme jų lyderių, bet ir nesugebėjome sustabdyti jų greito puolimo, tai yra pagrindinis „Zenit“ ginklas. To mes nepadarėme ir sužaidėme labai prastą antrą rungtynių pusę“, – prieš pirmadienio vakarinę treniruotę kalbėjo ekipos strategas Rimas Kurtinaitis.

Tiesa, vieno „Lietuvos ryto“ duobkasio trečiadienį mače Sankt Peterburge galbūt ir neišvysime. Pastarąsias dvejas rungtynes D. Gordonas praleido dėl traumos, nežinia, ar aukštaūgis jau pasveikęs ir stos į mūšį prieš „Lietuvos rytą“.

„Jis komandai labai reikalingas. Manau, kad Drew prieš mus žais, nes treneriai jį norėjo leisti ir paskutiniame mače su „Bayern“. Tik prieš rungtynes D. Gordonas gal pajuto skausmą, bet dabar praėjo savaitė. Prieš mūsų komandą jis turėtų papildomą norą. Ruošiamės tam, kad jis pasirodys aikštėje prieš mus“, – teigė R. Kurtinaitis.

Kalbėdamas apie K. Kuricą, strategas vylėsi turintis ginklų kaip jį stabdyti.

„Dar prieš rungtynes su mumis jis du mėnesius kažkuo neišsiskyrė, tačiau prieš „Lietuvos rytą“ žaidė nuostabiai. Ieškome būdų jį stabdyti. Tai priklauso labiau nuo individualaus meistriškumo ir žaidimo vienas prieš vieną. Bandysime surasti tinkamą gynėją“.

Nuostolių turi ir sostinės ekipa: „Lietuvos rytui“ Rusijoje tikrai nepadės prieš savaitę delnikaulį susilaužęs Arnas Butkevičius.

„Be jo sumažėjo rotacija, Arnas buvo svarbus, gal taškų daug nepelnydavo, tačiau atlikdavo daug nematomo darbo, labai gerai gynėsi, rinko kamuolius. Savo energija, pastangomis užvesdavo ekipos draugus.

Mums jo truks, bet ne mes vieni turime netekčių. Žinoma, keista kad per sezoną du žaidėjai susilaužo ranką“, – apie nuostolius kalbėjo R. Kurtinaitis, prisiminęs ir australo Beno Magdeno traumą sezono pradžioje.

Rungtynių svarba – didžiulė, tad krepšininkus slėgs nemaža atsakomybė, nes trauktis nėra kur. Pralaimėjimo atveju „Lietuvos rytas“ nebeturėtų jokių šansų patekti į ketvirtfinalį.

„Išvyka yra išvyka. Kartais svečiuose žaidžiame labai gerai, kartais – ne kaip. Trūksta stabilumo, o stabilumą aš vadinu meistriškumu. To mums kartais trūksta, bet aš tikiu žaidėjais, manau, galime įvykdyti tą uždavinį, kurį mes keliame“, – apie mačo atsakomybę kalbėjo R. Kurtinaitis.

Anot jo, kiekvienas krepšininkas individualiai tvarkosi su įtampa.

„Vienus kausto svetimos arenos aplinka, pilnos tribūnos, sirgalių emocijos. Mėgstu grįžti į prisiminimus, atrodo, kad dar vakar žaidžiau krepšinį. Man svarbiausia buvo pilna salė žiūrovų, nesvarbu, ar mačas namie, ar svečiuose.

Skiepijame žaidėjams, kad negalime pramesti baudos metimų svarbiais momentais, negali slegianti atsakomybė daryti neigiamos įtakos rezultatui. Priklauso nuo žaidėjų charakterio, kaip kas priima tą atsakomybę“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

„Psichologo klube neturime, bet patys kalbame su žaidėjais, rodome savo asmeninius ir kitų klubų pavyzdžius.

Vienas tokių pavyzdžių – vadovaujant Ramūnui Butautui 2005 metais laimėtas pasaulio jaunimo čempionatas Argentinoje. Pasibaigus rungtynių laikui ir esant lygiam rezultatui Renaldas Seibutis turėjo stoti prie baudų metimo linijos ir mesti du baudos metimus. Arba būsim pasaulio čempionai arba žaisime pratęsimą.

Renaldas atsistojo ir iš dviejų dvi baudas įmetė. Aš visada žaidėjams duodu tokį pavyzdį apie krepšininko tvirtumą, kai nuo jo finale viskas priklauso – arba pataikai ir pergalė, arba prameti ir rizikuoji pralaimėti.

Duodame ir kitų pavyzdžių, svarbu, kaip žaidėjai individualiai priima juos ir kaip patys nusiteikia“, – apie psichologinius niuansus artėjant svarbiausioms sezono rungtynėms kalbėjo strategas.

„Viskas mūsų rankose. Tą, ką turėjo padaryti „Bayern“, padarė – laimėjo prieš „Zenit“. Jei būsime nesusikaustę, nesusivaržę, neslėgs rungtynių atsakomybė ir jei žaisime su tokia energija, kuria žaidėme prieš Turino „Fiat“, viskas bus gerai, turime visus šansus“, – tvirtino R. Kurtinaitis.

Mačas Sankt Peterburge vyks trečiadienį 18 val.

Kitose F grupės rungtynėse lyderė Miuncheno „Bayern“ ekipa trečiadienį sieks revanšo namuose prieš Turino „Fiat“ komandą.

F grupės rikiuotė po 4 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti/ praleisti taškai):

1.„Bayern“431332:314
2.„Zenit“422349:355
3.„Fiat“422325:349
4.„Lietuvos Rytas“413342:330

Primename, kad į kitą etapą – atkrintamąsias varžybas – pateks dvi geriausios grupės komandos. Į Eurolygą po šio sezono iškops ne tik Europos taurės laimėtoja, bet ir finale pralaimėjusi komanda.

Įdomu, jog šiame etape „Lietuvos rytas“ bei „Zenit“ grūmėsi ir praėjusiame sezone. Tuomet komandos pasidalino po pergale, bet dėl geresnio įmestų ir praleistų taškų santykio vilniečiai praleido į priekį rusus ir liko už atkrintamųjų varžybų borto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)