Svečių strategas Žydrūnas Urbonas pripažino, kad prieniškiai ir du tritaškius iš eilės švystelėjęs LiAngelo Ballas mačo pradžioje pribloškė „Juventus“ (26:15), tačiau padarius tam tikras korekcijas pavyko perlaužti susitikimo eigą.

„Raktas buvo gynyba. Mes prieš rungtynes kalbėjome, kad čia nedarysime to cirkelio su 149 taškais ir tikrai nesiruošiame įmesti virš 100 taškų. Dėl to, kad mano komanda yra pavargusi ir visiškai išsimušusi iš ritmo, nes turėjome sudėtingiausią kelionę į tą Sasarį, kur važiavome naktimis ir visai kitaip. Žinojau, kad neprimesime čia tiek, kiek Pasvalys primetė. Neturėjome šviežumo, todėl ir reikėjo dirbti gynyboje.

Pirmame kėlinyje ką, varžovų vyrukus paleidome truputį – mūsų gynyba nepaėjo, lengvai tariant. Jie ten išsimėtė. Tritaškininkų krūvą turi, tai gavome dešimt tritaškių. Antroje pusėje pakeitėme tą gynybėlę ir sustabdėme Virgį, nes šiaip tai jau buvo įsijautęs ir norėjo laimėti.

Iš tikro tai – gera komanda. Prienus galiu tik pagirti. Jie jau žaidžia daug geriau Ballais. Komandoje atsiranda „ballai“. Jie tikrai daug geriau atrodo, įgauna ritmą“, – pastebėjo Ž. Urbonas.

Tuo metu „Vytauto“ vairininkas tikino, kad dėl nesėkmės kalti ne Ballų sprendimai ar metimai, o neapdairios jo auklėtinių klaidos.

„Ką reiškia „sugrybavo“? Kad jis prametė iš po krepšio? Paėmus iš kitos pusės, nėra dabar ko kaltinti, bet atsukime kokias dvi-tris minutes atgal ir pažiūrėkime, kas buvo prieš tai – kokie prarasti kamuoliai, iš rankų trys. Nereikia čia kaltinti, patys kalti, visi 21 klaidą padarėme. Vietoje tų klaidų geriau išsimesti metimą, kad ir tokį. Aišku, rungtynių galas yra rungtynių galas. Bet suversti už tą... Palygintu šiandien rungtynes, manau, buvo tikrai geros.

Mums yra sunku, nes kaip ir patys matėte, kai žaidėme su centru, mums buvo lengviau. Kervinas gavo penktą pražangą ir mums yra sunku. Laukiam, kada atsigaus Dimša, Eigirdas Žukauskas, nes paprasčiausiai tose pozicijose bus kam keistis ir žaisti. Dabar labai daug vargsta, žmonės žaidžia apie 30 minučių.

Pasakyčiau, kad su Pasvaliu buvo visai kitokios rungtynės. Nusivylimas ir pačiam buvo, o šiandien tie vaikiai išėję mums tikrai padėjo. Pradžioje Gelo tikrai padėjo. Aišku, jiems dar reikia pridėti europiniame poziciniame krepšinyje ir gynyboje. Bet kaip jie sužaidė šiandien, negaliu sakyti, kad buvo labai blogai.

Geriausiai mato žmonės – kaip žaidėme rungtynes su Pasvaliu, kai buvo pačiam nusivylimas ir viskas, ir kaip šiandien žaidėme. Visiems galėčiau duoti daug kritikos, buvo tų epizodų, bet paprasčiausiai Melo gale taip išėjo. Neįmetė, galėjo įmesti tą iš po krepšio, ką padarysi, jaunas vaikinas. Nebuvo Lukašovo, nuėmė nuo kitų minučių. Viskas gerai. Eisim į priekį.“

Konferencijos pabaigoje V. Šeškui buvo užduotas klausimas apie tai, kodėl šiame mače šalia jo nebuvo LaVaro Ballo, kuris dvikovą stebėjo kaip paprastas žiūrovas.

„Tai matote, mes kaip nusprendžiame. Vieną kartą asistentas, kitą kartą žiūrovas. Kaip jam norisi. Bet sakau, nieko negalima kaltinti, tikrai buvo neblogos rungtynės. Denisas Lukašovas pirmą kėlinį iškrito, mes realiai paskui žaidėme su 16-mečiu vaikinu. Šiandien tikrai nėra tokia bloga nuotaika ir aš manau, jog šita komanda tik turi eiti į priekį“, – sakė jis.

Primename, kad LKL pirmenybėse tiek Ballams, tiek „Vytautui“ sekasi nekaip: jie prieš tai net 93:116 neprilygo Pasvalio „Pieno žvaigždėms“, o iš viso pralaimėjo jau aštuonis susitikimus iš eilės ir žengia paskutinėje, dešimtoje, turnyro lentelės vietoje.

Šį kartą abu broliai Ballai žaidė po 12 su puse minutės. 19-metis LiAngelo pelnė 11 taškų (1/5 dvitaškis, 3/6 tritaškiai, 0/1 bauda), o 16-metis LaMelo įmetė 6 taškus (0/3 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 4 rezultatyvūs perdavimai), bet rungtynių pabaigoje keliuose epizoduose jis sužaidė nutrūktgalviškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)