Du kėlinius taškas į tašką žaidę vilniečiai po didžiosios pertraukos grįžo itin susikaupę. „Lietuvos rytas“ trečiame ketvirtyje praleido vos 13 taškų, pelnė net 32 ir prieš lemiamą dalį pirmavo jau 20 taškų skirtumu – 86:66. Ketvirtasis kėlinys tarp komandų liko tik formalumas, o jo metu alytiškiams atsilikimo sušvelninti nepavyko.

„Dzūkijos“ ekipa pirmą kartą žaidė vadovaujama naujojo stratego iš Estijos Alaro Varrako. Taip pat dzūkai pirmą kartą žaidė be komandą palikusių lyderių. Dar šio mėnesio viduryje Alytų paliko rezultatyviausias komandos žaidėjas Katinas Reinhardtas, o prieš kelias dienas į Lenkiją išvyko Lietuvos čempionate pagal rezultatyvius perdavimus pirmavęs Alejandro Hernandezas. Tačiau jų nebuvimo pirmoje rungtynių dalyje visiškai nesijautė.

Dzūkai jau nuo pirmųjų minučių kibo sostinės krepšininkams į atlapus ir po pirmųjų 10 minučių buvo pelnę net 27 taškus. 7 iš 11 dvitaškių pataikę „Dzūkijos“ krepšininkai po pirmojo kėlinio turėjo tik minimalų pranašumą, kadangi vilniečiai pataikė net 6 iš 7 tritaškius.

Vis dar „Big Baller Challenge“ turnyro emocijomis gyvenusi „Dzūkija“, kai Prienų–Birštono „Vytautui“ įmetė net 142 taškus, vilniečiams per pirmąją rungtynių dalį sugebėjo įmesti 53 taškus, tačiau į pertrauką vis tiek išėjo turėdama vieno taško deficitą. Svečiai iš Alytaus per pirmus du kėlinius pataikė 6 tritaškius iš 10, „Lietuvos rytas“ 8 iš 13, o iš viso 16/27 (59 proc.).

Vilniečiai šiose rungtynėse vertėsi be delnakaulio lūžį patyrusio Arno Butkevičiaus.

Šeimininkų puolimo lyderis buvo Jimmy Baronas, per 21 min. pelnęs 23 taškus (2/2 dvitaškiai, 5/7 tritaškiai, 4/4 baudos).

„Lietuvos rytas“: Jimmy Baronas 23, Loukas Mavrokefalidis 14, Martynas Echodas 12, Rokas Giedraitis 11, Benas Madgenas 10 taškų.

„Dzūkija“: Paulius Petrilevičičus 22 (7/8 dvitaškiai, 7 atk. kam., 34 naud. balai), Nikolaosas Stlianou 15, Paulius Danisevičius 12 taškų.

Tuo metu principiniame mače „Švyturio“ arenoje Klaipėdos „Neptūnas“ (16/4) priėmė turnyro lentelės kaimyną Panevėžio „Lietkabelį“ (13/8) ir įveikė varžovus rezultatu 83:78 (26:19, 16:19, 19:21, 22:19).

Kazio Maksvyčio auklėtiniai dvikovą pradėjo įspūdingai ir spurtavo 10:0, tačiau aukštaičiai nesutriko ir daugiausiai Žanio Peinerio bei Simo Jasaičio pastangomis labai greitai beveik pavijo savo varžovus – 17:16. Nuo šios akimirkos komandos žengė koja kojon viena su kita.

Nors antrojo kėlinio pabaigoje uostamiesčio ekipa atstatė dviženklę persvarą 39:29, netrukus „Neptūnas“ krito į duobę ir leido varžovams perlaužti rungtynių eigą.

Prabilus komandoms snaiperiams, svečiai iš Panevėžio sugebėjo laimėti atkarpą 20:5 bei po didžiosios pertraukos išsiveržti į priekį – 49:44. Lemiamo ketvirčio pradžioje vėl geriau sekėsi „Neptūnui“, kuris įpusėjus kėliniui vėl buvo priekyje – 73:66.

„Lietkabelis“ vėl neketino pasiduoti ir likus žaisti kiek daugiau nei minutę priartėjo iki 75:77, bet tuomet svarbų dvitaškį pataikė Renaldas Seibutis (79:75) ir svečiams ką nors pakeisti nebeužteko laiko.

Klaipėdos ekipai pirmą kartą šį sezoną „Betsafe–LKL“ pirmenybėse padėjo iki šiol dėl traumos nežaidęs Mindaugas Kačinas.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausi buvo Edgaras Želionis (4/7 dvitaškiai, 5/6 tritaškiai, 2/2 baudos) ir Renaldas Seibutis, surinkę 25 ir 21 tašką.

„Lietkabelis“: Žanis Peineris 19, Žygimantas Skučas 15, Simas Jasaitis 14 (4/6 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai), Kšyštofas Lavrinovičius 11 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)